Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция

Сред тях са и много учители и университетски преподаватели
8 юли 2018 13:48, Елка Василева
151
Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция
Снимка: архив, Reuters

Над 18 000 държавни служители бяха уволнени в Турция с декрет-закон, публикуван в "Държавен вестник" днес, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Половината от освободените са от редиците на силите за реда, но има и много учители и университетски преподаватели, уточни АФП.

Общо 18 632 души, от които над 9000 служители от полицията и 6000 от армията, видяха имената си в декрета, представен от медиите като последния преди вероятната отмяна на извънредното положение в понеделник.

Близо 1000 служители на министерството на правосъдието и 650 на министерството на образованието също бяха уволнени.

Този декрет-закон е представян като последния, обявяван по време на извънредното положение, въведено в Турция след неуспешния опит за преврат през юли 2016 година и оттогава удължавано непрекъснато, пише БТА.

Турските медии твърдят, че извънредното положение ще бъде отменено в понеделник, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган положи клетва. Той бе преизбран за държавен глава на 24 юни, а отмяната на извънредното положение бе едно от предизборните му обещания, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
15
 
! Отговори
сикиме кадар Турция преди 5 години
Боли ме онази работа колко хора уволнявал Ердоган ,колко вкарвал в затвора , как турският народ мизерувал и прочие ! Турският народ ако иска да живее добре и свободно , нека да се събуди и да се бори за правата си ! Както се казва на турски - уяндърсънлар сиклерини !
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не може да замени радостта на турците от това да си имат Султан. Те откога се молят да си изберат Тиип по-скоро. Доживяха най-после. Сега не им остава друго освен да благодарят на аллах, че чу молитвите им.
61
4
 
2
 
! Отговори
Анти ислямист преди 5 години
До Анонимен 38Това е повече от виц. Това е просто една фантазия.
60
5
 
5
 
! Отговори
Фаншно министерство преди 5 години
Я,кажи ми Бой Борко и твойто "Външно",колко чиляци от тез съкратените са бивши българи или такива с двойно гражданство?Знаеш ли ти гавазино на Тато, че той ги изучи и прати в Турско. Те бяха цвета на икономиката-инжинери, лекари учители, адвокати, по времето на подема на комшиите.Сега няма как в тези бройки врагове да няма НАШИ(българина е такъв навсякъде).За това ли на много от тях им примъчня за родното?За това ли ти Бой Бор правиш срещи с Еър Соколски-да си траеш?Така и Тато ги ИЗПАЗАРИ!
59
10
 
23
 
! Отговори
Анти ислямист преди 5 години
До 36"Бабо Марооо, туркините са по-красиви от българките в пъти повече, ***!!!" - Ооо мда ве. По "красиви" са кадъните наистина с тези големи черни мустаци, с квадратните си чутури, с късите си и криви крака и големи *** направо могат да превземат някой конкурс за мис свят. И да внимава кадъната да не си оплете мустаците с тези на мъжо си. Аз по-добре крава да си взема отколкото кадъна. Като гледам чужденците се избиват да си вземат такива годзили от пуйкистан.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24 Не се прави на умник, защото не си. Недей си търси само поводи да бълваш глупостите си. Първо аз не съм от мъжки род, защо веднага реши че съм?. А пък и не знаеш какво означава думата илитерат. Това значи пълен ***. Което с пълна сила важи и за тебе. Дето се вика който се е родил *** няма да умре умен.
57
6
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
кой е против мен, е терорист - турската демокрация на ердоган!!!
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунизма падна под исляма
55
9
 
27
 
! Отговори
акъл едер, баш чекер преди 5 години
Турският народ го очакват много тежки времена !Ум умува , ум царува , ум ппатки пасе !
54
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Някакъв пак бълва тъпни на поразия. То бива бива наглост ама пък чак толкова ... .....
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХОДЖИ ЩЕ ПРЕВЪЗПИТАВАТ ЧЕРВЕРАСТИТЕ
52
7
 
25
 
! Отговори
Хахха преди 5 години
О,много са красиви туркините.Фередже,чехли,конски чул.Две гурливи очи гледат през амбразурата,а отгоре една вежда.Веждата на Филип Тотю.Може да ти гледа на ръка,кафе,боб.
51
3
 
7
 
! Отговори
Койот преди 5 години
Каквото и да става, най-важното е минарето да не млъква!
50
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно, те се радват. Щом Султана го е решил са готови да умрат за него. Какво е да останат без работа, щом Таип ще е доволен. Нищо.Българите не сме дорасли да разберем тези възвишени мисли, щото сме прости.
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше ясно, че комунистите ще бъдат унищожени от турците. И Китай изрита сорос.
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туркините може и да са красиви, ако ги сравняваш с прерийно куче. И то с краставо такова.Сравнение с човек не издържат.
47
6
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ердоган го помпат евреите и го хвърлят срещу европейските народи и държави!!!Гаранция ви давам, че вие не знаете за какво става въпрос!!!Невежи сте и прости, всеки може да ви пробутва хибридна пропаганда!!!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ахмед МустафовВЕЧЕ ХОДЖИ И ИМАМИ ЩЕ ПРЕПОДАВАТ НА ЛЕВИТЕ СОСОРЧЕТА ДО ПЪЛНО ПРЕВЪЗПИТАНИЕ
45
5
 
29
 
! Отговори
Ахмед Мустафов преди 5 години
Сами са си виновни турците , глупав народ с религиозни предразсъдъци !Не е тайна ,че вече дори и в университетите ще преподават ходжи и имами ,които отичат светската наука ! Познайте до каква ниска степен ще падне Турция !Западът едва ли ще инвестира повече в страна с ислямска ориентация ?! Възходът на Турция дойде от западните инвестиции ,а упадъкът й ще дойде от прекратяването на западните инвестиции !
44
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция изгони сорос