Вероятен канцероген: Блокират лекарства за кръвно и сърце!

Медикаментите са произведени в Китай, спират ги в цял ЕС
6 юли 2018 15:15,
29
Вероятен канцероген: Блокират лекарства за кръвно и сърце!
Снимка: архив "Булфото"

Европейската агенция по лекарствата спира в цяла Европа лекарства заради субстанция, която може да бъде класифицирана като вероятен канцероген.

Това съобщи българската Изпълнителна агенция по лекарствата, която блокира медикаментите и на българския пазар.

Става дума за активното вещество валсартан, произведено от Zhejiang Huahai Pharmaceuticals в Chuannan, Duqiao, Linhai, Китай.

Валсартан е ангиотензин-II-рецептор антагонист, използван за лечение на артериална хипертония, скорошен миокарден инфаркт и сърдечна недостатъчност, поясниха от Агенцията по лекарствата. Той се предлага на фармацевтичния пазар самостоятелно или в комбинация с други активни вещества.

Още по темата

Пълният списък със забранените лекарства вижте ТУК.

На българския фармацевтичен пазар има много други терапевтични алтернативи, съдържащи ангиотензин-II-рецепторни антагонисти, съобщи още Изпълнителната агенция по лекарствата.

Европейската агенция по лекарствата и националните компетентни органи  работят съвместно с производителя на активната субстанция, за да се преодолее настоящата ситуация.

Примесът N-нитрозодиметиламин (NDMA) се класифицира като вероятен канцероген.

Проучването от страна на Zhejiang Huahai показва, че наличието на NDMA е свързано с промени в производствения процес, въведени през 2012 г. Това не е свързано с установени нарушения при спазването на правилата за добра производствена практика и не е известно други активни вещества от тази компания да са засегнати.

Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени продукти в Европейския съюз, които използват активното вещество валсартан, за да произвеждат лекарствени продукти с валсартан, които от своя страна са съобщили за това на регулаторните органи в ЕС, става ясно от съобщението на Агенцията по лекарствата.

Европейската агенция по лекарствата и местните органи проучват степента на замърсяване на лекарствата с вероятния канцероген и възможното им въздействие върху пациентите, които ги приемат.

Допълнителна информация за това проучване ще бъде направена публично достояние, веднага след като бъде на разположение, информират лекарствените организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо за влиянието на макдоналдс и разнитете там коли? Здравословни ще да са?
24
2
 
21
 
! Отговори
Мавъра от Драгалевци преди 5 години
Ха сега се ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ ТЕЗИ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ..........ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ НЕ Е САМО ЕДНО СЪРЦЕ....... КОНСПИРАЦИЯ ЛИ ?...........НЯМА ТАКОВА НЕЩО.........ОБАЧЕ ИМА РАК И ЛЕВКЕМИЯ И ОЩЕ.....ЦЯЛ УЧЕБНИК ПО ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ.......А ТЕ ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕХА ?.............ИЗМИСЛИХА ГИ.........КАТО ВСИЧКО ОТ КОЕТО СЕ ПЕЧЕЛИ.
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жесток дипломатичесик фал! Лекарствата нямаше да станат по-канчерогенни отколкото са били преди пет дни, ако бяха взели решение да изчакат една седмиа- да си замине китайският премиер, да се поразнесе неговото идване и тогава - да ги блокират.А сега докато той е тук да се договаря, удряме шамар на най-голямата икономика в Света!
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези лекарства ги спират ТОЧНО в деня в който китайският премиер дойде да прави бизнес за милиарди. ЗАЩО? защото Европейската комисия по лекарства така е наредила! усещате ли тънкият момент? ЕС притеснен че Китай ще развие бизнеса си тук ни нарежда да влезе в търговска война с Китай ние веднага изпълняваме интересите на Франция и Германия!
21
1
 
28
 
! Отговори
хм.... преди 5 години
Вече пета година пия ВАЛЗАП 160 !!!! И сега какво? Да съдя някого? Кого? Арменския поп може би...
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Произвеждат се. Например в Словения. В списъкът няма продукти на таиз популярна словенска фармацетвтична компания, представена на нашия пазар.
19
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко китайско е токсично.Чуя ли китайско- бягам със 100км/ч.______________Значи не трябва да пиеш никакви лекарства. Освен в Китай и Индия никъде не се произвеждат активни субстанции, които се влагат в производството на лекарства.
18
13
 
39
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Яжте чиста храна, изхвърлете бялото брашно, бялата захар и солта и яжте 95% растителна храна и ще си решите много проблеми - кръвно, холестерол, кр. захар и т.н. Ама не е като да лупаш по масата, да бичиш чалга, да наливаш алкохол и да викаш '*** съм го, яж, пий и си носи новите дрехи'! Иска се дисциплина!
17
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9 Ти можеш ли да четеш? Самите китайци са информирали ЕС за замърсяването! Чукча читател, чукча писател...
16
1
 
18
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
До Анонимен#5: А можеше сега да очаквате малко китайче. Прибързал си...
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те китайските лекарства сигурно ги произвеждат в някоя високотехнологична тръстикова колиба в село Чън Чун Чан в планината Тян Шан!Както и всичко друго де...
14
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпаренията от дизеловото гориво -доказан канцерген,особенно при големите градове..Но по темата се мълчи.За тях са по важни парите,не здравето на човека..
13
1
 
30
 
! Отговори
Красимир преди 5 години
Баща ми беше умерен във всичко, но умря от рак - пиеше Sarteg против високо кръвно.
12
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-доброто лекарство за сърце и кръвно е 50 грама виски.(но от качественото, а не от черния пръч). няма майтап.
11
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То по тази логика трябва да забранят и евтината храна която всички купуваме, че е блъскана с канцерогенни съставки...
10
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко умрели китайци има в Китай умрели от тоз илач и колко умници в ЕС умират от сърдечни проблеми причинени от качествени евроилачи как са статистиките.
9
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китай е 1 млрд човека ЕС е на умирачка, тажък антирекламен удар по конкурентна индустрия, сега и Китай ще им начаткат мита на триполовите, ЕС скоро ще каталяса.
8
12
 
42
 
! Отговори
доктор Охболи преди 5 години
От китайските "продукти" единствено бамбуковата ръчичка за почесване е с практическо приложение.Всичкото им останало "производство" във всяка една сфера е опасно за вашето здраве !
7
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЕЦ Белене, строена от китайци, няма как да е токсична...Вервайте
6
1
 
22
 
! Отговори
Ken преди 5 години
До Анонимен 1... обут в китайските си кецове ;)