Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!

Колегите на Нейков не могат да повярват, че е убит заради любовна драма
4 юли 2018 09:11,
235
Убийството на доцента заради вечна студентка! За убиеца - до 20 г. затвор!
Снимка: "Монитор"

В основата на мотивите за убийството на преподавателя от Аграрния университет в Пловдив Стефан Нейков е вечна студентка, която най-после искала да завърши. 32-годишната жена била кандидат-вишистка от 2005 година, уговорила си среща с преподавателя, който, според една от версиите, й обещал да й помогне, но поискал в замяна определени услуги.

На срещата обаче пристигнал съпругът на студентката, който пребил зверски Нейков с бейзболна бухалка, пише "Монитор“.  Основната версия на разследващите е убийство от ревност.

Агонизиращият човек бил открит около 22 часа в понеделник от минувачи на бул. "Христо Ботев" до Военна болница край колата си "Фолксваген поло", но издъхнал малко след като дошла линейката.

Разследването на окръжната прокуратура в Пловдив е за умишлено убийство. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов вчера.

Още по темата
Днес той обясни пред Нова, че убиецът може да получи до 20 години затвор.

"Разследваме убийство. Човекът е пребит. Има видими следи от травматични увреждания, но няма такива наранявания, които да изглеждат смъртоносни. След аутопсията ще знаем от какво е починал", каза Гавраилов.

Ден след смъртта на доцента в "Криминална полиция" били привикани на разпит мъжът и неговата съпруга. В следобедните часове във вторник извършителят на побоя е бил обвинен от окръжната прокуратура в умишлено убийство, а жена му била разпитвана в качеството й на свидетел.

"Има множество травматични увреждания по човека. По главата има един удар, по тялото има няколко удара, но каква е конкретната причина за смъртта, ще стане ясно от аутопсията", каза Гавраилов.

Близките и колегите на доцента са шокирани от новината за смъртта му и от версията за любовна драма.

Стефан Нейков цял живот е работил в отдел "Растителни генетични ресурси" в Института по растителни генетични ресурси в Садово, където е бил специалист по зеленчуковите култури.

Бил е ръководител на звеното "Бюро за научно обслужване и маркетинг", където се е пенсионирал. "Един прекрасен човек, който ако имаше как, щеше да помогне на всички. Занимаваше се със зеленчуци – краставици, салати, зеле. Има сортове, които е създал", казаха неговите бивши колеги от института.

Според тях пребитият е имал стабилно семейство. Те не можеха да повярват, че някой би убил 70-годишния им колега заради любовна драма. Със съпругата си Ирена имали две деца, които са вече големи – дъщеря Наталия и син Николай. Синът на убития доцент от няколко години също работи в отдела за растителни генетични ресурси в Института в Садово и преди година – две е защитил дисертация, като вече е главен асистент и доктор на науките.

Баща му доц. Стефан Нейков е създател на сорт средноплодни краставици и на сорт главеста салата тип "Айсберг" сорт "Ира". Работил е и по създаването на нов сорт алабаш. Въпреки че се е пенсионирал, е бил много активен. Не е спирал да работи и да преподава, казаха бившите му колеги.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради една кирлива тройка да ти счупят главата....
52
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Коментатори много, но каква е истината .... :-(От една страна кръшкачи и просто неориентирани субекти много.Но от друга страна и преподаватели със странности /понякога меко казано/ се намират.Какво и защо всъщност се е случило си знаят само участниците ...
51
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖЕНАТА Е ОТКАЗВАЛА ДА ПРАВИ СЕКС С НЕГО И ЗАТОВА НИКОГА НЕ Е ВЗЕЛА ИЗПИТА, СТАНАЛА Е ВЕЧНА СТУДЕНТКА ЗАРАДИ ТОЗИ ***. НО НАКАЯ МЪЖЪТ И Е ЗАЩИТИЛ НЕЯ И ДРУГИ СТУДЕНТКИ.
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Вие добре ли сте? как така омаловажавате даден предмет в учебната практика.
49
3
 
7
 
! Отговори
Широката преди 5 години
По времето на социализма таквиз работи нямаше и не се случваха.Вервайте.
48
4
 
17
 
! Отговори
Стига ве преди 5 години
"Вечната студентка", която се е чудила как да изкара 3-ка.Как при добрите студенти един преподавател не иска пари или други услуги?Как пък на мен не ми искаха?Все двойкаджиите и некадърниците се оплакват.Писна ми от подобна селяния.На 70 г. човек ще иска от селск$ да не казвам какво, нещо си?Елементарно е - ***"та са я скъсали за пореден път, а паток"а побеснял.
47
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАРОДА ЗАПОЧНА ДА ИЗТРЕБВА ФЕОДАЛНИТЕ ЧЕРВЕНИ СТАРЦИ
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВиШистка? Висшистка се пиши, неграмотници!!! Аман от прости журналисти.
45
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЪС СИГУРНОСТ Я Е ИЗНУДВАЛ НАРОЧНО ЗА ДА ПОУЧИ СЕКС НАКРАЯ СА МУ РАЗБИЛИ ГЛАВАТА ЗАСЛУЖЕНО.
44
2
 
10
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 5 години
Отново МВР шедьовър в жанра НЕнаучна фантастика. В тези полицейски сценарии задържаните бягат излитайки като Супермен през прозореца, кучата намират пистолети и убиват минувачи, а вече виждаме че и 80 годишни старци конкурират Роко Сифреди по полова мощ и мерак.
43
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА НЕ Е МЕДИЦИНСКИ ИНСТИТУТ КЪДЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПУСКАТ ХОРА БЕЗ ДА ЗНАЯТ!!!ТОЯ Е ПРЕПОДАВАТЕЛ НА НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕН ПРЕДМЕТ ПРИДАВАЩ СИ ВАЖНОСТ!!!
42
11
 
4
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Пълно е с лекари с дипломи по милост. За сведение, по-стари лекари, има и завършили медицина по линия на РАБФАК(ако изобщо знаеш какво е РАБФАК), дори и днес са на поне 10 години от пенсия.И до днес в България вирусни инфекции лекуват с...антибиотици. Толкова за нивото на медицината.
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този "учен" със сигурност е от бсп. Искал е да я прави социалистка, защото социализма се предава само по полов път като СПИН. Но съпругът и е защитил демокрацията от посегателства.
40
3
 
15
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 5 години
И аз бях студент и от това което съм видял и чул, никой не те задължава 15 год по късно да отидеш на изпит при определен преподявател, винаги имаш възможност за комисия или други подобни.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето при такива социалистически извратеняци учат децата ви. РЕФОРМА!!!
38
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
70- ГОДИШЕН ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА СЪС 20-ГОДИШНА!!!ТОВА ПРИЛИЧА НА СЛУЧАЯ СЪС ОНЯ ДЪРТИЯ ДЕТО ИСКАШЕ ДА ИЗНАСИЛИ МОМИЧЕТО А ТЯ ТО НАМУШКА С НОЖА!НЕ СЪМ ПРОТИВ ГЕРАНТОФИЛИЯТА НО НЕ ОДОБРЯВАТ ДА ИМА ТАКАВА ПО ПРИНУДА !
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 31Изпит се взима със знания не се пуска по милост. Защото ако някой лекар получи диплома по милост. И вие отидете при него какво ще стане?
36
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените *** защитават перверзния старец, защото социализма е извратен.
35
1
 
13
 
! Отговори
до 31 преди 5 години
Не е така. В случая с изнудването в СУ, студентът ,който се оплака, и до днес е обект на подигравки, въпреки,че не е виновен с нищо, и не се поддаде на изнудването. Лесно ти е да коментираш,че ще се оплачеш, ама защото не ти се е случвало подобно нещо. Виждаме- и да се оплачеш, дори и преподавателят да го накажат, изнудения студент цял живот-вклч и след като завърши следването не може да се отърве после от присмеха, нищо,че не е виновен, не е давал повод и тн.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА НЕ Е ПРЕПОДАВАТЕЛ А ОБИКНОВЕН ИЗВРАТЕНЯК