Митьо Очите обявен за международно издирване

19 са в ареста, разследването срещу бандата му e от 2016 г.
116
Митьо Очите обявен за международно издирване
Снимка: Булфото, архив

След акцията на ГДБОП в Бургас, при която беше разбита банда за разпространение на наркотици, рекет, изнудване, ръководена от несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите е обявен за национално издирване, а до края на деня ще бъде задействана процедурата и за междудържавно.

Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев, който следеше операцията на антимафиотите в града.

Още по темата

При спецоперацията са арестувани доста приближени от наркобоса, но самият той не беше задържан, защото е в чужбина.

Гешев уточни, че разследващите са имали данни, че Митьо Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията в уречения ден, за да няма теч на информация.

19 души са арестуваните при акцията на спецпрокуратурата и ГДБОП в Бургас срещу групата за разпространение на наркотици, рекет, палежи и побоища.

Прокурор Гешев не съобщи имената на задържаните и детайли по операцията, за да не попречи на разследването, което върви в момента. 

Бандата е действала предимно по Южното Черноморие, но е имала и връзки с хора от подземния свят в други части на страната.

Въпреки че не е инкриминирано като престъпление, в един от регистрираните адреси в несебърското село Кошарица били открити роднини на емблематични хора от известна бандитска структура в Плевен, добави прокурорът.

Разследването на групата е започнало от началото на 2016 година. Имало събрани много интересни доказателство, но на този етап от прокуратурата се въздържат да ги обявят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
4
 
! Отговори
Бесен преди 5 години
Служителите на каишка и хранилка при Митьо са го предупредили за акцията,за да може да изчезне,а сега вдигат пушилка и уж го търсят.Ако го търсят както търсиха Пелов,най-вероятно Митьо си се пече някъде по плажовете и си живее живота....БОГ да пази България,защото управляващите не могат..
104
1
 
8
 
! Отговори
Майкави преди 5 години
Не ни правете на луди, ако искаха сто пъти да е арестуван. Живеем си в мутренски времена, но сега са си озаконени.
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На безплатен плаж три месеца боже ми кое платен и ден нема да идат на приморско
102
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 5 години
На всички вече им писна до безкрайност от този селско-нарко-мутро-рекето бандит и импотентно безсилната полиция.Направо е очеваден чадъра разперен над него от всевъзможни инстанции на "хранилка".Как беше случая с Божо Кравата - влезнал му в дискотеката и се разкрещял-"Кво ми се правиш на мутра?т.е "аз съм този който е лицензиран от властите за мутренска дейност,рекет,дрога и т.н. а не ти!... "Тъжно-тъжна родна картинка на блатото в което живуркаме..
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А те на лекции са били студенти
100
0
 
8
 
! Отговори
мак преди 5 години
Ще го намерите на куково лято, не се ли поучихте от смехория с избягалите галеви и други такива? В нормална държава щеше да има оставки, доброволни или поискани. Безсилие или корупция, или и двете.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е на бали
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на снимката е самата невинност, неговата ***
97
1
 
1
 
! Отговори
Част 2 преди 5 години
Ама нали всичко е по сценарий няма как да стане. По-вероятно е да е под свидетелска защита и да са го извели. Нищо чудно и да го двойно прекосят и само да прочетем как са го очистили в някоя друга държава
96
0
 
15
 
! Отговори
Част 1 преди 5 години
Гледайте сега това е п0рн0графия,знаели че ще напуска ама да не изтече инфо....дрън дрън.Назначава се 24часово следене,то си има скенери на границата,сканирва се паспорта му и се знае къде влиза/излиза,опашката му го следва.Контактират властите на другата държава,даваш им информация и ьаявка да го следят,даваш предварителна инф.на интерпол,действаш в бг,арестуваш всички,издаваш международна заповед за арест и в рамките на часове след бг операцията го прибират там където е.Ама то нали всичко е на
95
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто са му дали малко аванс,за да отиде спокойно при братя Избегалеви...нищо ново под слънцето ,,родната полиция ни пази,, ...
94
0
 
8
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 5 години
Тикварската банда си го скри на сигурно място!Че бива ли 30 години да си го отглежда пък сега да го хване!Хаха!Най много (понеже знае много) някой "неизвестен" холандски странник да му тегли куршума като на колегата му Самоковеца!
93
0
 
11
 
! Отговори
На полувремето преди 5 години
Митьо - Държавата 1:0
92
0
 
14
 
! Отговори
Смешна полиция преди 5 години
Според шефа на МВРто полиция се е подготвяла акуратно дълго време. Хванали много престъпници, ама тартора и го няма! Продажни полицаи са предупредили,, очите". Пародия на държава. Бойко, хайде да си ходиш доброволно!
91
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съществуването на такъв "бос" в "демократична" България може да покаже само, че : работи заедно с полицията или е под полицейски чадър или и двете. Тоест една огромна държавно-мутренска престъпна мрежа.
90
0
 
11
 
! Отговори
Христо преди 5 години
Поредният оставен да избяга наркобос.Нищо ново под слънцето в БГ....
89
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Гешев уточни, че разследващите са имали данни, че Митьо Очите ще напусне страната, но не искали да отлагат акцията в уречения ден, за да няма теч на информация."..?!?!...как ви се вижда?..Демек:-"Знаехме че ще избяга,но го оставихме,за да не разбере че знаем"?!?!Утре какво ще кажат за некой си?..-"Знаехме ,че ще изпозастреля няколко човека,но го оставихме да го направи,за да не рзбере,че знаем"....това се дефинира от НК като СЪУЧАСТИЕ!!!!!!!!!
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнал е да пречи на хотелския бизнес на Цецо или на Бойко в региона. Едва ли има друга причина да го скастрят така остро. Толкова години тероризира областта, а никой нищо. Сега изведнъж хоп - МИтьо се издирвааааа... Че и хората му в ареста... Само на герберите в бизнеса се е набъркал.
87
2
 
6
 
! Отговори
Boiko преди 5 години
Абе какви хора са тея полицаи и прокурори?! Съвест нямат! Абе оставете човека да си лекува простатата в чужбина бе!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 89На тоя "прЕвИт от Германия" не му се връзвай! Толкова си може.Аз отвреме-навреме му пращам по един "по-здрав от България", но иначе е елементарен.По-рано се обаждаше с никнейм на немски, с граматически грешки. Отказах го.Сега "превит" ... :)