След атаката срещу медик: Лекарите да напуснат страната!

Призивите дойдоха от психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова
8 авг 2018 21:52, Анисия Иванова
80

Мъж нападна лекарка в Детското отделение на болницата в Добрич. След посегателството последваха гневни реакция от гилдията и призиви родните медици да напуснат страната.

А ето как е станало: В късните часове на неделната нощ, в Детското отделение на многопрофилната болница в Добрич постъпва малко момче, придружено от родителите си.

Още по темата

Доктор Мариана Москова предлага на родителите детето да бъде изписано за домашно лечение. Първоначално родителите се съгласяват, но после размислят. Бащата става агресивен без особена причина, припомня Bulgaria ON AIR.

В социалните мрежи психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова призова всички лекари и сестри да напуснат България. От Българския лекарски съюз осъдиха поредния случай на нападнат медик.

Настояха за по-строги наказания срещу хората, позволили си да вдигна ръка над лекар. Въпреки призивите на д-р Гълъбова, нападнатата д-р Москова не мисли да напусне страната.

Тя се надява пациентите да станат по-толерантни. Мъжът нападнал д-р Москва е нанесъл и материални щети на лечебното заведение. Случаят тепърва се разследва от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко лекари има БГ за 5 млн население и колко лекари има Швеция например за 10 млн население. За справка Швеция има 28 500 полицаи 20 000 дейiтваши и 8 500 dдминистрация и офицери и детективи.
26
5
 
7
 
! Отговори
бивш преди 5 години
поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)
25
6
 
15
 
! Отговори
анна преди 5 години
Заканват се само нещастниците. То там не е като тук - кафета, клюки, мотаене, незнание и неграмотност. Тези възрастните не знаят език и не могат да научат, пък за друго да не говорим. Младите с купени изпити и дипломи са, кото мишоци - нито знаят, нито могат. Стоят си тука и чакат заплати и сеперчат. Хайде да се махат и тях да не хрантутим. Гледам ги по телевизията, като се присетят да протестират, бе то физиономии просташки, дебели, охранени, прости. ***.
24
4
 
8
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Тая психиатърка като ги моли да напуснат България ако се разболее кой ще я прегледа ***
23
4
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
В момента все още е добре, но по-зле ще става с това отношение към лекарите.
22
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то кой не е за бой в България? В детската градина учителките нарочно слагат децата на течение и на другия ден половината деца ги няма. В училище нарочно не се преподава хубаво и после на частни уроци. Съдиите, катаджиите, политиците даже няма да ги коментирам. Та лекарите са същите ОБАЧЕ се заиграват със здравето на хората. Който е имал по-възрастен роднинда, да лежи в болница знае за какво говоря.
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекарите са сред последните които имат право да се оплакват в тая държава. Особено психолози и психиатри, заедно с уролози и нефролози.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бият все жени или по възрастни колеги, поне трима ербапи сме оправили. Идва агресивния тип, боц инжекцийката и спи като пребит, боооццц втората инжекцийка и после цяла седмица не може си каже как се казва. Полицията го изнася за нападение, и понеже и те обичат да се занимават с такива типове, ги "лекуват" по техния си начин. Дет вика един колега елате повече такива, че става купона.
19
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се мислят за недосегаеми, когато държаватa липсва народа взема нещата в свои ръце трябва да линчуваме няколко псевдолекари и калинки и здравни министри дано потръгнат нещата
18
7
 
20
 
! Отговори
До монтьорчето преди 5 години
Вноската,която ти се събира всеки месец отива в по-голямата си част да издържа невероятно раздутата администрация на НЗОК. Една абсолютно паразитна структура. Ама трябва да си малко интелигентен,за да ги схващаш нещата. За мен лично по-добре да се закрие НЗОК,който иска да си внася застраховка към частни медицински фондове, и цялата лекарска помощ-без значение дали спешна,болнична,доболнична да стане платена. Тъкмо ще започне да действа и естествения подбор,стига са са се размножавали ***
17
3
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова---------------------Психиатъра предлага бягство от общественият проблем-агресия?! А не лечение? Странно!!Реакцията на нападнатия лекар д-р Москова е по естествена!пп. има лекари и лекари!
16
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нивото но здравеопазването е ниско. Не умеят да диагностицират и често не лекуват успешно. Плаща им се, не за правилно поставена диагноза и успешно лечение, а за проведено някакво лечение. А болния се лута и търси някой да му помогне наистина.
15
1
 
10
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
11, дано не си наистина лекар. Защото не звучиш като такъв, а като нещо неуко. Училите и явно образовани лекари заслужават уважение. Но онези преписвачи или купени дипломки, с лек привкус на ниво хамалин, като почнат да говорят и които демонстрират неграмотност, развалят имиджа на цялото лекарско съсловие. А по темата, нужни са паника бутони и ако някой е изтрещял да бие, да приключи с белезници. И готово.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пациентка почина поради липса на сърдечна клапа ?
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то и без това населението си намалява. Дали ще изчезнем поради ниска раждаемост или висока смъртност - резултатът нали е същия.
12
6
 
22
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Е как без особенни причини. Имало е някакви причини. Никой няма да тръгне да бие някого просто ей така. За кеф. В присъствието на детето и майката. Защо не дадоха и другата страна. Така изглежда като манипулация. Лошите пациенти бият добричките лекари.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментари 4-7 (надявам се 5 да е сарказъм) - Не ви пожелавам тежка нужда от лекарска помощ! Когато човек е здрав е много лесно да коментира.
10
23
 
17
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
Колеги, тоя загубен народ не заслужава и тази медицинско помощ с която разполага днес, въпреки всичките и недостатъци, тя е сравнително добре изградена и осигурява бърз достъп до специалист.
9
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да има полицай или пазачи с пистолети и който бие доктори или сестри -като бясно куче с плочника и родата му поема парите по погребението.Да видите как никой няма да бие доктори.Ебaти животните примитивни.Те правят така.Нападат тоя дето ги лекува.Ми като не ви харесват докторите -не ходете при тях.Пийте чай,ходете на знахар,шаман и ако нещо гангрена с брадвата на двора и ако оживее.Като в десети век.Ем по-евтино,хем естествен подбор,хем няма да ходите по болници.
8
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бялата мафия.........................много алчни станаха!!!