Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст

Родителите са неглижирали нещата, смята адвокатът на нападателя
31 юли 2018 12:00,
260
Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст
Снимка: Pixabay

Кървавата саморазправа, при която 15-годишно момче наръга свой съученик, е провокирана от системни обиди. Тийнейджърът, който е роден в България, но е от ирански произход, бил наричан от връстниците си "джихадист", "педераст" и други подобни.

Негови колажи като гей били редовно публикувани в социалните мрежи, разказа адвокатът на момчето Ивайло Абаджиев.

Кървавата драма се разигра в края на миналата седмица в столичния квартал "Надежда". Нападателят бе оставен в ареста, макар и само 15-годишен, заради опит за убийство. Нападнатото момче е в тежко състояние.

Още по темата

Според Абаджиев нито родителите, нито учителите на нападателя са взели мерки да прекратят тормоза, въпреки че са знаели за тях.

"Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят вече училището, знаели са, че има проблем. Има данни, че в училището са знаели, че е имало някакви проблеми, но и преподавателите не са обърнали достатъчно внимание", каза Абаджиев пред bTV.

В деня преди нападението онлайн се появил нов колаж.

Адвокатът е категоричен, че нападателят е просто едно дете.

"Когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика. Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне свидетели? Това дете е искало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят – това е", категоричен е Абаджиев.

Той смята, че и другите момчета имат вина за случилото се, защото с подигравките си са го подтикнали към саморазправата.

Според адвоката няма никакво съмнение, че клиентът му трябва да си понесе отговорността. Той разказа и че всеки път, когато ходел в ареста при нападателя, той питал как е раненото момче. Двамата били приятели в началото на миналата учебна година и той искал пак да са.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още по темата: ножобидиученикколаж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според закона и съда ако нахлуят у вас да крадат с брадва трябвало да се защитаваш с брадва с пистолет не може. Сега, ако го оправдаят тоя, дето и да е наричан както казва адвоката няма право да коли и убива.
36
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предателите толерасти накратко управляващи докараха държаватадо там,че на българска земя допуснати от тях нашественици убиват ДЕЦАТА ни!Вярвам,че ще има възмездие.Рано или късно.
35
6
 
17
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 5 години
Мюзли бил, фанал се за ножа бил, иранец алабала...Никой всъщност не знае дали наистина е индокриниран ислямец, родителите му били те и иранци (дори не се знае дали и двамата са) дали практикуват ислям, майка му има ли паpцал на главата, бащата лумка ли чело в пода. А те пък избягали от ислямската революция и намерили убежище в българия и налетели на българското чалга поколение. Баси късмета.И коментарните расисти забравят как един чис българин застреля друг чис българин заради изcрал се пyмиар
34
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко по малко *** ще се научи да уважава другите...
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те са го нарекли джихадист и в крайна сметка джихадистът се е разправил с тях по джихадистки. Стана като онова клипче на футболиста Дани Алвеш, където публиката го замери с банан, намеквайки му, че е ***, и той го изяде. Шегата настрана, всеки в тази история трябва да си полужи заслуженото.
32
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кървавата разправия в "Надежда" след: Джихадист, пед....ст"По ирония на съдбата се изяви като джихадист, а като влезе в затвора ще стане и второто.
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АДВОКАТИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ БЕЗ ДОКАЗАТЕЛСТВА !!1ПОВДИГНЕТЕ МУ ОБВИНЕНИЕ НА ИВАЙЛО АБАДЖИЕВ АНТИХРИСТКИЯ ДЖИХАДИСТ!)
30
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става въпрос за опит за убийство, а ако детето не оцелее, ще се превърне в убийство. Трябва да сте психично болни да оправдавате действието на извършителя.
29
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
На тоя дето пише на латиница и псува, я му вижте IP-то да го видиме от къде се прави на интересен.
28
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тук това иранско момче е било жертва на системен тормоз и в продължение на дълго време никой не му е помогнал ."Ша са разплача уе. "Войната е мир", нали така, демагогче. Българчето се е самонаръгало и е в кома след опит за самоубийство. Ей заради такива дупедавци като вас сме на тоя хал.
27
11
 
24
 
! Отговори
художника преди 5 години
Ейййй, адвокатеееее.... Уста под наем си ти!!! Сега ще изкарате убиеца жертва. Не те ли е срам бе? Резняка тръгнал с нож да се "отбранява", заради някакви си подигравки, които па едва ли са такива, каквито ги описваш. Ако съда ти повярва, и ако прокуратурата мълчи, това ще е сигнал за всеки, който бъде обиден да направи същото, щото ще знае че ще му се размине.
26
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
E, явно е джихадист, щом първата му работа е да посегне към ножа да коли.
25
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българинът е расист, това е тъжната истина."Българинът? А стига бе. ВСЕКИ НАРОД е расистки настроен, все едно какъв прах ви мятат в очите. А тези народи, които не са били "расисти", ги няма вече. Това е горчивата, Дарвинова истина. Не мразим никои, не убиваме никои, но НАШИТЕ са ни по-скъпи от ЧУЖДИТЕ. И това не е никакъв расизъм в смисъла който влагат грантовите НПО-та, това е инстинкт за самосъхранение.
24
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нападнатото момче е в тежко състояние!Гледам тарикатите отдолу вярват ,че това не може да се случи и с техните деца .Да не дава господ.Иранецът веднага се е доверил на ножа макар и дете.А като порасне какво ще покаже?Калашник,колан на джихада ли?Само може да гадаем.Толерастията набеди българските деца за виновни.А бе ваща...Нападнатото момче е в тежко състояние.Запомнете го тарикати.Дано оцелее.
23
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видно е, че не са сгрешили като са му викали джихадист.
22
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той смята, че и другите момчета имат вина за случилото се, защото с подигравките си са го подтикнали към саморазправата."Абе и мене са ме бъзикали и аз съм бъзикал в училище, ама не сме тръгнали да се мушкаме с ножове. Поредното доказателство, че тюрбан не може да се интегрира.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали писаха,че въпросния тинейджър уж младеж на кого ли подражавал по предписаните чуждици що и рейджър,но описал случката според него-бам,бам и ...бах ели кой си,еди къде си щото били му се подигравали в социалните мрежи,но те тези мрежи са широки с много приложения на различни теми в които е можел да участва несанкционирано,най-малкото със снимка по бански заради мускултурата,че и спортни несанкционирани спортни дисциплини,а какво се е правел на страшен отмъстител.
20
1
 
24
 
! Отговори
redordead преди 5 години
Тийновете са доста кухи *** и не осъзнават какви вреди могат да причинят на съучениците си като ги тормозят така...преди всичко оставаше локално, но сега снимат как се гаврят с някого и го пускат в мрежата и това го гледат 100 хиляди други деца...и да се премести някъде тормозеното дете, все тая - всички да видели гаврата с личността му. Не оправдавам нападението с нож, но явно нито учители, нито родители са се постарали да възпитат децата в общочовешки ценности! И после - ох, ама какво стана!
19
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЪЖАТ!!!ТОЗИ Е ДОСТА ЕДЪР И ГАДЕН НА ВИД!!!ИВАЙЛО АБАДЖИЕВ Е ЗА ЗАТВОРА ЗА НАБЕЖДАВАНЕ!!! НЯМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КАЗАНОТО ОТ КЪРВАВИЯ ТУМБАК С НОЖА!И АДВОКАТИТЕ ТРЯБВА ДА ГИ ВКАРВАТ В ЗАТВОРА КОГАТО КЛЕВЕТЯТ!
18
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния случай в който медии и общество прибързано нарекоха едно дете убиец който всъчщност е бил жертва . Миналото лято едно момче блъсна с кола едни хора и пак така медиите го съсипаха ,после момчето се самоуби , а блъснатите оцеляха . Тук това иранско момче е било жертва на системен тормоз и в продължение на дълго време никой не му е помогнал . И аз да съм , и аз ще извадя ножа, само тормоза да спре . Защото няма нищо по мъчително от тормоза .