Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!

Москва обори изводите от разследването за свалянето на MH17
Обновена: 24 май 2018 19:15 | 24 май 2018 18:45,
134
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!
Снимка: Архив, БТА

Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е преминавал руско-украинската граница, заяви руското министерство на отбраната в отговор на обявените днес изводи на международния екип, който разследва свалянето над Украйна през 2014 г. на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", която е свалила самолета, е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на Боинга се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството.

Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили.

Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Няколко ФАКТИ относно МН171. Украйна е виновна че е разрешила полет над военна зона2. Преди да навлезе в зоната където е свален самолета е отклонен от своя курс заради облачност и това е по указания на РВД Украйна - тоест бунтовниците няма как да знаят тази информация освен ако нямат специална радио станция подслушваща на стотици км?3. Ракета(АНАЛОГОВА) от типа свалил МН17 на въоръжение в РФ няма вече 12 години - има подобно изглеждаща (ДИГИТАЛНА/ЦИФРОВА) ракета с различна бойна част
94
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 97Семейство БУКБук-1 - Аналогова станция за откриване на целите, аналогова станция на Огневите установки Ракета първи вид аеродинамична компановкаБук-М1 - Цифрова АФАР станция за откриване на целите, останалото е същотоБук-М1,2 - 100% ЦИФРОВИЗИРАН КОМПЛЕКС включително ракетите - НО ТЕЗИ РАКЕТИ СА СЪС СЪЩАТА СТАРА АЕРОДИНАМИЧНА КОМПАНОВКА - ТОЧНО ТУК НЕ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПРАВЯТ ОГРОМНАТА СИ ГРЕШКАБУК-М2 АФАР радари се монтират и на Огневите установки - РАКЕТА С НОВА КОМПАНОВКАБУК-М3
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашата ракета не е минавала границата ама те хората специално бяха извадили на показ пред журналиститите две по едро габаритни части от нея. Едната беше от бустера по голяма от метър. Освен това всички оръжейни експерти са дали единодушно мнение че този модел Бук е разработка 1997 год и е на въоръжение единствено и само в Русия.
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до мразими мразещитеАми мразете си. Така никога няма да излезете от мишата си дупчица. Просто в нея няма място за нищо друго.
91
2
 
3
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 5 години
Айде сега, запознатите, кажете кой беше на второ място по брой на гласовете на президентските избори в Русия? Точно така, познахте- Павел Грудинин беше на второ място и арестуват ли Путин, Грудинин има право да поиска властта, поне временно! Дали западняците ще предпочетат Грудинин пред Путин? Лично мен много ме съмнява!
90
8
 
5
 
! Отговори
до мразим преди 5 години
ние НЕ мразим Русия таварищ ние мразим всички диктаторски режими по света също и чумата на човечеството Болшевизма
89
0
 
3
 
! Отговори
ко не преди 5 години
от кадя на кадя
88
9
 
12
 
! Отговори
Да Мразим преди 5 години
Важното е да мразим Русия.Може да сме без ток, без газ, но да Мразим Русия.Можем да мръзнем, да нямаме ток и парно, но в името на демокрацията и едната гола идея шъ търпим.Сутрин поне 5 отровени граждани от Русия - може папуанци и гвинейци. Вечер поне 5 арестувуни свободни демократи от Русия.Да забраним чуковете и сърповете, щот това е лубоф към Русия.Издавам указ сички чукове да се изземват от къщите.Указ сички, които обичат Русия доживотен затвор, те са терорист$и и заплаха за БГ.
87
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е краят на путинизма. Вождът Путин е обявен официално за терорист и прастъпник, свалящ граждански самолети и убиващ стотици невинни хора.
86
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма значение дали ракетата е руска или не.Путин сбърка като тръгна за Украйна.Направиха му капан и той се хвана.
85
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин изгоря. Холандците имат железни доказателства. Този път няма как да се отърве. За винаги си остава в *** под заплаха да го арестуват навън.
84
1
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 5 години
Напиши си адреса, опиши се как изглаждаш!
83
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейк нюз гейски.
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72Добре, че си анонимен. Излез и ми го кажи на улицата! Осигурено ни е място на първите страници на вестниците! Ще го джвакат една седмица!
81
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До По всичкиДа бе, свлеченог.зата фрау дотича да види Сочи, а геронtофилът с нежните кунки предпочете Санкт Петербург да си гугукат с г-н Президента на Россия. Пълна изолация!А "Газпром" започва с ГАЗ, а не с въздух под налягане. Търговията е успешна, когато е адаптивна. Когато стоката ти е 30% по-йофтина от тази на конкуренцията, успехът ти е гарантиран. Конкуренцията рипа, но тъпо и упорито продължава да съсипва земята си.А Господ гледа тих, неумолим!
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РККА 65Това е точно така, но е станало защото 2 седмици по рано на ФАШИЗМА са му подписали карт-бланш в Москва да действа.А в последствие, когато ФАШИЗМА е завладял Париж и е бонбардирал Лондон, КОМУНИЗМА му е пратил поздравителна картичка от уводната статия на вестник Правда, а още и суровини та да има сили.Такива са реалностите
79
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!Ами не е минавала границата защото то граница няма тя е секвистирана от Русия и в действителност границата е само по географските карти.
78
14
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
По време на соца ние бяхме пушечното месо на Русия :) Ако някой все още се заблуждава просто може да напъне малко сивото вещество. Целта беше да ги забавим 1 седмица докато се окопават зад Урал :) Простичко е.
77
8
 
12
 
! Отговори
гошо преди 5 години
До ОНЗИ 56Като е толкова ербап държава Русия, защо сега го усуква като *** на кръстопът. Трябва да си страшно наивен и съвсем изкукуригал, за да мисли че Русия ще построи на България газопровод, та да и носи милиарди приходи.Ако оценката за прехода е "пълен хаос във всичко", но самият преход не е ли резултат от това че любимата ти Русия внезапно реши да изостави предишният си проект СССР + васални соц. държави тук-там
76
7
 
18
 
! Отговори
Гледай ти сработата преди 5 години
Тези изводи холандците да си ги наврът в *** , същото маже да стори и местната сорос одина форумна пасмина