Украйна блокира 180 руски или проруски сайта

Забранени са и руските филми, създадени преди 2014 г.
16 юни 2018 08:02, Анисия Иванова
278
Украйна блокира 180 руски или проруски сайта
Архив: Булфото

Украинската служба за сигурност (СБУ) е изпратила до интернет провайдерите в страната списък от 180 руски или проруски уебсайтове и е наредила те да бъдат блокирани, съобщиха украински медии, цитирани от ДПА.

Черният списък включва новинарски сайтове като "Русия сегодня" - фирма-майка на тв канала "Русия днес" и на други медии, както и уебсайтове на сепаратистите в Източна Украйна и на властите в Крим - анексирания от Русия през 2014 г. полуостров.

Блокиран е и платен руски онлайн сайт.

СБУ е съставила списъка по нареждане на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана.
Много руски социални мрежи, интернет търсачки и имейл провайдери бяха блокирани в Украйна миналата година, макар че много украинци използват заобиколни механизми, за да се включват в тях, отбелязва ДПА.

В Украйна са забранени и руските филми, създадени след 2014 г., а създадените по-рано се цензурират, ако представят Русия в положителна светлина. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
3
 
29
 
! Отговори
Обективно преди 5 години
Само се излагат с подобни действия. Определено най-корумпираната върхушка в Европа е украинска. Дори повече от руската и нашата. Жалко за украинците.
165
6
 
25
 
! Отговори
Историк преди 5 години
Хахаха, УКРОФАШИСТИТЕ пикaят газ, когато ги нарекат с истинското им име. Фашизмът е престъпна тоталитарна идеология, която убива хора и не допуска плурализъм на мненията.Укрофашистите изгорих живи 200 човека в Дома на профсъюзите в Одеса, непрекъснато извършват военни престъпления и убийства в Източна Украйна, а сега забраняват руските медии в подконтролните им територии - ето това е укрофашизъм - фашизъм с представка "Укр" от името на държавата Украйна и свързваща буква -о- .
164
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
явно ще им забранят да гледат и световното , ужас , тия хептен откачиха , това според мен е диктатура , и ето тук трябва да се намеси ЕС и НАТО и да свалят тая диктатура наложена от самите тях , в противен случай за демокрация повече не може да се говори
163
1
 
8
 
! Отговори
Браво Русия! преди 5 години
Чуждестранните медии призовават зрителите си да преразгледат мача за откриването на Световната купа на ФИФА 2018.
162
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЗИ СЪОБЩАВА: ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ....ФИЛИ ИЗТИЧАТ ТОНОВЕ ОПОРНИ ТОЧКИ ....ТЕ НЕ СА ЗАРАЗНИ И ОПАСНИ, ПРОТИВООТРОВА- ОТНЕСИ СЕ С ТЯХ С ПРЕЗРЕНИЕ И ОТВРАЩЕНИЕ.
161
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СВОБОДАТА НА СЛОВОТО НЕ БЕШЕ ЛИ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ЦЕННОСТ?КСЕНОФОБИЯТА НЕ СЕ ЛИ ПРЕСЛЕДВА В ЕВРОСЪЮЗА?
160
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз знам едно - когато си сигурен, че си прав, не може да забраняваш.
159
2
 
28
 
! Отговори
До 175 преди 5 години
Мен ме интересува България. Вижте как пенсионери с по 40 години стаж ровят из кофите за *** и мизеруват с по 250-300 лв пенсии! Млади асистенти с по 600 лв заплата в университети и научни институти...Пълно обезлюдяване по селата...На този фон 200-300 семейства дерибействат след като окрадоха това, което нашите баби и дядовци построиха!
158
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и ЕС подкрепят "демокрацията" в Украйна чрез забрани, спиране на програми, сайтове и др. Дори преди 89г. нямаше толкова забрани!
157
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Супер!Абе кое е супер бе ?! Хората в Русия мизеруват , 80 % от пътищата им са от времето на Сталин , а ти си станал за футбол да мислиш ! Е бива човек да е безчувствен и несъстрадателен , но чак пък толкова като тебе да е несъстрадателен това е прекалено ! На мене сърцето ми плаче като гледам клипове по YouTube - Жизнь в России ! Къде и как живеят офицерите във велика Русия ! Покажите ето Путину ! И много други подобни клипове ! А нашият приятел за футбол мисли !
156
2
 
21
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Роналдо се възхищаваше на церемонията по откриването на Световната купа - 2018 г.
155
1
 
14
 
! Отговори
Супер! преди 5 години
Португалия и Испания направиха страхотно голово шоу на Олимпийския стадион в Сочи и завършиха 3:3 в спиращ дъха спектакъл.
154
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВО ОЗНАЧАВА УКРОФАШИСТИ И ЗАЩО ГИ НАРИЧАШ ТИ ЛИЧНО ТАКА- ЗАЩОТО ТАКА ТИ Е ЗАДАДЕНА ОПОРНАТА ТОЧКА, ИЛИ ПОЗНАВАШ ФАШИЗМА КАТО ИДЕОЛОГИЯ И КОИ СА ОБЩИТЕ ЧЕРТИ С ФАШИЗМА. КАК НАРИЧАШ ХОРАТА КОИТО СРЕЩУ ПАРИ ПРАВЯТ САМО ПРОПАГАНДА НА ЕДНИ УСПЕЛИ И КАКВА Е РАЗЛИКАТА М/Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ И ПРОПАГАНДА. ЧУВАЛ ЛИ СИ ЗА ХИБРИДНИ ВОЙНИ, А ЗА ЕДНО НЕЙНО НАПРАВЛЕНИЕ ПОДКЛАЖДАНЕ НА ПАНИКА, А ЗА ЕДИН БГ ЧЕРВЕН ДЕПУТАТ ТАСКУ ДЕТУ ОБИЧА ДА ПИШЕ ВЪВ ФЕЙСА ПО КЪСИ *** И ПАНИКАТА С ОТРОВНИТЕ ВОДИ, ГНУСНИ ***
153
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз забелязвам другоТака е ! Заради некадърност и слаба икономика руснаците загубиха така наречената студена война ! Загубиха половината си територия ! Но аз ,че напомня ,че тази огромна територия не е руска ,а е окупирана от руснаците ! Така ,че лично аз не смятам ,че руснаците са загубили територии ,а по-скоро смятам ,че другите народи от бившите съветски республики просто са си получили независимостта ,която заслужават !
152
20
 
3
 
! Отговори
аз забелязвам друго преди 5 години
До забелязвам нещоА аз забелязвам нещо ,което всички знаят ,но никой не си задава въпроса защо се случва това нещо ! Аз забелязвам ,че руската икономика е разрушена ,тоест тя никога не е била добре ! Именно заради слабата си икономиса още по времето на СССР руснаците загубиха огромни територии ! При СССР територията им беше над 22 милиона кв.км , а сега Русия има територия около 12 млн. кв.км . , тоест загубиха половината си територия ,която сега се мъчат да анексират !
151
1
 
23
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
До забелязвам нещо.Голямата част от русофобските коментари преливат от обиди, нецензурни думи и голословни обвинения, затова нямат плюсове. Вичко това говори, че културата на хората оставящи такива коментари е приблизително равна на нула. Нормален човек несъгласен с позициите на русофилите също няма да подкрепи такъв коментар.
150
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБезспорно нашите роми живеят много по добре от руските офицери ! Поне така мисля аз след като гледах клипа в YouTube - Къде и как живеят офицерите във велика Русия !
149
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуждестранни фенове, които дойдоха на Мондиал 2018, ще посетят Крим. Те ще карат през открития кримски мост, ще се запознаят с кримските спортни фенове. Футболните мачове се планират между феновете на Сърбия, България, Хърватия и жителите на полуострова.
148
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До забелязвам нещоКажи си мнението за клипа в YouTube - Къде и как живеят офицерите във велика Русия !Как мислиш , кои живеят по-добре , руските офицери или нашите роми от Столипиново и Шекер махала ?!
147
4
 
14
 
! Отговори
На тяхно място преди 5 години
Украина трябва да се подели между Полша,Румъния и Русия.Край на проблема и край на милиярдите за издръжката и.Ама не се знае дали я искат?