Силвио Берлускони - кандидат за евродепутат догодина

Доскоро той имаше забрана да заема публична длъжност
18
Силвио Берлускони - кандидат за евродепутат догодина
Снимка: архив, Ройтерс

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони ще се кандидатира в изборите за Европейски парламент догодина. Това съобщи председателят на парламента Антонио Таяни в интервю, публикувано днес и цитирано от ДПА.

До неотдавна 81-годишният Берлускони имаше забрана да заема публична длъжност съгласно присъда по дело за данъчни измами. През май съдът отмени забраната.

Пред вестник "Стампа" Таяни, който тази седмица бе избран за заместник-председател на партията на Берлускони "Напред, Италия", казва, че го е помолил да се кандидатира за европарламента. На въпрос какво е казал експремиерът Таяни отговаря: "Мисля, че той възнамерява да се кандидатира. Мисля че, той е много доволен (от предложението)".

ДПА припомни, че Силвио Берлускони е участвал като кандидат в изборите за Европейски парламент през 1994, 1999, 2004 и 2009 г., но почти всеки път е отстъпвал спечеленото място на друг от партийната листа. Той е заседавал в законодателното събрание на съюза само през периода 1999-2001 година.

"Стампа" пише, че на новия си партиен пост Таяни ще се опита да възроди "Напред, Италия", чийто рейтинг спада. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
иначе като я гледам тая боядисана мумия ми става ясно какво ще прави в Европарламента..
17
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не се учудвайте!..Нагона към властта е БОЛЕСТНО състояние на психиката!..За съжаление се подценява и не се лекува.. Това води до трагични последствия,които по-късно "заклеймяваме", но не се сещаме за причината за това,че са се случили..А тя /причината/ е точно в БОЛЕСТТА ,наречена "Нагон към властта"..Само забележете колко "държавни личности" са правили,ПРАВЯТ И СЕГА "золуми",от които страдат всички!!!!!Манията за власт и влияние е БОЛЕСТ,ДЕФОРМАЦИЯ на психиката!!!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
do 15 - Безпартиен преди 5 години
Леле, ти ме уплаши!Значи наш Боци ще ни управлява поне още 20-30 години!?Щом за политиката възраст няма...Разлях си кафето...При мисълта как Той на 81 рита мачле с Бистришките Тигри, след това скача да отреже някоя лентичка за асфалт или стиропурирана панелка, после отива да се цунка с Танте Меркел и накрая в новините ни обяснява как сме минали Швейцария и той е Господ.Г-н Берлускони е изкуфял. Гледайте някое интервю. Но да му мислят италианците.Ние сме се накиснали дори по зле.
15
2
 
0
 
! Отговори
Безпартиен преди 5 години
Берлоскони е стара пушка, но лъсната и точна.... какво като е на 81.... за политиката възраст няма.....Имаше един японски министър, който беше на поста и когато навърши 100, никой копче не му каза
14
0
 
1
 
! Отговори
бг просяк преди 5 години
До Анонимен 12,13от къде знаеш?
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиотско про руско ***
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНе сме близки с този човек и не го наричам с малкото му име. Берлускони е преди всичко престпъник и аферист. Освен това взърастта му е скандално пректлонна - той е статистически мртвец. Не може той да определя съдбата на днешщните 18-годишни...
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Силвио е пич,гледайте си вашите клоуни.
10
0
 
4
 
! Отговори
50253 преди 5 години
Аха, ясно - след това ще гласуват поредното удължаване на пенсионната възраст, защото, видите ли, хора над 80-те поемат най-големи отговорности и работят. На какво прилича това - хем престпъник, хем над 80-годишен ще се намълда на високата заплата в Европарламента и със склерозиралия си мозък ще определя съдбата на гражданите на ЕС!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:) Аре шведските комунисти да заминават да строят социализма - развит , недоразвит и всякакъв друг .
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли възрастова граница за европейския парламент?
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АЙДЕ ДО 70-75 ДА РАБОТИШ РАЗБИРАМ!!!НО ДА РАБОТИШ НАД 80 ГОДИНИ И ТО ОТГОВОРНИ ДЛЪЖНОСТИ Е НЕДОПУСТИМО!ВСЕ ЕДНО ДА ВЪРНЕМЕ 90 ГОДИШНИЯ НИ ЦАР ДА НИ Е ПРЕМИЕР ПАК!
6
1
 
4
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Няма ли закон за пенсиониране като в Полша?
5
1
 
6
 
! Отговори
Напред, Италия преди 5 години
Дедо иска пачка.
4
0
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
EIIIII,IZTRESENA RABOTA! NE MU STIGAT MILIARDITE,TRJABVA DA IMA I VLAST-POPULJARNOST-NISHTO,4E NE S EDINIJAT,AMI S DVATA KRAKA E VE4E V GROBA. ,NOOOOO,NIKOGA NE E KASNO DA STANESH ZA REZIL.
3
5
 
4
 
! Отговори
Фенка преди 5 години
Поздравления за енергията, сеньор Берлускони. Дали още прави бунга-бунга, м?
2
2
 
13
 
! Отговори
вече преди 5 години
Мумифициран с памперс и алцхаймер обаче дУпедат.И у нас такива си ги имаме.Бе гледайте си старините,оставете политиката на младите.Комплексари.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за къде е тръгнал тоз чиляк на 81 години, да си гледа старините, какъв депутат и за кога и за къде и за какво?