Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ок, ок, ок ... Нека ви обясня, как ще е.Учител - минимална заплата 520 лева.Хамалин - 505 лева.Шофьор - 525 лева.Продавач - 495 лева. Забравете за поне 5 лева минимално на час ... И защо нямаме минимално зпалащане ? Вече хиляда фирми го имат, но плащат по различни начини, защото системата ни е от 19 век.
197
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 178 заблуденията бе ти луд ли си саму учителите са над 50000, полицаите са 55000, армията с чантаджийте 40000. Да не говорим колко са по министерства агенции, общини, посолства и т.н.. Около 800000 са на държавната хранилка
196
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 178 заблуденияПич в частния сектор работят 1,4 милиона човека - това са хората които издъжат всички останали.
195
4
 
19
 
! Отговори
Gado преди 5 години
А най-голямото престъпление на така наречената демокрация е, че разруши и стъпка построеното от нашите родители, баби и дядовци. Ето това е истинско престъпление и да ме убеждавате, че сега всичко е цъфнало и вързало няма смисъл. Що се касае до морала - само като се замисля и на мига ми изникват една камара ***, лезбийки, *** и всякаква друга ***, която наводни България и унищожи нормалното семейство.
194
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО ПРОТИВНА ОСОБА НЕ СЪМ СЛУШАЛА ДА ГОВОРИ- НАГОВОРИ ГЛУПОСТИ И ПРОТИВОРЕЧИЯ, ИМАШ ЧУВСТВОТО ЧЕ ГОСПОДИНА СЕ НАМИРА НА ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. ВЪПРОС- КАК СТАРТИРА С 100 ФИРМИ, КОЛКО ОТ ТЯХ ФАЛИРА, КОЛКО НАРЯЗА НА СКРАБ, КОЛКО ВЛОЖИ И ОТ КЪДЕ ВЗЕ КАПИТАЛА ЗА ДА СТАРТИРА И КАК ОТ ПРИДРУЖИИТЕЛ НА ОПЕРНАТА ПЕВИЦА НЕГОВА СЪПРУГА ИЗРАСТНА ДО КРУПЕН СПЕЦ ПО ВСИЧКО- ТОВА Е ВЪЗМОЖНО САМО В БГ- ОТ ОФИЦЕР ДС ДО ПЕНКИЛЕР МИЛИОНЕР.
193
0
 
13
 
! Отговори
Партизан комунис преди 5 години
Да де учим ,да работим,Да строим живота нов,Гордо знаме ни е Ботев,Пръв учител Димитров.
192
10
 
11
 
! Отговори
Богомил преди 5 години
Най-голямото престъпление на комунистическия режим е разрушаването на морала на българите, което прави всички лоши работници и работодатели. А дали съм прав, всеки може да се убеди четейки коментарите. Затова преди 12 години прекратих дейността си като предприемач, нямах повече сили да бъда учител и възпитател на работниците си и пазач на собствеността си. Сега съм консултант и свободен човек. За 16 години държавата ме ощети с толкова пари, колкото откраднаха от мен и работниците ми. Отказах се.
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименми хубаво, при безработицата заплатите се увеличават, чакай ти работниците в сервизите да взимат по 3 хил заплата ако безработицата е 50%.
190
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бежанецът, изнасилил брутално тинейджърка на английско гробище, нагъл в съда: А защо не? Суданецът получи 16 години затвор Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/bezhanetst-iznasilil-brutalno-tineydzhrka-na-angliysko-grobishche-nagl-v-sda-a-zashcho-ne_news619347.html
189
2
 
16
 
! Отговори
Морален кадърник преди 5 години
Проблемът на нас кадърниците е, че сме морални и честни хора, за това не се издигаме, защото сме морални и честни хора. Само некадърниците без морал се издигат в този Свят. А ние моралните кадърници сме жертва на обстоятелствата и на Света. Трябва да ни дойдат едни нови балгоприятни обстоятелства и един нов справедлив Свят при които ние моралните кадърници ще можем да се издигаме, а не като сегашноя Свят в който само да гледаме как неморалните некадърници се издигат.
188
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ако има много свободна ръка"Чиновници. Не можеш да вземеш чиновник и да го навреш в автосервиз например. Така че сигурно ще паднат малко заплатите, да, но не с 30-40 процента. Проблемът няма да се реши и народа най-накрая ще озлобее до степен да се юрне напред.
187
0
 
20
 
! Отговори
хаджи ББ преди 5 години
Видиш ли ВИФаджия бизнесмен си го тури на онази работа!
186
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМного правилно засягате темата за Администрацията. Представете си следния сценарий - "оптимизация" по капиталистически и се съкращава 4 пъти. Армия гладни чиновници излиза на борсата. Шанс да си намерят работа на бюро равна на нула. Безработицата автоматично скача на 30-40 процента. На втория месец правителството пада.Тцъ, правителстото няма да падне, заплатите ще паднат с 30-50% ако има много свободна ръка, новото правителство нищо не може да направи.
185
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"кофражиста само си излива кофража"Хубава работа, или не си зидар, или лъжеш. А кофража, в който изливат, от Сириус ли пада?
184
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"вие кадърниците защо не се издигнете над тях"Защото все още за някои съществува понятието "морал".
183
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много правилно засягате темата за Администрацията. Представете си следния сценарий - "оптимизация" по капиталистически и се съкращава 4 пъти. Армия гладни чиновници излиза на борсата. Шанс да си намерят работа на бюро равна на нула. Безработицата автоматично скача на 30-40 процента. На втория месец правителството пада. Сега ясно ли е защо туморът, наречен Администрация само ще се разраства?
182
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, щом некадърниците така се издигат, вие кадърниците защо не се издигнете над тях?
181
7
 
2
 
! Отговори
Задаро-мазач преди 5 години
Господин Дачев, а защо не поставите въпроса на строителните предприемачи поради какви причини плащат на кофражистите 20% повече от зидари-мазачите, като ние зидаро-мазачите работим най-много, кофражиста само си излива кофража и толкова а взимат 20% повече от на зидаро-мазачите!
180
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този Дачев ли е от некадърниците издигнали се след 1989 година с подрипване и реване по площадите и станали най-първи демократи.
179
5
 
7
 
! Отговори
До 178 заблуденият преди 5 години
Около 2,5 милиона са пенсионерите в България,Около 2,3 милиона са работещите в частния сектор.Около 1,7 милиона са децатаДотук станаха 6,5 милиона. Според теб има още 2 милиона в държавната администрация, така че според теб в България сме 8,5 милиона и като прибавим българите избягали от България, колко ставаме?В целия обществен сектор работят около половин милион човека, вкл. учители, лекари, работещите в ТЕЦ Марица изток 2 и т.н.