Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор

Турция няма да се поддаде на натиск, категоричен е той
29 юли 2018 07:30, Красимир Ангелов
219
Eрдоган предупреждава: САЩ може да изгубят силен партньор
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че страната му няма да се поддаде на натиск, след като американският му колега Доналд Тръмп заплаши Анкара със санкции, ако не освободи американския пастор Андрю Брънсън, предаде Ройтерс.

Още по темата
САЩ може да изгубят силен и искрен партньор, ако не променят поведението си, каза Ердоган, цитиран от БТА.

Андрю Брънсън, който тази седмица беше поставен под домашен арест, след като прекара 21 месеца в турски затвор, е работил в Турция повече от 20 години. Той беше обвинен в подкрепа на организацията, която според Анкара стои зад неуспелия военен преврат през 2016 г., и на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Ако бъде признат за виновен пасторът, който отрича обвиненията, може да бъде осъден на 35 години затвор.

Турция ще прибегне до международен арбитраж, ако САЩ блокират продажбата на изтребители F-35 на Анкара, предупреди още Ердоган.

Турският президент обяви още, че през септември ще свика среща на върха с Русия, Германия и Франция, посветена на Сирия, предаде ТАСС.

На 7 септември в Истанбул ще се състои среща на върха между Русия, Германия, Франция и Турция, за да видим какво можем да направим по сирийския проблем, каза Ердоган, цитиран от телевизия "Си Ен Ен тюрк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
18
 
! Отговори
Типичен българин преди 5 години
Мечтая си един ден и в турската преса да има поне на половина новини за Румен Радев, колкото новините за Ердоган в българската преса
84
12
 
6
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Явно ердо има силно лоби в Бг. Като се има в предвид минусите които получавам...
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западът много му цепи басма, а той все по-курназ. Много пари инвестираха и сега не смеят да му менторстват. Ето зависимост
82
6
 
8
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
До небългарин,И ти си един от тези ***, гласували за ердо.Колко помощи получаваш от общината.
81
23
 
16
 
! Отговори
Небългарин преди 5 години
Слава на Ердоган, бъдещето принадлежи на исляма
80
18
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Чул те Господ или Аллах!Американците разбраха по трудния начин,че на турчин вяра да нямаш.Дано ги сритат тия нахални *** с претенции за световни господари.
79
16
 
12
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Единствения начин по който ердо спечели изборите беше езика на омразата и популизма, за него гласуваха всички полуграмотни лумпенизирани ислямски фанатици който мразят запада ,без дори и да помислят че една трета от икономиката им се крепи на пари от гастарбайтерите в Германия.
78
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турчина се взима много на сериозно а всьщност фантастичния му план работи само за пред избирателите му.
77
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия"Навсякъде има магазини за авточасти в които се продават както турски ,така и немски ,японски ,китайски и прочие авточасти ,ремъци ,гуми и др. !"Не знаех, че в Германия навсякъде се продавали турски и китайски стоки. Или "навсякъде" само за гастарбайтери в квартали и магазинчета където те могат да си позволят, а нормалните немци дори не са и чували за такива стоки.
76
0
 
0
 
! Отговори
копиран Текст преди 5 години
На тоа копиран Текст от сайта на БТА и 2 коментара са му много , да обаче Уфцете скучаят и затова пишат ли пишат тука
75
8
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До ТурчинаАйде бре? Ти ли си грешил? Нали при всяка възможност се хвалеше, че ти никога не грешиш?..........................Явно си чел коментарите ми между редовете ! Никога не съм писал ,че никога не греша ! А писах , че рядко греша ! И е рядко изключение грешката ми ,че преди вярвах на Ердоган ! Но е нормално политик като Ердоган да накара в мене да се създаде погрешно позитивно впечатление за Ердоган ! Все пак с него работят психолози и му казват как да се държи и как да манипулира !
74
4
 
1
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До ТурчинаАйде бре? Ти ли си грешил? Нали при всяка възможност се хвалеше, че ти никога не грешиш?..........................Явно си чел коментарите ми между редовете ! Никога не съм писал ,че никога не греша ! А писах , че рядко греша ! И е рядко изключение грешката ми ,че преди вярвах на Ердоган ! Но все е нормално политик като Ердоган да накара в мене да се създаде погрешно позитивно впечатление за Ердоган ! Все пак с него работят психолози и му казват как да се държи и как да манипулира
73
8
 
1
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До ТурчинаОт месеци повтаряш, че месото е 100 лири пък сега си изкарал цените, които не се доближават даже до 100 лири и сам си противоречиш.......................Цените ,които изкарах са за КАЙМА ! А ти за можеш да провериш ,че месото гони цени между 80 и 100 лири ! Напиши в гугъла на турски език - кърмъзъ ет фиятларъ ! Знаеш какво означава кърмъзъ ет фиятларъ , нали ?! В превод - цени на червеното месо !
72
3
 
10
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
До привет от ГерманияАйде бре? Ти ли си грешил? Нали при всяка възможност се хвалеше, че ти никога не грешиш? Ти си същия клоун, като твоя човек Кълъчдароглу на, който казаното вчера и днеска много рядко съвпадат!
71
12
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До ТурчинаГюбреджия гюбреджия мислиш ли, че някой ти вярва на бръштолевенето? Преди преврата си Ердоганджия след преврата стана русофил сега стана голям германец!?..................Абсолютно си прав ! Така беше ,бях Ердоганджия ! Ама откъде да знам ,че в последствие ще се окаже такъв ненормален кютюк , който ще си инсценира опит за преврат за да ликвидира опонентите си ?! Знаех ,че е мюсюлманин и го приемах като нормално ,но не очаквах да се окаже такъв краен ислямски фанатик ! Грешил съм !
70
2
 
10
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
До привет от Германия Абе стига си слюнчил бе...хамериканците колко харчат на година за оръжие...700 милиарда долара, те да не са цъфнали и вързали, ми да вземат с тези пари да платят здравните осигуровки на милионите лишени от здравна грижа в щатите!!! Русия харчи за оръжие 40 милиарда за сравнение...аре изчезвай!!
69
0
 
13
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
До привет от ГерманияГюбреджия гюбреджия мислиш ли, че някой ти вярва на бръштолевенето? Преди преврата си Ердоганджия след преврата стана русофил сега стана голям германец!? От месеци повтаряш, че месото е 100 лири пък сега си изкарал цените, които не се доближават даже до 100 лири и сам си противоречиш! От 2000 км личи, че се мъчиш немските служби да те забележат как плюеш по Ердоган та белким ти вдигнат социала!
68
16
 
2
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Мисля ,че в момента в Европа най-голяма нужда от Ф 35 има украинската армия за да може да се защитава от руските агресори ! Турция от кого ще се защитава с тези Ф 35 ?!
67
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияБЪЛГАРИНА УМИРА ОТ ГЛАД ,А СИ ТРЪГНАЛ ДА КРИТИКУВАШ ТУРЦИЯ
66
1
 
23
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Фактът, че Ердоган нареди военна операция срещу въоръжените от САЩ, Франция и ЮК кюрди в Северна Сирия показа, че Турция е държава, а не колония! Не говоря дали това е справедливо или не! То не е съюзническо и приятелско някой до границата ти да ти създава партизански анклав...Американците в егоистичния си стремеж да свалят Асад, отчаяно заложиха на кюрдите, знаейки, че това е пряко против интереса на Турция, но надявайки се турците да преглътнат горчивия хап, но не се случи така...