Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме"
14 май 2018 13:15,
355
Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова българският бизнес, а и лидерите на страните от Балканите да успеят да задържат младите и образовани хора в страните си.

"Трябва да се променяме, ако искаме да сме конкурентноспособни на пазара. Не говоря за пазара в Европа, която е доста изостанала в това отношение. Говоря за САЩ, Япония, Китай, където се влагат милиарди", посочи той на дискусия "Цифрови умения, нови възможности за развитие на местния бизнес".

"Със сигурност трябва да отговорим на тези предизвикателства", изтъкна Бойко Борисов и продължи: "Много трябва да внимаваме Google да не ни открадне кадрите, защото много често се случва така. Не говоря само за Google, а и за големите западни компании, които си прибират кадрите при тях".

По думите му в съвременния свят дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство.

"Може би най-срещаните реплики са: "Чукни в Google" или "Чичко Google знае всичко". Спорим ли за нещо, го проверяваме в Google", коментира той.

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 години назад – обикновено на 10 години се случваше нещо - от черно-бял телевизорът да стане цветен, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения", посочи премиерът.

По думите му младите хора по света и у нас дори не гледат вече телевизия.

"Всички са на телефона, там им излизат сайтове, новини и могат да видят всичко", прозря Борисов, затова и настоя, че условията, доходите и заплатите в България трябва да са такива, че младите хора да останат тук.

"Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хил. деца, които изобщо не ходеха на училище... Тези деца нямаше да могат да четат и пишат, камо ли да имат дигитални познания и култура", обясни премиерът.

"Това е нещо много добро. За това решихме да увеличим двойно учителските заплати. Инвестирахме над 700 млн. лева в образователна инфраструктура", пресметна Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Egati palqchoto! Izrita ni ot Bulgaria I osra durjavata ni, taka che da ne iskame da se vrushtame, dori I roditelite si da vidim. Vseki, koito iska da jivee normalno, spokoino, da ima choveshki prava I pravosudie estestveno, che shte izbqga ot kochina narechena Bulgaria. Kochina - blagodarenie na tozi na snimkata ot statiqta.
249
3
 
60
 
! Отговори
До259 преди 5 години
Човек с една гънка която служи за едновременно за мислене и равновесие, трябва да седне преди да се изкаже по въпроса за Кадрите.
248
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С такива кадри като ГЕРБ-ерите скоро трябва да я закриваме тав държавица!!!
247
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът с кадрите е решен. Кадри няма. Битти панаира.
246
1
 
69
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Този е по-зле и от Тодор Живков в изговорените тъпотии. Живков започна да говори глупости,когато остаря и го хвана склерозата,а този склерозата не го е пускала...
245
0
 
73
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Знаете ли изобщо как оцелява българина? Работи по 6-7 дена в седмицата, по 15 - 16 часа на ден за смешен надник. Осигоряват го на минимума. Вие какво бъдеще очаквате че ще има държавата? Хора има но вие не искате да плащате а да използвате. Но бълъците намаляват и това вас ви дразни...... Като започните да плащате и да сте коректни хората сами ще дойдат.
244
16
 
43
 
! Отговори
за кадрите преди 5 години
"Кадрите решават всичко", прав е бил Сталин.............само че кадрите на социализма се оказаха или крадливи, или корумпирани, или продажни.............затова СССР, соц-блока и Варшавския договор се разпаднаха.
243
2
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кадрите решават всичко". Девиз от соца,казал го е някога Сталин.Най-ценното на една държава са хората. Само че от 90-те години досега вече 2 поколения българи в най-продуктивна възраст масово емигрираха.И особено тези младежи, които отидоха да учат там, бяха най-охотно приети (явно онези са знаели за Сталин) ,завършиха, създадоха семейства, работят в чуждата икономика, а на някои децата дори не говорят български.
242
3
 
48
 
! Отговори
Ne zabravqm преди 5 години
BG nqma nikakav shans s rakovoditeli kato borisov i cvetanov! NIKAKAV SHANS!
241
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко още прозрения има да го спохождат! За магистрали ли мисли досега?
240
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11 години управлява герб ..... щетата е тотална
239
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като Маршал Г.К.Жуков "Спомени и размисли".Дано даде Господ да си изкара мандата, да ни го показват по-често, та да ни разсмива по-дълго. (Четох някъде, че восъчната фигура на Боко била с по-висок IQ от оригинала.) :)
238
0
 
37
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До Анонимен 252Тцъ, от "Храмът на обречените" е....
237
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам голяма и празна глава, не знам чужд език, прочел съм една книга и съм се за обиколил с послушни некадърници. Кой съм аз? Гатанка. ..
236
0
 
49
 
! Отговори
абе преди 5 години
хай буй, бегай при кмета в Симитли да му обясниш нещата. Ние ги знаем.
235
0
 
69
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Ако Баце има проблем да схване света, то други нямат такъв проблем. Взел да ми обяснява прогреса с кинескопи и смартфони. Прогресът е преди всичко в начина на мислене. От там се раждат иновациите. Щял да пази кадрите от Гугъл. Какво да очакваш от охранител? Какво направи ти, за да останат кадрите тук? Като прасета заформихте една *** и очаквате всички да се наслаждаваме та това да се валяме с вас в калта.
234
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хил. деца, които изобщо не ходеха на училище..." --- Ей, това българчетата, ама хич не им се учи, бе!
233
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчен, по-алчен, най-алчен, БГ-работодател, ГЕРБ-ер.............това е класацията!!!
232
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще остане да работи в България за 600 - 700 лева, да кажат умните експерти на ГЕРБ??
231
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кадри", "човешки ресурси"......