Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!

Москва обори изводите от разследването за свалянето на MH17
Обновена: 24 май 2018 19:15 | 24 май 2018 18:45,
134
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!
Снимка: Архив, БТА

Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е преминавал руско-украинската граница, заяви руското министерство на отбраната в отговор на обявените днес изводи на международния екип, който разследва свалянето над Украйна през 2014 г. на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", която е свалила самолета, е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на Боинга се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството.

Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили.

Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
7
 
! Отговори
11 преди 5 години
До По всичкиЯ виж дали нямаш заседнало нещо ботоксово в задния тръбопровод, че нещо врещиш много, та чак тука на баира на село се чува.
74
15
 
13
 
! Отговори
До 75 преди 5 години
Не сте прави !Няма нищо по-хубаво от това Русия да потъне завинаги. Затова обичам Путин, защото той ще затрие много бързо Русия.И тогава Светът ще стане едно по-хубаво място за живеене !
73
12
 
18
 
! Отговори
По всички преди 5 години
По всички линии Путин му го забиват !Газпром, клекна !!!Сега ракетата е безспорно, че е тяхна работа !Скрипал -- ооосиране !Цената на петрола !!!Най-верния съюзник, Северна Корея отпаса !Беларус става самостоятелна !Лелеле -- на Путин съвсем му увисна ботокстовата физиономия !
72
14
 
8
 
! Отговори
Русия потъва преди 5 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
71
8
 
11
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Три месеца след трагедията едно русначе което живее в Германия нагледно показа движението на комплекса ИЗ Русия и мястото кадето е пресявала границата с Украйна.Няма тайни незнайни .
70
13
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Россия показа всичко по въпроса със самолета още в 2014. Открито и с доказателства!Имя ли още някой, който вярва на запада?
69
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лaйняният *** Русия е притиснат до стената и трябва спешно да залага на лъжи. Ако гейзерът се признае за виновен ще трябва да плаща между 3 и 5 милиарда долара. Спомняте си Локърби и шикалкавенето на приятелят на Путин къдравият диктатор Кадафи. В крайна сметка Кадафи плати няколкостотин милиона долара за причинените жертви, а самият Кадафи беше настигнат от възмездието в канализацията. Същото ще се случи и на руския плъх Путин.
68
5
 
10
 
! Отговори
да ама не преди 5 години
Поправете заглавието. Русия не е оборила изводите на разследващите , а е отрекла, което значи друго.
67
9
 
11
 
! Отговори
РУСОФИЛИ ДА СМЕ!!! преди 5 години
РУСИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СМЕ РУСОФИЛИ РУСИЯ НА БЪЛГАРИЯ Е ДАВАЛА МНОГО И СЕГА ДАВА И ПОМАГА СЕГА РУСНАЦИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА В БЪЛГАРИЯ ПОДАРЯВА САНАТОРИУМИ БЕЗПЛАТНО И МНОГО ДРУГИ НЕЩА БЕЗПЛАТНО РУСИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДАВАЛА И ВИНАГИ ЩЕ ДАВА
66
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТези украински военни, които свалиха самолета отдавна се "самоубиха" под контрола на САЩ.
65
10
 
13
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 5 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
64
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попадне ли Путин в Хага, не му мърда доживотен...а после направо в мавзолея !
63
8
 
4
 
! Отговори
РККА преди 5 години
01.09.1944 Глайвиц на германскополската граница ,политзатворници преоблечени в полски униформи ,,атакуват,, немска радарна станция операцията е ръководена от Райнхард Хайндрих кодово име на операцията ,,Баба умря,, начало на Втора св. война.ФАШИЗМА Е ПЪЛЕН С ЕВТИНИ НОМЕРА .....
62
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия: Нашата ракета може да е ударила самолета, но не убила хората !
61
2
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Значи всичко е ясно сега - тази определена ракета е била на въоръжение.. В Русия!
60
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските бандити бомбардираха детски градини и болници с оправданието, че и Америка бомбардира, та на един пътнчески самолет ще подминат !Убийци !
59
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОНЗИ"Този южен газов поток ще носи на БЪЛГАРИЯ милиарди долари приходи" - ще носи на поставените лица от борна на директорите по 10000 лв месечна заплата и по 200 000 годишен бонус, а ти пари от тръбата ще видиш на Свети Мукавей
58
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен на преди 5 години
Тия западни "експерти" Ама и хабер си нямат. Какво точно има.в 53 та.зенитна бригада.Та тръгнали и мнение да дават -:). Сякаш Русия им е някаква губерния! И им се отчита.Я оставете вече Русия на мира .Фактор е на международната политическа сцена и това си е! Иначе чичко Сам.Да беше я прегазил отдавна! Е да ама не. Не му стиска!
57
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Холандците затягат дипломатично примката. На следващия етап може да очакваме мистериозни самоубийства на тези които знаят нещо по темата.Комисията затова се въздържа от цитиране на имена, но са ограничили кръга до 100 руснака !
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама не става дума за цял комплекс да е минавал, а само ракета.