Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До студенткано пък дъртия червен мераклия си получи заслуженото
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка вечна студентка е взела най-древния изпит.
31
7
 
12
 
! Отговори
До студентка преди 5 години
И сега милото момиче няма да си получи дипломата, защото мъжа и пропиля последния и шанс, по-скоро утрепа го.
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 65 години вече не е адекватен учен и само дразни хората и прави глупости.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪЛЕН ТАРАШ НА УНИВЕРСТИТЕТИТЕ И РАЗСЛЕДВАНЕ. ДЕКОМУНИЗАЦИЯ!
28
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВИ ВЕЧНИ СТУДЕНТКИ!!!ПРАВИЛНО СА ГО ПРЕБИЛИ!!АКО НЯКОЙ СЕ ЯВИ 4-ТИ ПЪТ НА ДАДЕН ИЗПИТ И НЕ ГО ПУСНАТ ПРЕПОДАВАТЕЛЯ СИ Е ЗА БОЙ!
27
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мръсен социалистически дъртак, това не ти е социализма
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В университети изнудванията са практика. И жертви на изнудване не са само жени, и далеч не само срещу секс(може и за пари, за услуга , за каквото се сетиш). Да напомня за арестувания, и вече осъден преподавател в ЮФ на СУ, осъден на първа инстанция ,че е изнудвал мъже студенти срещу гейсекс.Без секс не е давал заверка, или е пишел двойки директно(дори и да знаеш на изпита).Това е продължавало с години, едва неотдавна смели студенти се оплакаха, но колко студенти ли са се паддали на изнудването?
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако при първото оплакване за сексуален тормоз, такива ги изхвурляах като преподаватели, до тук нямаше вече да се стигне. Но отде кураж и манталитет да се борим със сексуалния тормоз по цивилиозован начин, а и от къде сигурност, че ще успееш, като и на други познати ще даде изпит в замняа на други услуги.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Задължително пенсиониране на всички старци на възраст от бан за да няма сакатлъци.
23
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рогоносеца сега ще го тикнат в затвора, неговата 32 годишна любима ще мърсува с който свари.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До студенткае сега мъжете на студентките почнаха да изтребват социалистическите продукти за да няма мръсни гаври
21
2
 
18
 
! Отговори
мразя изнудвачите преди 5 години
Няма по гнусни същества от изнудвачите-използват чужда слабост, зависимост и изнудват-за пари, за секс, за услуга, да нарушиш закона и тн. Изнудваните са винаги слаби хора-в положение на зависимост и страх, и по правило не се оплакват в полицията-защото или не им вярват, или слабостта , заради която са изнудвани не желаят да се разпространи(а и самата милиция се занимава с изнудване-за справка арестувания милиционер, изнудвал студент с компромат да продава дрога в Студентски град преди време)
20
2
 
13
 
! Отговори
До студентка преди 5 години
И пълно е със студентки които пристават на тия извратеняци.
19
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всичко мръсно и уродливо идва от социализма
18
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
соца умре и вече такива дъртаци не могат да поругават студентите
17
3
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
И с хиляди палави предизвикателни девойчета... (хрисими като ангелчета)... които не са чували за Клондайк.
16
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА НИЩО ПО-МРЪСНО, ДОЛНО И ИЗВРАТЕНО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ "УЧЕН" ОТ УНИВЕРСИТЕТИ И БАН. ОЗЛОБЕНИ, ИЗВРАТЕНИ ПАРИЙНИ *** СПИРАЧКА НА ПРОГРЕСА.
15
0
 
11
 
! Отговори
Бау преди 5 години
До 9Прочетох/проверих и си прав. При някой мъже възрастта няма значение за либидото. Не знаех. Явно си е поискал и тя е споделила с мъжа си и той се е ядосал.
14
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разгонени феодални старци, които си събират заплатите и пенсиите. Това не му е соца да се гаври със студентките.