Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!

Митрополит Амвросий нарочи премиерът за причина за пожарите
25 юли 2018 22:45,
115
Виновен за огнения ад в Гърция се оказа... Атеистът Ципрас!
Снимка: БТА

Митрополитът на Калаврита и Айгалея Амвросий заяви, че унищожителните пожари и трагичната загуба на животи се е случила заради Божия гняв, предизвикан от това, че настоящият премиер на Гърция Алексис Ципрас е атеист, пише електронното издание на вестник Protothema.

"Премиерът атеист Алексис Ципрас предизвика Божия гняв. Гърция е унищожена от огън и наводнения", пише в блога си митрополит Амвросий. Той се позовавва на Новия завет, в който пише, че заради отдръпването на народа от Бога на земята се пращат бедствия.

Още по темата

Изявлението на епископа предизвика критики от други църковни дейци, включително Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, който заяви в отговор: "Господ е любов. Господ не отмъщава, а призовава всички да се обичат едни други", пише "Фокус".

Йероним смъмри Амвросий, като посочи, че дори възгледите му да не отразяват тези на официалната църква, личните му мнения трябва да са в някакви рамки. Освен това, предстоятелят на Гръцката православна църква заяви, че се моли за душите на загиналите и за оздравяването на пострадалите.

Междувременно започва да се разкриват истинските мащаби на трагедията. По последните официални данни, жертвите са 81, но най-вероятно броят им ще се увеличи, защото в болниците има 10 души в критично състояние, а екипите в района на бедствието продължават да работят.

Разбра се, по думите на кмета на Рафина-Пикерми Евангелос Бурнус, че повече от 1500 къщи са били унищожени при пожарите.

Що се отнася до унищожените горските площи, те се оценяват на повече от 2100 хектара.

Трагедията предизвика отново дискусия за широко разпространената практика на незаконно строителство в горите и по крайбрежието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
22
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 5 години
ЗА ЗАГИНАЛИТЕ--АМА ЯКА ДАЛАВЕРКА СЕ Е ЗАФОРМИЛА ТАМ...ТЕРЕНА Е СВОБОДЕН..МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ ЗАСТРОЯВАНЕТО ОТ МУТРО-ДЕМОКРАТИТЕ....И ТАМ ЩЕ СЕ СТРОЯТ БУНКЕРИ ПО КРАИБРЕЖИЕТО...ЩЕЛО ДА ИМА РАЗСЛЕДВАНЕ--АБЕ ИЗЧАКАЙТЕ ДА ВИДИТЕ КОИ ГЪЗАРИ ЩЕ ЛАПНАТ ТЕРЕНИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КОЙ Е ДРАСНАЛ КЛЕЧКАТА--НИЩО НОВО--ПОЗНАТА КАРТИНКА...
46
2
 
8
 
! Отговори
т преди 5 години
До ХристиянинДявол на турски е шейтан.
45
4
 
18
 
! Отговори
човек преди 5 години
До ХристиянинЩо мислиш, че има голяма разлика между тебе и турците?Всички сме човеци - два крака, две ръце, две очи, две уши, една уста, един нос, един полов орган.Пием една вода, ядем една храна ( с малки изключения ).Най-голямата разлика е езика на който говорим.Що се самозаблуждаваш, че другите са много по-различни и по-лоши от теб?
44
1
 
7
 
! Отговори
777 преди 5 години
До PhilipsЕ да ама поповете и те трябва да ядат.
43
4
 
20
 
! Отговори
Philips преди 5 години
Иисус беше разпнат,защото каза истината.А истината която каза беше ,да не вярваме на свещениците,и да не влизаме в църкви.Защото бог не е там,а е във всеки от нас.И така още тогава религията се показа какво е,крадци на вяра и души.Вярващият е блажен,религиозният е заблуден.
42
17
 
9
 
! Отговори
Християнин преди 5 години
Турците нямат бог- турското име на дявола е "аллах".
41
3
 
1
 
! Отговори
Археологически преди 5 години
Пак ли да повтарям? Защо?!! Каменни статуи от Древен Египет. Недвусмислени са. Камъните не лъжат. Всичко е показано. Статуи са, няма място за лично въображение. Няма място за лична интерпретация.
40
4
 
7
 
! Отговори
И преди 5 години
Добавяне на лични представи и въжделения към измислицата бог, които да я оправдават защо се крие и да и сменят адреса на пребиваване, не са градивен път. Крайният резултат е измислица с лъжа за основа.Чао и лека.
39
7
 
9
 
! Отговори
Ами преди 5 години
В християнството всичко е плагият и това се вижда от каменни статуи от Древен Египет. Исус не е дори историческа личност. Той е плагиат. Няма богове. Нито един.
38
4
 
5
 
! Отговори
До футуролог преди 5 години
Древен Египет. Камъните не лъжат. Плагиятът на християнството е увековечен. Но е по удобно да се вярва в лъжа за бог, защото е красива. Истината боли. Показва колко е лесно да се лъже и манипулира човек. За власт над ума и действията му. За парите му.Светлината на лъжата е, за да заслепи, а не да осветли пътя. Истината е друго.
37
4
 
6
 
! Отговори
До футуролог преди 5 години
Тогава би следвало да знаете, че християнството е плагият. И защо няма богове. Нито един. Ако не го знаете, значи не сте се научил да боравите с информация от миналото. Тогава археолог, историк ще ви пасне идеално. В смисъл много такива не боравят с информация от миналото.
36
1
 
8
 
! Отговори
Ми преди 5 години
Попът си направил реклама на тема какво може да причини религията на слабите умове. Сега сигурно очаква резултати от това. Черен ПР.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А га блокирваха границата с България огън не ги гореше....
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното доказателство, че християнството е душевно заболяване, а най-болните стават и духовни водачи и водят стадото...
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на отчето да не е изгоряло аудито, че така нарежда!
32
6
 
4
 
! Отговори
Бб преди 5 години
Ако си чел библията ще останеш с впечатление че бог и сатана са едно и също или сатаната е по-малкото зло.
31
3
 
10
 
! Отговори
Димитър Василев преди 5 години
Евтаназия на религиозните фанатици!
30
8
 
10
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Бойко Борисов не е сатанист. Той е мутра. Не му пука нито за дявола нито за бога. Това са слепи хора. 90% от Човечеството са като него. Ще прогледнат някой ден но ще е късно.
29
7
 
3
 
! Отговори
Осман преди 5 години
До ФутурологАко Бог или Аллах както го наричаме ние съществува, съвсем нормално е да съществува и Сатаната. В Корана пише, че Бог е във вашия "шах дамар" - Сънната артерия. Толкова е близо. А дявола е около вас. Бог е Вселената която ние виждаме. Ние виждаме толкова колкото е позволено.
28
2
 
9
 
! Отговори
v преди 5 години
митрополит Педерасий да си гледа малките момченца и да не се обажда