Мюсюлманска конференция реши: Атентатите не са ислям!

Седемдесет учени от мюсюлмански страни издадоха фетва
11 май 2018 21:37,
39
Мюсюлманска конференция реши: Атентатите не са ислям!
Снимка: архив Reuters

Мюсюлмански учени от три държави издадоха указ, в който заявиха, че съпроводеният с насилие екстремизъм и тероризъм, включително самоубийствените нападения, противоречи на ислямските принципи, предаде Асошиейтед прес.

Седемдесет видни мюсюлмански учени от Афганистан, Пакистан и Индонезия издадоха указа, или фетва, на конференция в Индонезия за начините за постигане на мир и стабилност в Афганистан, опитвайки се да убедят талибаните да се откажат от насилието.

Индонезийският президент Джоко Видодо, който откри еднодневната конференция, изтъкна ангажимента на Индонезия да помага за установяване на мир в разкъсвания от конфликт Афганистан, посочва БТА.

Той заяви, че конференцията е част от усилията на Индонезия да насърчи ролята на ислямските духовници, или улеми, в подкрепа на мира в Афганистан.

Конференцията в президентския дворец в Богор край Джакарта беше организирана от Индонезийския съвет на улемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
повръща ми се преди 5 години
Не искам да чувам,за исл..
25
1
 
1
 
! Отговори
Не сме добре преди 5 години
Обратно правят с е от нагло диверсионни групи целящи да увредят тежко имиджа на мюсулманите..ползват спец наркотици ,зомби отрови,обемно обсебващи оръжия ..НАгли престъпници продаващи все по жестоко вредни съоръжения вкл камери ,обемни скенери нано чипове,микрочипове правят кървави широко рекламирани представления с цел продажба на все по жестоко вредна техника вкл влични и дриги документи
24
1
 
5
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Точно това е истинското лице на тази ужасяващо военна и политическа доктрина, наречена ислям.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тя идеята на Хитлер е била да се преустанови влиянието на синовете Аврамови"Затова ли след като Хитлер от първа ръка е бил запознат с Вафен СС Ханджар дивизиите, е искал постепенно всички войници да започнат да изповядват Ислям?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онези в Афганистан вярно са си диваци, но ако трябва да казваме цялата истина, нека попитаме кой в момента експлоатира природните богатства на Афганистан?Знам, че в България е пълно с маааллоооуумници, затова преди да са задали олигофpенски въпрос, ще ги изпреваря и ще им обясня, че под "природни богатства" не се има предвид само нефт и газ. Афганистан е огромна страна в която изобилства от залежи на редки метали.
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2/3 от войниците на ИДИЛ са руски граждани. Та, Путин трябва да издаде фетва.
20
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 5 години
Що щат на всяка точка на планетата краварите и то въоръжени?Насилието ражда насилие.Нама друга алтернатива!Лошото е,че не винаги и не само *** кравари,а трябва!
19
3
 
15
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Събраха се няколко духовници от ИД и заявиха че атентатите не са ислям......??????
18
8
 
13
 
! Отговори
Име преди 5 години
атентатите са дело на тайните служби в полза на евреите. това е.
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименХитлер е бил наивен ***,манипулирали са го както си искат,тази война не е била изгодна нито за Германия,нито за Европа,а най-малко за населението.Бяла раса ли?Каква бяла раса,бе?Че Хитлер е убил най-много бели - около 50 милиона европейци от всякакви държави.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коранът е препис от Тората, както Библията е препис от Тората, а Тората е преписана вероятно от санскрит.Хич не искам да знам за синовете на Аврам-аз не съм от тях., вие-също.Тя идеята на Хитлер е била да се преустанови влиянието на синовете Аврамови и да се преоткрие арийската същност на европейците-свастиката е санскритски арийски символ, но немците нещо са объркали посоката.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Труд и е-ба-не-това е светлото бъдеще.Те властелините вече създадаха новия дизайн човек-микроцефал така, че мозък няма да трябва извън производствената програма.Ще остане някаква бройка ваксинирани за да има управляващи- я оцелеят, я не.После машините ше се бъгнат и ще завладрят света, какво да се прави-еволюция.
14
11
 
23
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Важно е да какво пише в Корана, а не какво казват някакви учени. В Корана насърчава насилието над неверниците.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изхода от империализма е описан в друг труд на друг автор-Откровението на Йоан.
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е, че го решават в САЩ.Явно рибите вече трябва да бачкат, че цял Левиатан ги чака, край на кьорфишеците.Вярно, че Маркс даде определение за империализма, ама някой чел ли е дали е написал какъв ще е изходът от него?
11
6
 
25
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Не са ислям,но се извършват на 99.9 процента от мюсюлмани,ко прайм ся ;) ???
10
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ са виновни дето турците са клали тука 5 века
9
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не го решават "учените", а го решава създателя на тероризма САЩ !До като съществува сащ, ще има тероризъм!
8
1
 
8
 
! Отговори
Знаещ преди 5 години
Само ОГРОМНИ ***.АЦИ постват по-долу! А иначе това е добра новина, ако е истина.
7
22
 
9
 
! Отговори
Башибозук преди 5 години
Християнската имкатолическата *** са злото на света....Сащ,франсетата,англето и сателитите им от терористичната организация от НАТО включително Пропадналата българия.....долу долу долу ръцете от Мюсюлманските държави,вън вън вън на империалистите които само гледат да крадат суровините и богатствата на хората..да живеееее свещения ИСЛЯМ-най мирната религия