Вероятен канцероген: Блокират лекарства за кръвно и сърце!

Медикаментите са произведени в Китай, спират ги в цял ЕС
29
Вероятен канцероген: Блокират лекарства за кръвно и сърце!
Снимка: архив "Булфото"

Европейската агенция по лекарствата спира в цяла Европа лекарства заради субстанция, която може да бъде класифицирана като вероятен канцероген.

Това съобщи българската Изпълнителна агенция по лекарствата, която блокира медикаментите и на българския пазар.

Става дума за активното вещество валсартан, произведено от Zhejiang Huahai Pharmaceuticals в Chuannan, Duqiao, Linhai, Китай.

Валсартан е ангиотензин-II-рецептор антагонист, използван за лечение на артериална хипертония, скорошен миокарден инфаркт и сърдечна недостатъчност, поясниха от Агенцията по лекарствата. Той се предлага на фармацевтичния пазар самостоятелно или в комбинация с други активни вещества.

Още по темата

Пълният списък със забранените лекарства вижте ТУК.

На българския фармацевтичен пазар има много други терапевтични алтернативи, съдържащи ангиотензин-II-рецепторни антагонисти, съобщи още Изпълнителната агенция по лекарствата.

Европейската агенция по лекарствата и националните компетентни органи  работят съвместно с производителя на активната субстанция, за да се преодолее настоящата ситуация.

Примесът N-нитрозодиметиламин (NDMA) се класифицира като вероятен канцероген.

Проучването от страна на Zhejiang Huahai показва, че наличието на NDMA е свързано с промени в производствения процес, въведени през 2012 г. Това не е свързано с установени нарушения при спазването на правилата за добра производствена практика и не е известно други активни вещества от тази компания да са засегнати.

Zhejiang Huahai е докладвала за тези примеси на производителите на крайните лекарствени продукти в Европейския съюз, които използват активното вещество валсартан, за да произвеждат лекарствени продукти с валсартан, които от своя страна са съобщили за това на регулаторните органи в ЕС, става ясно от съобщението на Агенцията по лекарствата.

Европейската агенция по лекарствата и местните органи проучват степента на замърсяване на лекарствата с вероятния канцероген и възможното им въздействие върху пациентите, които ги приемат.

Допълнителна информация за това проучване ще бъде направена публично достояние, веднага след като бъде на разположение, информират лекарствените организации.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещо за влиянието на макдоналдс и разнитете там коли? Здравословни ще да са?
25
2
 
21
 
! Отговори
Мавъра от Драгалевци преди 8 месеца
Ха сега се ЗАМИСЛЕТЕ ДАЛИ ТЕЗИ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ..........ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ НЕ Е САМО ЕДНО СЪРЦЕ....... КОНСПИРАЦИЯ ЛИ ?...........НЯМА ТАКОВА НЕЩО.........ОБАЧЕ ИМА РАК И ЛЕВКЕМИЯ И ОЩЕ.....ЦЯЛ УЧЕБНИК ПО ВЪТРЕШНИ БОЛЕСТИ.......А ТЕ ОТ КЪДЕ СЕ ВЗЕХА ?.............ИЗМИСЛИХА ГИ.........КАТО ВСИЧКО ОТ КОЕТО СЕ ПЕЧЕЛИ.
24
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Жесток дипломатичесик фал! Лекарствата нямаше да станат по-канчерогенни отколкото са били преди пет дни, ако бяха взели решение да изчакат една седмиа- да си замине китайският премиер, да се поразнесе неговото идване и тогава - да ги блокират.
А сега докато той е тук да се договаря, удряме шамар на най-голямата икономика в Света!
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези лекарства ги спират ТОЧНО в деня в който китайският премиер дойде да прави бизнес за милиарди. ЗАЩО? защото Европейската комисия по лекарства така е наредила! усещате ли тънкият момент? ЕС притеснен че Китай ще развие бизнеса си тук ни нарежда да влезе в търговска война с Китай ние веднага изпълняваме интересите на Франция и Германия!
22
1
 
28
 
! Отговори
хм.... преди 8 месеца
Вече пета година пия ВАЛЗАП 160 !!!! И сега какво? Да съдя някого? Кого? Арменския поп може би...
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 21

Произвеждат се. Например в Словения. В списъкът няма продукти на таиз популярна словенска фармацетвтична компания, представена на нашия пазар.
20
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всичко китайско е токсично.
Чуя ли китайско- бягам със 100км/ч.

______________

Значи не трябва да пиеш никакви лекарства. Освен в Китай и Индия никъде не се произвеждат активни субстанции, които се влагат в производството на лекарства.
19
13
 
39
 
! Отговори
Додо преди 8 месеца
Яжте чиста храна, изхвърлете бялото брашно, бялата захар и солта и яжте 95% растителна храна и ще си решите много проблеми - кръвно, холестерол, кр. захар и т.н. Ама не е като да лупаш по масата, да бичиш чалга, да наливаш алкохол и да викаш 'евал съм го, яж, пий и си носи новите дрехи'! Иска се дисциплина!
18
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 9

Ти можеш ли да четеш? Самите китайци са информирали ЕС за замърсяването! Чукча читател, чукча писател...
17
1
 
18
 
! Отговори
Пламен преди 8 месеца
До Анонимен#5: А можеше сега да очаквате малко китайче. Прибързал си...
16
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те китайските лекарства сигурно ги произвеждат в някоя високотехнологична тръстикова колиба в село Чън Чун Чан в планината Тян Шан!Както и всичко друго де...
15
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Изпаренията от дизеловото гориво -доказан канцерген,особенно при големите градове..Но по темата се мълчи.За тях са по важни парите,не здравето на човека..
14
1
 
30
 
! Отговори
Красимир преди 8 месеца
Баща ми беше умерен във всичко, но умря от рак - пиеше Sarteg против високо кръвно.
13
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-доброто лекарство за сърце и кръвно е 50 грама виски.(но от качественото, а не от черния пръч). няма майтап.
12
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То по тази логика трябва да забранят и евтината храна която всички купуваме, че е блъскана с канцерогенни съставки...
11
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-евтини са и при 200 лева пенсия, човек се принуждава да купува по-евтиното, за да остане жив. В моловете е същото положение.
10
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко умрели китайци има в Китай умрели от тоз илач и колко умници в ЕС умират от сърдечни проблеми причинени от качествени евроилачи как са статистиките.
9
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Китай е 1 млрд човека ЕС е на умирачка, тажък антирекламен удар по конкурентна индустрия, сега и Китай ще им начаткат мита на триполовите, ЕС скоро ще каталяса.
8
12
 
42
 
! Отговори
доктор Охболи преди 8 месеца
От китайските "продукти" единствено бамбуковата ръчичка за почесване е с практическо приложение.
Всичкото им останало "производство" във всяка една сфера е опасно за вашето здраве !
7
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
АЕЦ Белене, строена от китайци, няма как да е токсична...
Вервайте