Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?

Обирът е станал буквално като по филмите
8 юли 2018 10:08, Елка Василева
95
Двама отмъкнали 200 бона от взривения банкомат в Пловдив?
Снимка: архив, Булфото

Двама мъже с черен "Голф 4" взривиха в събота сутринта банкомат в малък банков клон в пловдивския район "Тракия". Гърмежът, от който са напълно потрошени стъклата на паричния офис, е разбудил половината квартал.

Младо семейство, чийто апартамент има изглед към клона на банката, е видяло как извършителите се измъкват с черен голф четворка, пише "Монитор“. Взривеният банкомат се намира на пазарчето до бившия хлебозавод в район "Тракия".

"Видяхме двама души с черен голф четворка да разбиват банкомата и се обадихме на 112. По това време храним бебето си и затова сме будни. В 4,46 часа ние подадохме сигнала на 112. Отне ни 10-12 секунди да се свържем, но може и някой друг преди нас да се е обадил, а взривът стана в 4,40 часа", каза младата майка Надежда.

Още по темата

Тя и мъжът й Антон наблюдавали черния голф как е паркиран със задната си част към банковия клон и че вътре в колата имало двама мъже. Не успели да забележат дали с автомобила е бил издърпан разбитият банкомат, защото стресът им дошъл в повече.

"Целият блок се разтресе и ние решихме, че някой взривява кола на нашия паркинг. Като на филм беше. Гърмът беше страхотен. Страхотен. Бяхме будни и като гръмна, мъжът ми скочи да види коя кола са взривили. В това време ми каза: "Обират банкомата". Сигурни сме, че обирджиите бяха с черен голф четворка", каза още младата майка.

Обирът е станал буквално като по филмите – за не повече от 2-3 минути. На втората минута от частната охранителна фирма са били на мястото, но от крадците не е имало и следа. От полицията са иззели записи от охранителни камери в района. Взривът е успял да разбие на парчета банкомата и обирджиите е трябвало само да му изпразнят касетите и да отпрашат.

"Дойдох до банкомата да проверя дали са ми дали пенсията, че една стотинка нямам, чедо, до понеделник. Нито хляб имам, нито картофки. Ама как банкоматът е разбит? Ами пенсията ми?", се тревожеше 80-годишната баба Елена от Рудозем, която от години живее в пловдивския район "Тракия".

Друг пенсионер също още в ранни зори в събота и на свой ред остана шокиран от новината. "Банкоматът си стоеше вътре в коридорчето на банковия клон. В почивни дни клонът е затворен, но прокарваме дебитната карта през едно устройство на вратата и влизаме до банкомата. Сега сигурно ще ни блокират картите до понеделник", се тюхкаше и друг пенсионер.

Според непотвърдена информация обирджиите са успели да отмъкнат над 200 000 лева от разбития банкомат, пише trafficnews. Устройството било пълно с пари, тъй като на 7-мо число всеки месец възрастните хора от квартала теглили оттам пенсиите си."Има взети пари, но как да кажа колко са, преди банката да излезе с официална информация. Имало е сума, голяма е сумата най-вероятно, но не мога да се ангажирам с конкретна цифра", заяви директорът на ОД на МВР в Пловдив ст. ком. Атанас Илков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а пенсионерите са трудно подвижни проклетата мутра" демек, преди бойко, когато бсп и дпс бяха на власт, пенсионерите, а и всичко останало, е било като на хаваите! после дошъл големия лош вълк /бойко/ на власт и прецакал всичката икономика?! аман от ***!
63
2
 
23
 
! Отговори
ХМ преди 5 години
Тея 200 хиляди в банкомат ми напомнят за историята, където след обир на банка за 20 мил. банкера и мениджъра си прибрали 80 и официално обявили, че са откраднати 100 мил. Тук да е имало 50 хиляди, другото ...
62
4
 
10
 
! Отговори
Davigo преди 5 години
Супер само така трябва, ако искате да заживеете като бял човек...😉
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63 Минава и тая версия. Но може и банката да е решела да го зарежда , но сега е отпускарски сезон. И да е сменила решението си да го гръмнат преди да го заредат!И е станало контролирано взривяване.
60
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То Борисов отмъкна МИЛИАРДИ от народа а никой дума не казва пък вие ни занимавате с някакви селски смешници и 20бона които са застраховани на всичкото отгоре.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62 Ти па, сайта краде. Всичко краде. И интернет краде, висши чиновници крадат, бели якички, бели престилки, банка краде. Мене ме ограби банка. Едно се пише друго излезе.
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не знам някои дали е писал преди мене може би се повтарям но според мен е имало вътрешен човек които е знаел че в момента банкомата съдържа голяма сума пари и е снесъл информацията разбира се не безплатно
57
1
 
14
 
! Отговори
Изказването преди 5 години
Василев въобще недей ми защитава гнусните лихвари, или и ти си същия еврейн...
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевВасилев, прав си, не е редно да се краде от еврейските пари.
55
0
 
7
 
! Отговори
Stoi преди 5 години
Максимума е 20000 лв за молове и главни улици, за малки квартали е 10000 лв , като всеки ден се допълват ,
54
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли са отмъкнати повече пари отколкото Иванчева е отмъкнала чрез изнудване...
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
думата мало+умници ли се цензурира вече
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значе сега Статията е на вестник Монитор а как се озова в тоа сайт?и как 54 *** коментират явно без да четат и без да се интересуват от къде е Статията , ами като има ***
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутра ни управлява и мутри ни ограбват това са голите факти а пак трите Голата Истина
50
15
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Не е важно каква сума е имало в банкомата, важното е, че вие нямате респект и страх от банката и от Господ!!!А който обича Господ, знае че Исус е казал да не се краде от по-богатия и на банкерите да се дава дължимото!!!За това и вие никога няма да просперирате в този живот, до като не се научете, че Господ и банката е едно и също нещо!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В банкомата е имало само 20лв, т.е. "дението е маловажно" и няма да се разследва. Добре описаните свидетели е добре да забравят какво са видели в тъмното. И ако някай от двамата храбреци се напие и похвали някъде за случката, ще го регистрират и ще го пуснат с протокол за предупреждение. И горкия човечец ще има още едно "висящо" дело, жив да го оплачеш.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЩЕ ХВАНАТ НА БОСИЯ ЦЪРВУЛИТЕ.
47
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е че, това е поредната показна акция на БСП да компроментира правителството и да твърди, че в България имало престъпност. Зад повечето престъпления всъщност стои партията БСП!
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете ясно и конкретно две мутри от партия гроб с черен голф 4 обраха банкомат на които всички пенсионери от Рудозем си теглеха пенсията от 220 Лв и то точно в този ден в който им превеждат пенсията
45
0
 
14
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 5 години
Оня човечец, дето си мисли, че става за министър, май сериозно се заблуждава.