Славия спечели Купата след дузпи, Левски отново загуби финал

"Белите" триумфираха след 120 минути и наказателни удари
Обновена: 9 май 2018 22:39 | 9 май 2018 22:14, Красимир Ангелов
193

Снимка: Булфото

Отборът на Славия спечели Купата на България по футбол!

"Белите" победиха "Левски" с 4:2 след изпълнение на дузпи. В редовното време и продълженията двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Като цяло "Левски" тотално надигра "Славия", но в крайна сметка загуби финала за Купата на България.

Двата отбора не успяха да си вкарат голове за редовните 120 минути и се стигна до ударите от бялата точка, в които "белите" показаха по-здрави нерви. Така най-старият столичен клуб отново лиши "сините" от трофей след 2013 г., когато поднесоха титлата на Лудогорец на тепсия след онова 1:1 на "Герена".

Левски пък загуби трети пореден финал за Купата, след пораженията от Берое и Черно море. Така отборът няма трофей от 2009 г., когато за последно стана шампион.

В редовните 90 минути Левски тотално надигра Славия, но изпусна един куп положения. Още в началото Георги Петков спаси дузпа на Жорди Гомеш, после ветеранът се превърна в големия герой, отразявайки всичко възможно. След удар на Габриел Обертан и гредата се оказа пръв помощник на "белите", които до допълнителните 30 минути не създадоха нито една опасност пред Божидар Митрев.

В продълженията Левски отново изпусна по-добрите положения и така се стигна до дузпи. При тях Петков отново беше над всички, след като спаси ударите от бялата точка на Кали Тиам и Роман Прохазка, а за "белите" пропусна единствено Ивайло Димитров. Така Славия спечели първа Купа на България от 1996 г.

Всичко за финала за Купата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
евала на СЛАВИЯ но защо направиха такава медиина реклама на БЛАГО БЕЛИЯТ ЗЪБ с какво тои допринесе за спечелването на купата
142
2
 
14
 
! Отговори
ист преди 5 години
Мъка. Голяма мъка. Синя мъка.
141
11
 
6
 
! Отговори
До 137 неутрален фен преди 5 години
Истината е, че не знаеш истината.Левски беше създаден като отбор на младежи живеещи и учещи в квртала около църквата Свети Георги. През 1949 година Левски насила става клуб на пощите, а през 1969 го обединяват насила с Спартак - отбора на МВР и само 20 години, Левски-Спартак е отбор на МВР, а тогава всички отбори са били към някого, а не просто клубове. След 1989-та Левски се отделя и пак си връща към съществуването си на спортен клуб с иемто Левски без шапката на МВР.
140
2
 
13
 
! Отговори
До 140 преди 5 години
Не си прав за Аспарухов, не го набърквай в левскарскире простотии. Той беше изключение във футболните среди. Не съм левскар и няма да бъда, но за Гунди трябва да се пише обективно. Уважавам всеки добър човек и футболист, от Левски още Аладжов, интелигентен и добър човек, от Славия Шаламанов, От Ботев-Дерменджиев и Попов, от ЦСКА - Пенев, Романов, Станков и мн.други. Футбол е това, игра, тази омраза убива хубавото в играта. А Гунди беше класи като човек и футболист. Легенда!
139
9
 
8
 
! Отговори
синята пъпка преди 5 години
Само искам да добавя за заблудените фенове на Леевски, че ,,великия'' им нападател Гошо Аспарухов е на 12 място във вечната класация на голмайсторите на България. С това ли постижение е най-велик?
138
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази сутрин столичните власти се изненада установили, че от Герена в бликнала нова река. Изпратили специалисти и установили, че е река от сълзи и саполи, причинена от хилядите фенове чакали купата и, че гадният рефер не им дал няколко дузпи за да победят заслужено.
137
2
 
3
 
! Отговори
To6 преди 5 години
ГОСПОДИ, СМЕЛИ СЕ ! Прочетете това което е написал Владимир Зарков. Кои сме ние, да знаем Божият промисъл. Няма нищо случайно. Всички получават това, което им е отредено.
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОШО ВРАТАРЧЕТО КУЛТОВА ЛИЧНОСТ ВРЕМЕ Е КРИСКО СА ИЗМИСЛИ ПЕСЕН ЗА НЕГО КАК Е ПИПАШ КАК Е БАРАШ
135
1
 
15
 
! Отговори
неутрален фен преди 5 години
истината е,че от както Левски беше отбора на МВР, беше винаги обгрижван от съдии и футболни шефове и им се даваха дузпа след дузпа само да не загубят.ОТ тогава и досега всички пишман коментатори и пишман спортни журналисти лягат и стават с Левски на уста и най-нагло ни занимават със спортните си пристрастия.Май най-добре е да се закрие вече този отбор или да се преименува, срам е да носи името на най-великия българин.
134
2
 
16
 
! Отговори
фк калъфка преди 5 години
Закривай, и без това ,,ДОНОС'' Подуене има над 20 000 000 дълг и не го връща. Сега е момента да го котнат в ,,А'' окръжна.
133
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошо им разказа играта на Уефски - пазеше като лъв.Браво Гошо.Като се имат предвид и годинките си, това си беше направо подвиг.Венци Стефанов трябва да ти издигне паметник в Овча купел.
132
1
 
9
 
! Отговори
до 131 преди 5 години
Да, двамата с Борисов са едни от най-старите антимафиоти, членове на СИК.Въпреки че Бате Венци беше в управата, а Боко Тиквата паркираше Мерцедесите на Маргините и се радваше ако му дадат 5 лв бакшиш.
131
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гошо Петков не знам как пази, ама срещу Левски дава всичко от себе си. Иначе по телевизията сме виждали как рита покрай топката и тя влиза във вратата. И всякакви театрални приоми - също. Вчера, Прохазка бие шут от 30 метра, Гошо се хвърля, избива, и уж се контузва и почва да се превива 2-3 минути. Въобще целият отбор на Славия имат занимания по актьорско майсторство.
130
7
 
3
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Георги Петков е прекалено възрастен за национал и изявите му не са особено стабилни - понякога прави силни мачове, но има и слаби. Вратарят не е проблемен пост в националния отбор - Пламен Илиев и Божидар Митрев се представят на ниво, Николай Кръстев е перспективен и може да бъде трети вратар при нужда.
129
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Левски отстрани Литекс (ЦСКА-СОФИЯ) по пътя към финала, но с 5 бивши играчи на Левски в състава си, Славия завоюва купата след дузпи.
128
2
 
4
 
! Отговори
до 120 преди 5 години
що бе, бате Венци от групата на антимафиотите ли е?
127
1
 
16
 
! Отговори
Тошко Петков преди 5 години
Получи се това, което се получи. Синия отбор изживя своята радост при отстраняването на ЦСКА. НО, ТЕ НЕ СА ИЗЖИВЯЛИ СВОЯ КАТАРЗИС. Много се заиграха в омразата си с ЦСКА, а не виждат колко са далеч от истината. Докато не се обединят срещу лютоборец, за спасяването на българският футбол - така ще е. За съжаление ......
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво ся - за отборо на народо и на боко тиквата остана пак само калъфкатаи Тигрето от Витоше че изпаднатабе мъка мъка синя
125
1
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
е сега нее цска сега е славия утре ботев аиде няма нужда да се изказвате комплексари отбора на народа какво игра няма никои един средно дивизионен отбор да ви бие и то само вратаря срамота няма титла няма купа никои няма
124
0
 
24
 
! Отговори
Владо преди 5 години
То бива, бива безобразие, ама да им дадът само една дузпа на сините богове, вече е прекалено !