45 бона за измамници... баба от Шумен си "гарантира" висока пенсия!

80-годишната жена повярвала, че помага на МВР, дала и злато
86
45 бона за измамници... баба от Шумен си "гарантира" висока пенсия!
Снимка: архив, БулФото

Близо 45 хил. лв. е дала на телефонни измамници 80-годишна жена от Шумен. Жената повярвала, че ако помогне на полицията, ще получи доживотно увеличение на пенсията си.

Около 13.30 часа на 16 май на стационарен телефон ѝ позвънил непознат мъж, който се представил с имената Николай Кръстев. Казал, че е полицай.

Той обяснил на жената, че на територията на града се провежда акция за залавяне на измамници. В акцията освен полицаи, участвала прокуратурата, кметът и екип на телевизия, който щял да заснеме задържането им.

Съобщил на възрастната жена, че телефонният ѝ номер е открит в тефтер на задържани вече измамници, но някои от тях успели да избягат. Помолил я да съдейства за залавянето им, съобщиха от ОД на МВР.

"Полицаят" обещал, че при успешна акция в знак на благодарност ще получи доживотно увеличение на пенсията.

Оставил ѝ телефон за връзка - 08112. След като приключил разговора с нея, 80-годишната жена опитала да се обади на този номер, но не успяла. Малко след това се обадил непознат мъж, който ѝ казал, че по най-бързия начин трябва да намери 20 000 лева и да ги предаде, за да не се случи най-лошото с нея и близките ѝ. След отправените закани и заплахи последвало ново обаждане от мнимия полицай.

Той дал указания да прибере веднага всички налични пари в торба и да ги скрие във фризера. Там, по думите му, нямало да бъдат намерени от мъжете, които я заплашват. Обяснили ѝ, че имат устройства, с които търсят пари и злато. Затова, ако имала и златни накити, било добре да ги сложи в торбата при парите.

В резултат на многократни обаждания и разговори, пенсионерката получила указания да изнесе торбата с парите пред дома си и да я остави на входната врата. Жената взела всички нейни и на близките си спестявания, общо 44 800 лева и златни накити, оставила ги пред входната врата и се прибрала у дома да чака задържането на измамниците.

Последвало ново обаждане, в което "полицай Николай Кръстев" й казал да направи списък на всички вещи и мебели в жилището. Целта на измамниците била да ангажират вниманието на жената, за да не излиза от дома си.

След дълго писане жената се обадила на близките си по телефона и ги предупредила да не се прибират у дома, докато не задържат измамната група. Успокоила ги, че около тях има полиция. Малко след 17 часа разбрала, че била измамена. Разпитана е в полицейското управление в Шумен.

За случая е уведомен прокурор от РПУ - Шумен, образувано е досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Малко след това се обадил непознат мъж, който ѝ казал, че по най-бързия начин трябва да намери 20 000 лева и да ги предаде, за да не се случи най-лошото с нея и близките ѝ."Хора, старите хора се плашат лесно. Сега, едно е да си на 25, ама след 75 годишна възраст, просот не мислиш толкова бързо и остро. Ок, има примери, за такива хора, обача са рядкост.
10
8
 
17
 
! Отговори
Лунчова преди 5 години
С тези пари си купувам бял Мерцедес и си гледам кефа ако бях на местото на бабучката
9
1
 
20
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Много беееееееее!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешното е, че ако имаше 45000 можеше и да ги инвестира някъде, та да има бонуси към пенсията.
7
10
 
19
 
! Отговори
мани пулатори преди 5 години
Всеки ден пускаме тая лъжлива новина.само парите са различни-между 45 и 55 бона.Демек,бабите са богати,стига им 200лв.пенция.
6
3
 
23
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До 2 Ами мислела е че ще живее до 100 г. ще си избие парите и ще срути пенсионната система. Така де...!
5
1
 
17
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 1 Ами кътала ги е за по висока пенсия. То си пише.И друг път да не гласува с 15 / 15.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, *** се счупи.
3
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви са тия баби които се размотават с по 50к джобни пари ?
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е колко си е представила ,че ще вземе за оставащите и години та е дала 45 000? То бива лакомия и тъпотия ама ... всеки си пати от акъла ... или липсата му !
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато си *** и на 80 години си ***. А за какво ги къта тези пари. Къде ще ги носи.