Арестуваха 25 гей активисти в Санкт Петербург

Защитниците на хората с различна ориентация развявали цветни знамена
4 авг 2018 19:11,
153
Арестуваха 25 гей активисти в Санкт Петербург
Снимка: Архив, Reuters

Руската полиция арестува днес около 25 защитници на правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, участвали в неразрешен митинг в Санкт Петербург, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци.

Няколко десетки активисти се събрали следобед на Дворцовия площад във втория по големина град в Русия и по този начин нарушили забраната за провеждане на такава демонстрация.

Организаторите бяха заявили, че ще устроят протести от по един човек с искане за свобода на събирането и сдружаването, след като властите в Санкт Петербург отхвърлиха искането им да проведат парад.

Полицията задържала активисти, които развявали знамена с цветовете на дъгата и носели транспаранти. Не се е стигнало до сблъсъци.

През 2013 г. в Русия бе приет закон, забраняващ разпространението на хомосексуална пропаганда.

Миналия месец московската полиция за кратко задържа британския активист за защита на сексуалните малцинства Питър Тачъл, който протестирал край Кремъл в подкрепа на правата в Русия на хората с нетрадиционна сексуална ориентация, припомня Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
2
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
В Русия бъка от гейове- затова ги забраняват.
126
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 132:Само да допълня няколко неща относно морала в Русия:Ако си мислите, че за разлика от американските им връстници, русначетата си учат у тях и ходят на църква, се грешите. Слушали ли сте руски рап,на когото всичли тийнове в РФ се кефят? А да сте чували за алкохолизма? Православни ценности, брат!Иначе, повечето руснаци са запознати с хомосексуалността и доста гейове са открити. Разберете, че да си гей не означава да си травестит. Повечето са напълно "нормални", както и тук.
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички се правите на големите мъжкари, говорейки против гей мъжете, но редовно мастурбирате на лесбийско порно. Двойни стандарти, а?Големи русофили станахте всички след като Русия зае анти-гей позиция. Ако сега заговорите за мъжествения Путин,Великата отечествена война или за православните братушки руснаци, ще получа направо душевен оргазъм.
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БонобоПитам се колцина от тези хоминиди с хомо-ориентация са влизали там?------------Най-вероятно - повечето. Все пак гейовете в повечето случаи са образовани и хора на изкуството.
123
1
 
2
 
! Отговори
42 преди 5 години
Сега им трябват 2-3г. на о-в Сахалин...
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да върнат дъгата, и да си ушият черно знаме с бял *** на него. С дъгата нямат нищо общо.
121
1
 
2
 
! Отговори
Жужи преди 5 години
Тоя път Русия няма начин как да се разминат с евросанкциите ,все пак това е грубо потъкване на европейските цености....
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво различно отношение към свободата на човека! В Русия ги бутат в камионетките, а в гордата, макар и бедна, евроатлантическа България полицията пази гей-парадите! По 1600 полицая, естествено, платени с народна пара! Хип-хип-ура!
119
1
 
2
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Гледам на снимката - на заден план е Ермитажът. Питам се колцина от тези хоминиди с хомо-ориентация са влизали там? Срам ме е, че такива се движат във Великия град, пред който се прекланям! "Люблю тебя, Петра творение!". В този град има толкова култура, че ако знаеха, ако бяха отишли поне веднъж там, всички тези, които не са излизали от *** си, щяха да млъкнат! Може би щяха да узнаят, що е това Европа!
118
0
 
0
 
! Отговори
До Факт е преди 5 години
Ето, ти живееш в демократична страна и се занимаваш с гей-пропаганда спокойно, а не като в пуританска Русия! Споделяш мечтите си и даже не те наричат гей! Мечтаеш си за "загорели кавказци" и черни паламарки. Каквото и да значи последната дума!По статистически антропометрични данни дебелите бели руски водни птици са между най-едрите и превъзхождат черничките дребосъчета.Препоръчвам ти книгата "Епифановские пороги" на К.Платонов. Няма да я разбереш, не знаеш езика, поне опитай да хванеш финала!
117
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ НЕ СЕ КОТИРАТ В РУСИЯ.СЕГА НА ТОЗИ ЩЕ МУ ХАРЕСАТ ПРАКТИЧЕСКИТЕ УПРАЖНЕНИЯ В ЗАТВОРА.
116
5
 
1
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Ето откъде дойде у нас гейската зараза
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уви, и малкото наши депутати, които не са .....стават такива, щом Буда и Козяк кажат. Поради това този хуманен и необходим за обществото закон няма шанс в нашата ***
114
3
 
17
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Гениално измислен е закона в Русия - всеки има право да си навира каквото намери за добре и където намери за добре.Просто пропагандата е забранена.От какъв зор ще си веят калните знамена пред двореца в центъра.Май ще се окаже единствената нормална държава.
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мануел Маев"...Аз лично си пиша с един *** от Сибир и двама гея от Москва. Сладури."- - - - -Скоро ще си пишеш с трима от Сибир :)))
112
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Има ли разликаМи няма и в двете участват главно хова със сериозни психични проблеми.
111
24
 
4
 
! Отговори
Факт е преди 5 години
Че 90 % от русначетата разбират що е то мъжката любов докато служат заедно със загорели кавказци, а за офицерите и прапоршчиците им - черните паламарки са най - големия стимул...
110
19
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 5 години
Най-свободната страна в света! Е, заедно с КНДР!
109
6
 
10
 
! Отговори
Има ли разлика преди 5 години
от гей - марш и луков марш?!
108
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се надяваме, че на изборите през май тези в Брюксел ще бъдат заменени от нормални хора