Как ще се измъкнат момчетата от пещерата в Тайланд?

Спасителите се готвят да им доставят храна 4 месеца
3 юли 2018 09:30, Елка Василева
18

 Спасителната акция по извеждането на 12-те момчета и треньора им от пещера в Тайланд може да продължи с месеци. Това съобщиха от армията, която изпрати екип специално обучени водолази при децата.

Повишеното ниво на водата, предизвикано от проливните дъждове, не само затрудни издирването, но ще се окаже рисково и за извеждането на отбора на повърхността, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според военните децата или трябва да се научат да се гмуркат, или ще трябва да прекарат следващите няколко месеца в пещерата, докато нивото на водата спадне. В момента спасителите се подготвят да доставят храна на отбора за поне 4 месеца.

Снощи стана известно, че всичките 12 играчи от тайландския младежки футболен отбор и треньорът им, които бяха в неизвестност от девет дни в наводнена пещера в Тайланд, са открити живи. "Ще им занесем храна, но не сме сигурни, че ще могат да я приемат, тъй като отдавна не са яли нищо. Ще изпратим и лекар, който е преминал курс за водолаз", каза губернаторът на региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: пещерамомчетаТайланд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
333 преди 5 години
До аз-ътАко същото нещо се беше случило с твоето дете докато е на лагер или екскурзия пак ли щеше да се изказваш по тоя гнусен начин бе *** ?
17
0
 
2
 
! Отговори
Носете преди 5 години
Носете им храна да спят поне вода да са имали. Това да се обезводниш е голяма смърт. Един не е ставал 3 дена от компа без да яде да пие вода и да спи и изведнъж станал станало му е лошо и паднал на земята умрял. Причината не е пил вода обезводнил се е и трябва да спиш и поне една филия две да си глътнал.
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ето я информацията, която липсва в този сайт и отговаря на въпроса "защо 4 месеца":- момчетата са там 10 дни без храна, изтощени са, не могат да плуват, малки са и няма подходящо оборудване да ги измъкнат. Дори и да го намерят трябва да преплуват близо 2 километра, което е доста тежко- намират се на около 1км под повърхността- водата в момента се изпомва, но се очакват нови дъждове. ще им доставят храна, както и медицинска помощ- друго предизвикателство е да им осигурят свеж въздух
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е че са ги открили преди да станат канибали))) майтап. Ще успеят. Стискам им палци. И за урок да им е.
14
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цели месеци, за да ги спасят, защото децата не знаели да се гмуркат. Все си мисля, че вариатн слагат водолазен костюм на децата и едно по едно с 2-3ма водолази ги измъкват ще го бутат ще го дърпат, то като си е с костюма няма проблеми. Така за няколко дена дори да не знаят да се гмуркат водолазите ще ги измъкнат.
13
1
 
46
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
не знам защо но през главата ми минава онзи случай с миньорите в Южна Америка отпреди няколко години ? Чили ли беше, Венецуела ли ? НИКОЙ не вярваше че ще ги извадят, но държавата направи чудеса от храброст и пробиха земята с тръба и през тръбата ги измъкнаха. Наистина потресаващ случай, дано и тук всичко е наред накрая.
12
0
 
35
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Успех на акцията и кураж на хлапетата. Ще успеете!!!
11
26
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
не мога да разбера тази либерална истерийка или само планинарчета кеф-еят под тази статия. Разбира се, че трябва да се хвърлят всички усилия и вярвам, че ще има финален успех. Но за кое "браво" на момчета? Затова, че са елементарно кухи *** и са отишли без да преценят рисковете? Затова, че се харчи огромен ресурс да им чистят лай..та дето са сътворили? Проблема, включително в БГ, е че след това няма правни механизми тия юначета да си платят спасителната акция, или бащите им.
10
7
 
66
 
! Отговори
българка преди 5 години
Дълбок поклон на спасителите !!! Щом са ги намерили, ще ги измъкнат полека-лека. Много ще е трудно, но съм сигурна, че ще се справят. Хората отвън имат воля да им помогнат и това е страхотно!!! Ако беше тук - досега да са ги отписали сто пъти !
9
4
 
49
 
! Отговори
. преди 5 години
Смели хлапета! Мисля си, че ако аз трябваше да прекарам толкова време затворен в пещера щях да откача!
8
42
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
дедовия ли са дирили вътре?
7
0
 
55
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
За тази ситуация спокойно може да се направи филм.Дано всичко приключи добре за момчетата и ще има какво да разказават.
6
0
 
75
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Това не е просто басейн, а е пещера с много камери и много "ръкави". Достигането до момчетата е много трудно, гмуркането става в адски тъмни води. Двама британци са подсказали на тайландците къде да търсят, дори и те са хората, които са ги намерили. Момчетата не са яли от 9 дн, първо трябва да ги захранят, после да ги стабилизират, после да мислят как да ги извадят.
5
1
 
74
 
! Отговори
Г-н Ангелов преди 5 години
Дори е по-ужасно отколкото можете да си представите. В пещера възприятията имат съвсем различно измерение. Простете за сравнението, но тишината е направо...оглушителна. Човек може да полудее ако стои дълго време. Спасяването е трудна задача защото въжетата които биха могли да прекарат водолазите лесно ще се скъсат поради неравният таван. Истинската опасност дебне от теченията които отвеждат в други, запълнени с вода коридори и тунели. Преценката на специалистите е правилна. Дано имат късмет!
4
4
 
39
 
! Отговори
пещерняк преди 5 години
До Анонимен3Ако толкова те интересува, потърси из предишните статии за новината и из други сайтове бе мързеланко.Аман от селски всезнайковци, дето са толкова кадърни, че не могат да заработят и 500 лв. Щом са казали 4 месеца, значи 4. бъди сигурен, че са по-компетентни и вещи от тебе.
3
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а какъв е проблема да ги изкарат един по един? за каква дълбочина става дума какво е това наводнение? за един месец ще придобият необходимата квакификация за леководолаз и сами ще излязат защо да чакат 4?!
2
1
 
68
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Ужасна ситуация ! Но все пак имат късмет !
1
3
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужасно, да стоиш затворен в пещера и като дойдат спасителите и да те успокоят , че видиш ли до 3-4 месеца излизане няма.