Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!

Малайзийският самолет бе ударен преди 4 г., загинаха 298 души на борда
Обновена: 24 май 2018 15:19 | 24 май 2018 14:37, Веселина Йорданова
374
Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета!
Снимка: БТА

Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на видеозаписи е установено, че ракетата "Бук", която преди четири години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от базирана в Русия руска военна част, предаде Асошиейтед прес.

Вилберт Паулисен от холандската национална полиция каза днес, че ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ според следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, предаде Интерфакс.

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17.

Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души - пътници и екипаж.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

На пресконференцията холандският прокурор Фред Вестербеке каза, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета, предаде ТАСС.

Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

Говорител на Европейската комисия призова днес Русия да окаже пълно съдействие на международния екип по разследването на трагедията с полет МН17.

ЕС напълно подкрепя работата на разследващия екип. Призоваваме Русия да сътрудничи изцяло за установяването на отговорните. Държавите, които могат, трябва да подпомогнат разследването. Русия досега не е оказала съдействие, добави говорителят.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
25
 
9
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
Самолетът е свален по заповед на Путин - преценил е, че в суматохата нищо не може да се докаже. По този начин отклониха въздушния трафик от Украйна и ги лишиха от няколкостотин милиона долара транзитни такси. И освободиха въздушното пространство за евентуална война. Путин е военен престъпник и главатар на терористи.
225
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то много ясно че ще е руска , и двете страни са с руско оръжие , но това твърдение е смешно , каква е изгодата на русия да свали пътнически самолет , а и да питам друго , защо курса на полета е бил променен над тази област по нареждане на украйнските диспечери когато в зоната има военни действия и е наредено да се снижат , до колкото знам самолет трябва да пътува мисля че беше на над 2 000 м височина
224
0
 
6
 
! Отговори
яверт преди 5 години
Винаги трябва да се гледа кой има изгода в дадения случай.Проблем-реакция-решение беше методът на действие.Вече обаче явно се бърза и не се обработва общественото мнение,сега е само проблем-решение.
223
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре , ракетата е била руска , ок ,но нека да довършат до край и да обяснят защо кабината беше на решето от картечен огън , по същото време в небето е имало два украйнски изтребителя , има ги на снимки в близост до самолета , значи руснаците са пуснали ракетата а изтребителите на украйна са го довършили , или двете страни са в комбина или някой лъже
222
8
 
11
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
Много ясно, като не можеш да откриеш доказателста задължително изкарваш Русия виновна. Може и да изфабрикувал нещо ужким там за да затвориш очите на раята.Аз чух че Русия е виновна че още не са ни посетили извънземните.
221
7
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
Следователи обявиха: Полет MH17 е свален с руска ракета! айде бе !верно ли е това или по-скоро искаме некой да плати едни пари
220
3
 
12
 
! Отговори
Блага вест преди 5 години
Става въпрос за Краваристан
219
8
 
5
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
100% Путин е издал тая заповед...хо хо хо
218
1
 
9
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
ХА ха ха Когато мъглата се разсее , пускат нова димка!Това е информационата обработка на простосмъртните , и сниски чела българи и от цял свят разбира се!Колко пъти ви пускат димки !?!?!ха ха ха А димки дал господ!! Толкова много нискочели!!ха ха ха Когато човек търси някой да го измами , винаги ще си го намери!ха ха ха
217
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак така свалиха един корейски пътнически самолет който се бил отклонил от курса.. Те тия Руснаци муха да не бръмне покрай тях
216
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 222Да ти имам хумора! Безумно tъп хумор
215
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NA,I DOBRITE RAKETI SA RUSKITE,TE DRUGITE NE STAVATZA NICHTO.
214
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом са е изстреляна от руска територия, значи бунтовниците не са виновни.
213
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми тя ракетата е руска / съветска / , ама е изстреляна от украински БУК........
212
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 215За тези, които написаха минусите ще допълня само това, в потвърждение на думите ми. Просто от любов към истината, а не за това, че някои още на са се ориентирали. Заради това, че укропите НЯМАТ ЕЗИК (тяхният е нещо като ромския...руски, с жужди думи) и затова сега, понеже не могат да си преведат учебниците по химия, физика, медицина, ДАЖЕ МАТЕМАТИКА.............ПРОСТО ГИ ОТМЕНЯТ!!! Хи-хи....укропите няма да учат алгебра....пълна шизофрения........докъде се докараха....ужас!
211
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истПлаща този, който е пуснал самолета през активна военна зона.Ама като ги знам какви са плащачи укрите.И да платят, ще е по-голяма гавра дори от 60-те милиона, които ФАЩ плати след като свали ирански пътнически самолет с 290 души на борда. За които нямаше съмнение от кой са убити...
210
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 218Хи-хи-хи........нали...........? Но знаеш ли, на мен ми харесва..........такова САМОРАЗОБЛАЧАВАНЕ на тази лъжлива пасмина никай даже не е мечтал!!!! ОКАЗВА СЕ, ЧЕ РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО (при руснаците "Правда") СА ГОВОРЕЛИ за тия империалисти ЦЯЛАТА ПРАВДА! Колко са гадни, лъжливи и безчовечни! Е.............сега го виждаме с очите си и за съжаление на свой гръб!
209
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната провокация и инсинуация на прогнилия запад срещу любимия ни СССР и лично срещу бащата на народите - товарищ путин.Ние от клуб селски патриоти с руски знамена настояваме за незабавно присъединяване на България към СССР и възстановяване на комунизма.Ако някой се противи - веднага да се викат на помощ зелените човечета на товарищ путин.Всичко е уговорено и уточненo на последната визита на другаря Радев в Кремъл.чакаме знак от другарката Нинова и се вдигамеВставай Страна Огр
208
0
 
11
 
! Отговори
ист преди 5 години
За сваленият самолет над Локърби , за загиналите 270 пътници и екипаж, Кадафито плати два милиарда и седемстотин милиона долара. Сега загинаха 298 пътника и екипаж. Някой ще плаща сметката. Няма разминаване.
207
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пол Уидиот 209Амчи то и това е по същата логика....."новичок" били го произвеждали само руснаците, затова САМО те могли да го отровят! А като се разбра, че го ПРОИЗВЕЖДА ЕДВА ЛИ НЕ ПОЛОВИН отан....КОЙ СЕГА Е ОТРОВИТЕЛЯ!!!! А къде е диспечера, който е отклонил полета, записите на разговорите......НЯМА ГИ!!!! А диспечерката ИЗЧЕЗНА ВЕДНАГА!!!! ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН! Всъщност, това вече всички го знаят.....укропите се целеха в самолета на Путин, който премина само половин час преди малайзиския