Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст

Родителите са неглижирали нещата, смята адвокатът на нападателя
31 юли 2018 12:00,
260
Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст
Снимка: Pixabay

Кървавата саморазправа, при която 15-годишно момче наръга свой съученик, е провокирана от системни обиди. Тийнейджърът, който е роден в България, но е от ирански произход, бил наричан от връстниците си "джихадист", "педераст" и други подобни.

Негови колажи като гей били редовно публикувани в социалните мрежи, разказа адвокатът на момчето Ивайло Абаджиев.

Кървавата драма се разигра в края на миналата седмица в столичния квартал "Надежда". Нападателят бе оставен в ареста, макар и само 15-годишен, заради опит за убийство. Нападнатото момче е в тежко състояние.

Още по темата

Според Абаджиев нито родителите, нито учителите на нападателя са взели мерки да прекратят тормоза, въпреки че са знаели за тях.

"Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят вече училището, знаели са, че има проблем. Има данни, че в училището са знаели, че е имало някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали достатъчно внимание", каза Абаджиев пред bTV.

В деня преди нападението онлайн се появил нов колаж.

Адвокатът е категоричен, че нападателят е просто едно дете.

"Когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика. Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне свидетели? Това дете е искало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят – това е", категоричен е Абаджиев.

Той смята, че и другите момчета имат вина за случилото се, защото с подигравките си са го подтикнали към саморазправата.

Според адвоката няма никакво съмнение, че клиентът му трябва да си понесе отговорността. Той разказа и че всеки път, когато ходел в ареста при нападателя, той питал как е раненото момче. Двамата били приятели в началото на миналата учебна година и той искал пак да са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още по темата: ножобидиученикколаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да има "адвокати". Вярно, в много случаи оправдават невинни обвинени хора. Но по-често оправдават виновни! Доказването на вина или невиновност трябва да е отговорност на следствието, а не вторични, паразитни професии да вадят твърденията си от следствието и да го изопачават.А решението е на съда!Сутринта по ТV адвокатът на убиеца натрапчиво повтаряше, че е "ДЕТЕ". На 15 години отдавна не си "ДЕТЕ", пушиш, "чукаш", а щом убиваш, какво дете за омилостивяване си?! "ДЕТЕ" С НОЖ В РЪКА?!
56
5
 
10
 
! Отговори
No comment преди 5 години
Няма как да е можел да ги поступа,за това се е въоръжил и нападнал,като всяка ориенталска тарамбука.Иначе са кротки и на мравките път правят.
55
5
 
14
 
! Отговори
Дано оздравее преди 5 години
Бравао на Иранеца! Тук е роден. Тук учи. Никой не го е защитавал. Отишъл е сам. В оказаната ситуацияЛ той сам, те много пак е имало хъра-мъра и айде сатъра!наръгание *** явно е от македонско-украинско потекло. На такива все другите са им виновни.Молиме се на Господ за раненото момче да преживее раняването.Само дето цялата тази случка ще бъде диплена като расизъм, сексизум и тъпунгеризъм докато единия ще се бори за живота си а другия със съдийското решение
54
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По тези ширини е така - оснвоно важи закона на джунглата. В англия привикаха един познат в училището на детете му с предупреждение за глоба само защото хлапето му нарекло едно негърче шоколадче. Принципно нашенеца иска само заплатите на западняците, ама то пък пусто има природен закон - с такова мислене - от 200 евро на месец повече не може....
53
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е само началото!Ромите вече се чувстват достатъчно силни - да бият безнаказано българите!Скоро и други роми от Сирия , Ирак, Иран, Сомалия и Пакистан - ще се включат в биенето на българи?Като гледам тука - половината писали са политкоректни *** , които нямат нищо против да колят децата им.Особено щом е чужденец!Те имат право ! Българите са боксови круши...шв еди ги ритат в главите, англичани ги колят...сега и иранци! И джендърите са антирасисти, глобалисти, и мултионанисти!
52
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе колажи не редяло не би надупчено лежало. Стара иранска поговорка.
51
4
 
12
 
! Отговори
Мда преди 5 години
На който България не му харесва-потурите,феса и Ориент експреса!
50
7
 
11
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Да,българите сме лоши,расисти,бием,че и свързваме със свински опашки.Разкажи го и на другите ориенталски аборигени ,решили да преминават оттук.
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До сега само тая групичка дето са го подигравали са му викали така, но в постъпката си тоя е доказал че е джхадист пдераст, а сега вече и цяла България знае че е такъв.
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки див селянин има интернет и преди ако беше възмутително някой да напише нещо някъде, то сега всеки има място да твори. Дето се вика изхождането се споделя с повечко хор.
47
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие какво очаквате? Да обиждате без причина и все да ви се разминава ли?
46
16
 
9
 
! Отговори
Джем Коч преди 5 години
Българите сте расисти. Винаги сте били такива. Няма да се промените.
45
5
 
6
 
! Отговори
... преди 5 години
Да бе мирно седяло(ножове не редяло)не би чудо видяло(в пандиза надупчено лежало)
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бащата на иранеца казал, че било по-добре синът му да влезе в затвора отколкото ранения да оцелее.
43
4
 
15
 
! Отговори
Персиеца преди 5 години
Аз също съм от ирански произход. Мен също ме тормозеха в училище. Всеки ден имаше едни три момчета от по-горе клас, които ме унижаваха публично. Бях четвърти клас, нямаше тогава социални мрежи. Пляскаха ми шамари, удряха ме по слабините, хвърляха ми раницата, късаха ми тетрадките, плюли са в закуската ми и т.н. И така цяла година. Един ден, когато се прибирах засякох един от тях. Погледна ме с една гадна усмивка и аз откачих. Наведох се, взех до мен един голям камък и го ударих по главата.
42
14
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
И без това - биобългарите намаляват ... ирански...афгански...намски произход - вече надига глава! Ако трябваше да се колим - всеки път за думичката п ...рас ...или за псувните ( особено на майка ) досега - да сме измрели! Грозно впечатление прави - къмпанията в защита на охранения ирански ***! Българите са задружни??? Кога??? Само когато псуват правителството...и сметките за тока! Вече и у нас ! Всеки ислямски навлек - може да се изживява като джингиби! Да коли и беси - за колажи във "виртуалн
41
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колажите в затвора ще са по-реалистични.
40
10
 
13
 
! Отговори
Кон преди 5 години
Дали съдията чете този форум? Би трябвало, след тези обяснения на престъпника да му завиши присъдата - няма разкаяние, няма чувство за вина. Баща му трябва да бъде екстрадиран например и то незабавно. А нищо не се случва по въпроса.
39
12
 
3
 
! Отговори
Бугрите преди 5 години
са професионални слуги - 200 + 500 годишен ОПИТ - и продължават - милите...
38
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЖИХАДИСТКОТО АНТИХРИСТЧЕ Е СЪЩОТО КАТО ПУТИНИСТИТЕ БЕЗ ГРАМ МОРАЛ И СЪВЕСТ!!!