В чакалнята на еврозоната – догодина! А там - най-много две!

Трябва ад си довършим реформите, категориче е Милен Вечлев
22 юли 2018 07:30,
120

Вярвам, че няма да стоим повече от две години в чакалнята на еврозоната. Това прогнозира бившият финансов министър Милен Велчев. Според него срокът на престоя ни пред вратите на еврото няма да бъде удължаван.

"И след тези две години преценката е почти автоматична, а условието е спазването на маастрихтските критерии, които ние и сега изпълняваме. А в чакалнята е напълно реалистично да влезем следващата година, каза Велчев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Тази седмица финансовият министър Владислав Горанов подаде официално заявление за влизане на България в банковия съюз.

"Това формално решение е в резултат на дългогодишна комуникация между българските власти и страните от eврозоната, Европейската комисия и ЕЦБ като част от пътната карта за присъединяване на България към eврозоната и на българския лев към механизма ERM-2", обясни през седмицата Горанов.

Сега Милен Велчев го подкрепи за стореното.

"Поздравявам Горанов за ясната политика за бързо присъединяване към еврозоната! Ново "изобретение" на еврозоната е предверието на чакалнята. Но трябва да са си довършим реформите. Изглежда трябва външен натиск за реформите", каза той.

Според него може да се направи и аналогията за нов мониторинг.

"Дано сега са по-обективни в оценките си към нас! БНБ се справя доста добре с надзора. Резултатът от стрес-тестовете ще бъде идентичен с тези от 2016 г.", убеден е Велчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
5
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
...DA NE POZVOLIM NA PRESTUPNICITE DA OGEABYAT OTNOVO BULGARIYA! ...REFERENDUM ZA PRIEMANE ILI NE NA EVROTO! TOZI GAD NA SNIMKATA , KATO MINISTAR NATOVARI BULGARITE S NOVI DULGOVE, PRODAVAYKI BULGARSKIYA DULG NA NEIZGODEN KURS!
48
2
 
14
 
! Отговори
секс маниака преди 5 години
Абе тоя ли ще ме учи какво да правя?
47
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли това същото лице,което "разигра" един милярд,под формата на "ценни книжа и облигации"и после рече - всичко е окей? Не е ли сина на един от "нашите" хора,юпито от голямата работа?????.....Хора,събудете се.....Тези индивиди Не ви мислят доброто,а тихото заробяване и обезличаване.....Месомелачката,която ни готвят е страшна....Замислете се хора!
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко трябва да си неграмотен да обръщаш лев- евро по този начин? Или днес обявяваме еврото и от обяд пазаруваме вв евро? А от къде? Или ще има 1-2 г докато хората усвоят евро и се върне лева в банките? И ще има цени в евро и лева. И как ще стане хляб да го платиш 1 лв а ако имаш евро да ти го хванат 1 евро??? Доста смехотворни писания!!!
45
4
 
9
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Селяни пшрости, не бъдете алчни и прости, не слугувайте на ционистите евреи , като Милен Велчев!!!Парите дадени ви , за това че сте послушен васал, няма да ви донесат нито здраве, нито щастие, не може да си купите любов и обич с пари!!!Накрая ще си умрете като васален аутсорсингов ***, а след вас ще оставите омраза в народа към вашата фамилия!!!Агент Джон Бламон!ЦРУ!!!
44
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естония, Литеа, Хърватска, Словения...приеха еврото и яко дърпат нагоре. Румъния също кандадитства. Черна гора сама си го избра за валута.
43
1
 
26
 
! Отговори
царо преди 5 години
Вервайте им, за 800 дни ще ви вземат левовете.
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да приемаме това евро че ми писна. Безмислено е да имаме собствена национална валута.
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път, когато решават без да ни питат, става така, че ние губим!!! Честито на абонираните печеливши!
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не давайте думата на *** и престъпници. Тяхното място е в затвора.
39
1
 
29
 
! Отговори
ЯХТАТА преди 5 години
ЯХТАТА В МОНАКО ИМАШЕ ИНТЕРЕСНА СНИМКА С ПРЕСТЪПНИЦИ!!!ПОМНИМ!!!!
38
2
 
27
 
! Отговори
ЕКСПЕРТ преди 5 години
ЛИЦЕТО ОТ СНИМКАТА И МАДРИДСКАИЯТ КРАДЕЦ БЯХА ОТКРАДНАЛИ БТК ...ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНО ЛИЦЕ КУПИХА КОМПАНИЯТА ЗА 80МИЛИОНА А БРУТНАТА ПЕЧАЛБА БЕШЕ 200 МИЛИОНА.120 МИЛИОНА ЧИСТИ ОЩЕ ПРИ КРАЖБАТА А СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНКИ ГО ПРОДАДОХА ЗА МИЛИАРД ПОЧТИ ТОВА Е ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ДЕМОКРАДЧЕТАТА МИЛ НАРОДЕЦ БЛЕЕЩ СЕГА ТОЗ ДАВА МНЕНИЕ КАК ЩЯЛ ДА ПРИЕМА ЕВРОТО!!!!
37
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
По какъв начин ако сме членове на еврозоната, ще помогне на българското общество в това, че да нямаме един нищожен процент супер богати и останалата част от населението мизерници, които карат от сутрин до пладне!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
36
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИЯ УРУДИ ПРОДАЖНИ ЩЕ СЪСИПЯТ БЪЛГАРИЯ!!
35
3
 
16
 
! Отговори
Василев преди 5 години
България е в международна изолация, когато Луканов решава еднолично да спре плащанията на външния дълг!Целта беше приватизация и кражба на цялата материална и финансова база създадена до този момент, да отиде в подходящите ръце, които се подчиняваха на евреите-ционисти!След хипер-инфлацията и валутния борд дойде Дядо от Мадрид и негова задача беше да вкара държавата в дългова криза, като отпуши по някакъв начин държавния дълг с частните английски банки!На помощ на Дядо дойдоха юпитата!Кейб!ЦРУ
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това може би е така . Жалкото е , че ежедневието не ни чака в нашата собствена чакалня .
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е само чехия Валутата, която се ползва в Унгария е Hungarian Forint с обменен курс от 1 лев = 166.71 Hungarian Forint на 22 юли, неделя, 2018.
32
2
 
21
 
! Отговори
max преди 5 години
До АнонименПрав си колега.Точно това се случи в Холандия през 2002 когато приеха еврото, и веднага се усети разликата от обикновените хора.И то при тази силна икономика, представи си какъв ще е ефекта в България....
31
2
 
27
 
! Отговори
Генерал Петров преди 5 години
Миленчо е наше момче и много вярно.Навремето си изпълни всички задачи които му бяха зададени, спази си оговорките за комисионните и сега е свободен да се наслаждава на живота.
30
2
 
32
 
! Отговори
кой е собственика преди 5 години
Тази телевизия кани редовно политически трупове,бандити и крадци за коментатори защо ри?!