Украйна блокира 180 руски или проруски сайта

Забранени са и руските филми, създадени преди 2014 г.
16 юни 2018 08:02, Анисия Иванова
278
Украйна блокира 180 руски или проруски сайта
Архив: Булфото

Украинската служба за сигурност (СБУ) е изпратила до интернет провайдерите в страната списък от 180 руски или проруски уебсайтове и е наредила те да бъдат блокирани, съобщиха украински медии, цитирани от ДПА.

Черният списък включва новинарски сайтове като "Русия сегодня" - фирма-майка на тв канала "Русия днес" и на други медии, както и уебсайтове на сепаратистите в Източна Украйна и на властите в Крим - анексирания от Русия през 2014 г. полуостров.

Блокиран е и платен руски онлайн сайт.

СБУ е съставила списъка по нареждане на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана.
Много руски социални мрежи, интернет търсачки и имейл провайдери бяха блокирани в Украйна миналата година, макар че много украинци използват заобиколни механизми, за да се включват в тях, отбелязва ДПА.

В Украйна са забранени и руските филми, създадени след 2014 г., а създадените по-рано се цензурират, ако представят Русия в положителна светлина. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
4
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Много моля нормалните хора да бъден единни !" - споко, нормалните хора сме единни.
145
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е не бе то щото в Русия не налагат цензура, то в 90 % от Русия даже няма достъп до страници извън рунета, да не говорим пък за чужди телевизии и медии
144
16
 
3
 
! Отговори
забелязвам нещо преди 5 години
много опасно са самите нас ! Ние нормалните хора русофобите дори и да се на едно мнение не се подкрепяме и дори не слагаме плюсове на коментарите на другите русофоби ! А русофилите са единни ,всеки русофилски коментар има по няколко плюса , което значи че или се подкрепят взаимно и си поставят плюсове или русофилът е един който ползва Тор браузър и пише под няколко ника след което може да поставя колкото си иска плюсове като си променя IP-то ?! Много моля нормалните хора да бъден единни !
143
0
 
5
 
! Отговори
Яна преди 5 години
Е и какво от това , с всеки изминат ден доказват , че и да си *** не е лесно ...
142
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В РУСИЯ НЯМА СВОБОДА НА СЛОВОТО!!!!ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА БЛОКИРАТ РУСКИТЕ МЕДИЙНИ КАНАЛИ И ИНТЕРНЕТ МЕДИЙНИ САЙТОВЕ!
141
3
 
18
 
! Отговори
нико преди 5 години
който не е ходил в русия да не дрънка глупости , защото става смешен , русия е огромна страна и разбира се ще има и неблагополучни места , както навсякъде по света , но в по-голямата си част русия е прекрасна и грандиозна
140
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРАВИЛНО!!!!И БЕЗ ТОВА В РУСИЯ НЯМА НОВИНИ А САМО КАКВОТО НАРЕДИ ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ!
139
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режимът в Украйна нарушава свободата на словото и човешките права. Трябва да се наложат санкции.
138
0
 
20
 
! Отговори
референдум преди 5 години
Скоро в Украйна ще има референдум за присъединяване към Крим!
137
14
 
2
 
! Отговори
уникално преди 5 години
До руска мизерияА какво ще кажеш за разбития и ръждясал Москвич на руския полковник ?!Клипът е страхотен и показва до къде е стигнала мизерията в Русия ,че дори руски офицери и семействата им мизеруват ! Препоръчително е да споделите този клип с приятелите си във Фейсбук за да видят истинското положение в Русия ! Youtube - Къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!
136
0
 
21
 
! Отговори
стефан преди 5 години
Не гледайте в чуждо канче ,а вижте ТУК . Тези над 2,5 милиона българи зад граница - не са от добро отишли там . Хайде да си оправим нашите бакий, че тогава да говорим за други!
135
3
 
20
 
! Отговори
Историк преди 5 години
През 1942 г. Хитлер също е забранил да се слуша радио Москва в Украйна, но това те е помогнал на фашистите тогава, няма да помогне и на укрофашистите днес.
134
12
 
1
 
! Отговори
руска мизерия преди 5 години
До гледала съм клипаНаистина в клипа не може да става дума за западна провокация срещу Русия ! Клипът е руски , показва се дори парада в Москва ,показват се полковникът който е на парада ,после се показва къде живее полковника и семейството му , абсолютна мизерия ! И не само той ,а и други негови колеги и семействата им живеят така ! Нашите роми от Столипиново живеят по-добре ! Клипът е уникален ,браво на този който го е качил в Youtube !Къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!
133
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Порошенко г.з п.кае сега, че не можа да направи сечено на футболното първенство. Преди в такива случаи винаги се отчиташе с нещо. Сега само спря интернета.
132
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"среднемесячная зарплата России в 2017 году составила 31475 рублей, средний доход минус обязательные платежи в 2017 года составил 21 365 рублей"данни Росстат.Нема какво повече да ми обяснявате за великите заплата в рашка:)
131
2
 
1
 
! Отговори
141 преди 5 години
Ти пък кога научи руски? Не знаех, че сапреподавали руски в рабфака?
130
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До YoutubeНяма да гледам този клип - Къде и как живеят офицерите във велика Русия ?!Не искам да го гледам защото ми е мъчно да видя мизерията в страната която толкова обичам и уважавам ! Знам ,че наистина има такава мизерия ,но се опитвам да не мисля негативно за братска Русия , винаги си внушавам ,че там е райска градина и така се успокоявам до известна степен , тоест правя нещо като медитация или самохипноза като си внушавам разни идеи ,които ми се иска да бъдат истина !
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РъБъ трвбва да работи за създаване на оста София-Букурещ-Киев- законови държави с твърди евроатлантически джебчийски ценности. РъБъ може още да получи подкрепа ако се присъедини към клуба на елитните европейски *** Франция и Полша.
128
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 135Пишеш абсолютни глупости, почти няма учител в Русия със заплата от 60 хиляди рубли, още повече извън Москва, погледни в росстат средните заплати в сферата на образованието те са едни от най-ниските, ето ти и данните за 2017 гСредняя зарплата в российской системе образования 2017 г.1 Дошкольное и начальное общее образование - 211492.Основное общее, среднее (полное) общее, начальное и среднее -270753.Высшее профессиональное образование - 35590Средната за цялата система - 25797 бруто
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
135, СЕГА СИ ОБЯСНЯВАМ НАПЛИВА НА МИГРАНТИ ОТ ЕВРОПА КЪМ ИРКУТСК И МОСКВА, ЩЕЛИ ДА СТРОЯТ СТЕНИ ЗА ДА НЕ ПРЕМИННАВАТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ НА ТАМ. МНОГО БЕЗРАБОТНИ ЕВРОПЕЙЦИ КАТО РАЗБРАЛИ, ЧЕ БЕЗРАБОТИЦАТА В РУ Е ПАДНАЛА ПОД 4% И ТРЪГНАЛИ С КОЛИ И САМОЛЕТИ НА ТАМ.