Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!

Москва обори изводите от разследването за свалянето на MH17
Обновена: 24 май 2018 19:15 | 24 май 2018 18:45,
134
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!
Снимка: Архив, БТА

Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е преминавал руско-украинската граница, заяви руското министерство на отбраната в отговор на обявените днес изводи на международния екип, който разследва свалянето над Украйна през 2014 г. на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", която е свалила самолета, е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на Боинга се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството.

Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили.

Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
11
 
20
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
Абе дупенца продажни, защо най-после не разберете, че РУСИЯ е държава с голяма икономическа, военна, политическа, научна, геополитическа и прочее възможности, и е в състояние да прави всичко каквото пожелае, и да укротява всичко диво, тъпо, нагло и прочее поведение на тези, или онези ***. РУСИЯ е тази която съхрани БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВНОСТ . Този южен газов поток ще носи на БЪЛГАРИЯ милиарди долари приходи - а онези *** от ЕС и САЩ какво ни донесоха - бойкоборисовщина и пълен хаос във всичко.
54
14
 
15
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
Ей, тези сибиряци не им ли омръзна да лъжат. Нали и при преврата в Крим нямаше руски военни, а после самият Путин си призна. Така беше и с Катин, и с Чернобил, и с руските спортисти, и със Скрипал. Ай стига вече.
53
10
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
абе, зрк то го беха снимали по руските форуми в тема "свалихме последния украински ан26", която изчезна малко след като започнаха постове "пияни де били, свалили сте пътнически самолет". а вие ги разправяйте на шапката ми.
52
8
 
20
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Кой ПУЦ са завършили тия експерти, та обосновават изводите с картинки от Фейсал бук и подобни. И имат ли толкова акъл че да редактират снимки. Пет годишния ми внук се превива от смях. Чудесна новина.
51
21
 
15
 
! Отговори
8===о преди 5 години
те и зелените човечета в Украйна не бяха руски зелени човечета ,ама накрая ***-ин се изпусна.
50
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пак отричат"НАТО трябва незабавно да въоръжи Украйна със свръх модерни оръжия , да ги дадат с разсрочено плащане !" България като част от НАТО е готова веднага да съдейства. В момента във Фалкона на Бойко се товарят 6 броя прашки, 4 скобника, 7 лагерни колички, 2 тръби придруждени със 140 фуниики за тях
49
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега навярно и русофилите разбират защо Путин не напуска руския Гулаг - защото извън Русия всеки момент момент може да бъде арестуван от Интерпол !Сега чуждите политици му ходят на свиждане - като затворник !
48
19
 
11
 
! Отговори
пак отричат преди 5 години
Сибирските некадърници отричат дори и за руските военни без опознавателни знаци в Украйна ! НАТО трябва незабавно да въоръжи Украйна със свръх модерни оръжия , да ги дадат с разсрочено плащане ! само така Украйна ще е в състояние да се бори с руските окупатори !
47
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руската пропаганда разпространяваше тогава и версията, че Путин летял тогава със самолет и украинците объркали холандския с този на Путин !!!
46
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че не е така. Някой действа както със Скрипал - приказва без доказателства. Ако тея наистина знаеша нещо подобно до сега да го бяха обявили. Използват ги за натиск срещу Русия.
45
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!.........Още по-зле...значи е изстреляна от руска територия !Убийци !
44
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самолета е ударил руската ракета ,а не руската ракета е ударила самолета .
43
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега само остава някой да им повярва...
42
14
 
7
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Сепаратистите в Донецк нямат авиация. По-логичното е руснаците да са допуснали грешка.м
41
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Know how"Къде е логиката руснаците да стрелят по пътнически самолет, за какъв им е?" --> наземния екип е мислел че стреля по военен самолет. Не за първи път стават подобни инциденти. САЩ свалиха ирански пътнически самолет над иранска територия преди години
40
12
 
24
 
! Отговори
Know how преди 5 години
Къде е логиката руснаците да стрелят по пътнически самолет, за какъв им е?
39
11
 
33
 
! Отговори
до36 преди 5 години
добра ретроспекция на всичката помия която регулярно се излива по посока Русия. Просто след като си прибраха Крим западните служби са като ужилени и периодично пускат по нещо, ти добре ги изброи нещата...нали си чувал една лъжа казана 100 пъти става истина. Ти как мислиш, хибридната война дали руснаците са я измислили...
38
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен<<Друг интересен въпрос е, защо роднините на холандските жертви са завели дела за обещетение към Украйна ?>>Toзи въпрос не е интересен, а е нагул и безочлив, а ней-вече е лъжлив и неверен. Няма такова нещо!
37
1
 
4
 
! Отговори
до35 преди 5 години
ние сме спокойни, ти от нерви се смля да ни копирсш постовете. Това спокойно го кажи на холандците....
36
29
 
12
 
! Отговори
аноним преди 5 години
Русия - не взимаме допинг , не сме отровили Скрипал , не трепеме жени и деца в Сирия , не водиме хибридна война в Европа , не са избили 300 холандци .в Украйна.. Уникална държава -*** , уникални управници !!!!