Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция

Сред тях са и много учители и университетски преподаватели
8 юли 2018 13:48, Елка Василева
151
Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция
Снимка: архив, Reuters

Над 18 000 държавни служители бяха уволнени в Турция с декрет-закон, публикуван в "Държавен вестник" днес, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Половината от освободените са от редиците на силите за реда, но има и много учители и университетски преподаватели, уточни АФП.

Общо 18 632 души, от които над 9000 служители от полицията и 6000 от армията, видяха имената си в декрета, представен от медиите като последния преди вероятната отмяна на извънредното положение в понеделник.

Близо 1000 служители на министерството на правосъдието и 650 на министерството на образованието също бяха уволнени.

Този декрет-закон е представян като последния, обявяван по време на извънредното положение, въведено в Турция след неуспешния опит за преврат през юли 2016 година и оттогава удължавано непрекъснато, пише БТА.

Турските медии твърдят, че извънредното положение ще бъде отменено в понеделник, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган положи клетва. Той бе преизбран за държавен глава на 24 юни, а отмяната на извънредното положение бе едно от предизборните му обещания, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУРЦИТЕ ОТВОРИХА ХАЛКАТА НА ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смръдльовци оплачете се на харалан александров
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА МЯСТОТО НА АНГЛИЙСКИТЕ АГЕНТИ ЩЕ НАЗНАЧАТ ПАТРИОТИ
40
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Красива българка????Това е Анекдот!!!!!!Красивите и ерудирани българи и българки отдавна напуснаха Бг.Загубихме цвета на нацията.Прав беше професор Иво Христов......
39
11
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
И не забравяйте, че освен силна неосманистка Турция, имате и нови съседи мюсюлмански държави, възникнали след като ционистите банкери решиха да мюсюлманизират Балканите!!!А през това време младите българи гледат на емигрират на запад, а новите мюсюлмански държави имат демографски бум!Вие сте сами в битката за оцеляване селяни прости, гаранция ви давам, че на никой не му пука, че държавата ще се закрие или ще се разцепи, даже се радват!Живота е жесток, а алчния и *** българин умира!Гибс!ЦРУ!
38
11
 
20
 
! Отговори
Фантазии преди 5 години
България се развивала...няма такъв виц.Последни по доходи,първи по смъртност.Разбито здравеопазване и образование.Хиляди ненужни чиновници,електорална маса на герп.8 милионен Ню йорк има 1 кмет,а 7 милионна бг. 30 области,260 общини с кметства,240 депутати,десетки агенции по незнам нво си....Никакво производство,а износ на суровини.Сега ще изнасяме тютюневи листа,вместо цигари.Изпълни се американско разпореждане от преди 20г,че на тази територия трябват най-много 5 млн.чиляка.
37
3
 
23
 
! Отговори
всички уволнени са преди 5 години
" врагове на турския народ " , а на тяхно място султана ще назначи имами и ходжи " приятели на турския народ " !
36
6
 
26
 
! Отговори
Мустаката кадъна преди 5 години
Колкото повече потъва ориенталската ***,толкова по-агресивни стават турските ***.
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до баба маракрасива туркиня-това виц ли е
34
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕГРАМОТНИ ПРОТИВ ТУРЦИЯ
33
28
 
9
 
! Отговори
до баба мара преди 5 години
...ще почнат да се крадат жени и деца както е било 500 години.----------Бабо Марооо, туркините са по-красиви от българките в пъти повече, ***!!!Не се плаши, няма вече мераклии да да крадът българки, беше то преди 500г. когато имахме славянски черти...Уви!Днес физически българинът/ката има ясно изразени тюркски черти, следствие от ПЕТ вековното робство.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Имаше! Може би все още има - млада работна сила, изпълнителни, сравнително добре образована. Това определено привлича капитал. Само че от няколко години нещата се влошават. Ще видим до 3-4 години.
31
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
коментарите против Турция са написани на развален български? Диваци неграмотни, научете един европейски език
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ТУРЦИЯ ИМА ПОВЕЧЕ ЕВРОПЕЙСКИ ФИРМИ ОТКОЛКОТО В АНГЛИЯ
29
12
 
16
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Когато религията подчини икономиката,бизнеса и политиката, тогава една страна ще се срине!!!Това е целта на занятието, Турция да се срине , защото селяни прости неосманистите ще ви издухат като бръмбар сламка!!!Тинтири минтири и неуспешен преврат, ами не виждате ли, че Турция вече стана икономическа и военна сила със самостоятелен властови център, а не както вие робите без вериги ходите на закуски и конференции в САЩ и Брюксел, да ви казват какво да правите!!!Агент Дани Бърд!ЦРУ!!!
28
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да ги мисля тия където ходеха там на Анталия на море сега ще им се стъжни живота отмах и не ще може никой да ги отърве от ръцете на Ердуганската милиция и панелната
27
7
 
13
 
! Отговори
23 преди 5 години
Запитвал ли си се някога защо в Турция има повече европейски пари и фирми отколкото в новоприкотканите към Европа приятелчета?
26
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А чакалът вие ли вие от минарето...
25
26
 
4
 
! Отговори
Интелектуалец преди 5 години
Всяка държава си има свои проблеми. И ние сме видяли хипер инфлация, заплати от 5 долара при комунистите но ето че вече след три мандата на Генерал Борисов се развиваме много бързо. Левът е стабилен като бетон. Заплати и пенсии се вдигат разбира се и благодарение на патриотите. Милиони българи емигрирали на Запад вече се завръщат. Евро председателството беше много успешно. Западните Балкани и т.нт.
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка власт по определен начин възпроизвежда нагласите на определен народ като критична маса от него (мнозинство) Слушах един интересен анализ за Беларус. Формално там има демокрация от 90-те. Само че хората така избират, че пак си докараха диктатор. Та долу-горе натам клоним и ние, и голяма част от Източна Европа. Каквито хората - такива и управляващите. Няма на кого да се сърдят.