До мъжа, който ме ограби тази нощ: Благодаря ти, че ни остави живи!

Млада жена остави съобщение до крадеца на апартамента й
22 юли 2018 15:03,
132

Млада жена от София, която е станала поредна жертва на взлом, благодари на крадеца, че я е оставил жива. Заради това, че не е наранил нея и домашните й любимци, жената написа послание в профила си във Facebook, което само за часове беше споделено от хиляди потребител, съобщи Bulgaria ON AIR.

В посланието се казва: "До МЪЖА, който ме ОГРАБИ тази нощ: Благодаря ти, че остави мен и котките ми ЖИВИ! Пожелавам ти да носиш със здраве бижутата и очилата с диоптър, а парите да изхарчиш с чиста съвест! Документите ми не са ти нужни! Моля те, хвърли ги на някоя близка полянка! Благодаря!".

От поста става ясно, че момичето е ограбено докато спи, без да чуе, че става жертва на нагъл взлом. Заради документите и личните вещи, тя се обръща и към потребителите на социалните мрежи за помощ.

Още по темата

Младата жена е жертва вероятно на същия крадец, обрал дома на семейството на Мира Добрева. Вчера журналистката разказа за посегателството във социалната мрежа.

Междувременно експертите по сигурност напомнят, че едва 37 процента от битовите кражби се разкриват. В много от случаите домовете се избират неслучайно, а са подбирани по различни критерии. Не е рядкост да се влиза в една и съща къща по няколко пъти.

От отговорите под поста на Емона пък става ясно, че преживелите същото като нея не са малко. Десетки от изразилите съпричастност разкриват, че са ставали жертва на кражба, при това по няколко пъти.

В много от случаите нито охраната, нито камерите са успели да спрат обирджиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
7
 
! Отговори
* преди 5 години
До Анонимен 60Българина си умира да е разбойник,ама не му стиска!А на който му стиска всички му завиждат!И го плюят!
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България една не малка част от населението се изхранва с престъпна дейност. Имаме си всякаква-индивидуална, колективна, организирана, институционална, правителствена и так далшье
54
1
 
17
 
! Отговори
грешиш преди 5 години
До РеформаторСъдебната система е само следствие,а не причина!Причината е в управниците,и народа който ги избира!Когато те се реформират,всичко ще си дойде на мястото!
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50Няма как да нареди защото няма европроектче за тая цел - ако имаше вече щяхме да сме забравили!
52
2
 
11
 
! Отговори
Петела до 54 преди 5 години
Тази публикацийка е за теб и се запознай с действителността! Хората по селата даже не сигнализират в полицията,просто няма файда!
51
4
 
20
 
! Отговори
Петела преди 5 години
Ти или си ГЕРБер или си кукуриго! Аве ид иот по селата и малките градчета е направо на война и не ти го казвам така ,просто да се заяждам,това е живата истина! Някаква софийска девица и взели парите,голяма работа! Тя даже се оплаква по медиите! А какво да каже бабичката на 70 години системно малтретирана от едно малцинство,тя интернет не познава! Малко ви е на софиянци,живеете в стерилна среда! Докато не се вземат мерки за големите крадци и ккупуването на гласове,ромовете ще дерибействат!!!!
50
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престъпността в последните години намалява.Заради демографският срив основно и заради емиграцията.Ама като се публикуват такива новини всеки ден и хората остават с впечатление,че се вихри страшна престъпност.Поне в България няма случай на тероризъм(атентата на летището в Бургас беше насочен срещу евреи), нито пък някой не почва да коли наред,или масови изнасилвания.
49
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е кражба, а не грабеж.И откъде знаем, че наистина е имало взлом, а не е инсценировка?
48
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Борисов ни ограбва яко, ама да сме благодарни, че поне 200 лева ни оставя.
47
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой гербер я е закъсал за наркотици
46
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Румъния кражбите са история,а как се справиха техните полицаи е много интересно. явно у нас няма воля за промяна или чакат Бойко да им нареди.
45
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е, как да не са му нужни документите и ? като ги продаде на някоя "бежанка" все ще вземе някой лев. или да ги подхвърли при някоя кражба или обир - що ядове ще бере момичето. за това веднага се обявява в РПУ за откраднати документи, за да не загази после, а не да си споделят във ФБ и майчиното мляко.
44
4
 
35
 
! Отговори
Докъде се снигна преди 5 години
Като МВР-то като не си върши работата, се стигна хората да благодарят на крадците, че не са ги убили. В каква държава живеем, където е нормално да се взривяват банкомати, ограбват банки да се убиват здрави животни и изнасилват баби.На потърпевишата ще кажа, че не е трябвало да пише подобни глупости да благодари. Може да не са я убили само защото я спяла. Сега може и други апаши пак да дойдат в къщата й.Сякаш си е направила реклама, че няма нищо против да я крадат.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опсс..., нямам СОД, имам СОТ, сега видях каква е разликата хахаха
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Нали богаташите се опасват навсякаде със сот ко реват тогава на мвр" - Не е нужно да си "богаташ", за да имаш сод. Аз имам - 30лв. на месец, но билетчета не търкам - ти колко даваш за билетчета? :)
41
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1989 почти винаги крадците ги хващаха, а ако баща му се окаже някакъв началник, директно си заминаване заедно със сина си крадец, ако ще баща му и член на политбюро да е.
40
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докъде ни докара демокрацията и пазарната икономика - да благодари на крадецът, че е жива!
39
20
 
9
 
! Отговори
МНО преди 5 години
До АнонименВ армията от майките ни взимаха и във сандък ни връщаха!Учеха ни как взаимно да се крадем и набавяме имущество!
38
10
 
6
 
! Отговори
k преди 5 години
не ми е жал за богатите !парите който имате са награбени от залъка на българските пенсионери и от труда на милионите честни хора !заслужаваш да те окрадът - да разбереш как се чуства народа когато ти и такива като теб ни крадете !!!
37
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"37% от битовите кражби се разкриват" Не знам откъде ги измислиха тези проценти, но ще споделя с вас личния си опит от последните 25 години. От общо 3 жилища(семейни, не са само мои) 2 са ограбвани. Това в Бургас 3 пъти(през 90-те 2 пъти и 2003 веднъж). Никоя от кражбите не беше разкрита. Жилището в София е ограбвано веднъж, а кой е крадеца още не ми е известно. Имаме и в Смолян, но там такъв вид престъпност засега няма(до преди 10-ина години през деня не заключвахме вратата) "Братята" са малко.