Покана: Ким да посети Сеул по всяко време

Лидерите на двете Кореи приключиха първия кръг от преговорите си
27 апр 2018 07:43,
6
Покана: Ким да посети Сеул по всяко време
Снимка: БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун прие поканата на президента на Южна Корея Мун Дже-ин да посети Сеул по всяко време, заяви говорителят на Мун, Юн Йон-чан, цитиран от ТАСС. Това стана по време на историческата им среща в граничното село Панминчжон в демилитаризираната зона.

Още по темата

По време на прегледа на почетния караул президентът Мун отбеляза, че това не е пълният му състав и че ако Ким Чен-ун посети Синия дом /президентската резиденция в Сеул/, ще може да види пълната церемония по прегледа на караула, посочи говорителят.

В отговор Ким посочи, че ако бъде поканен в Синия дом, с радост би го посетил, след което южнокорейският президент отправи съответната покана, която беше приета, добави говорителят.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун прекараха на масата за преговори час и половина, след което приключи първия кръг от срещата. Двамата ще се срещнат отново по-късно днес, след като обядват поотделно.

Ким се завърна в севернокорейската част на Панминчжон в черна лимузина, съпроводен от 12 телохранители, които тичаха край колата му.

В 04.30 по Гринуич, след като приключат обяда си, двамата лидери ще участват в церемония по засаждане на бор, растящ от 1953 г., когато е подписано примирието след Корейската война и символизиращ мира и благоденствието на Корейския полуостров.

След това Ким и Мун ще имат възможност да разговарят на четири очи по време на кратка разходка без придружители, преди да се върнат на масата за преговори, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещат се с диктатори. Скоро родните евроатлантици ще купуват стока, на която ще пише: Направено в Северна Корея.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай Боже да се обединят срещу терориста сащ!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1, НЕ ПРЕДАТЕЛ, А СИГУРНО СА СВЪРШИЛИ КУЧЕТАТА, КОТКИТЕ И ПЛЪХОВЕТЕ. ПОМНИШ ЛИ НАШИТЕ МАГАЗИНИ ПРЕЗ 80 И 90 ГОДИНИ, А ЗАПЛАТКИТЕ В ХИЛЯДИ- 1000ЛЕВА- 1 ГЕРМАНСКА МАРКА. ПЛЯСКАНЕ В ЕДИНЕН ТАКТ, ОГРОМНИ ЧОВЕШКИ ФИГУРИ И УСМИВКИ НЕ ОПРЯВАТ ИКОНОМИКА И ФИНАНСИ- ЗАБЕЛЕЖИ КАК СЕ ЗДРАВИСВА- УМРЯЛА РИБА, ПРОЧЕТИ КАКВО ГОВОРИ ЗА ТОВА ПСИХОЛОГИЯТА, ЗАБЕЛЕЖИ РАЗСТОЯНИЕ ДО ДРУГИЯ, СТОЙКА НА ТЯЛО, РАЗГЛЕДАЙТЕ ПОВЕЧЕ СНИМКИ И РАЗЧЕТЕТЕ КАКВО ГОВОРИ ТЯЛОТО- ТАМ ИМА НЕЩО КОЕТО МНОГО СЕ Е С.ОВНЯСАЛО.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще участват в церемония по засаждане на бор, растящ от 1953 г.Този бор да не е миниатюрен бонсай?
1
11
 
4
 
! Отговори
Русофил преди 5 години
Язък. Планът за унищожаването на САЩ от Ким Чен Ун се отлага. Ким се превърна в най-обикновен слуга на САЩ предател от ранга на Горбачов.