Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
34
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Д-р Спасов - само 1 милион.Д-р Близнаков -2 апартамента, 300 000 в банка.Д-р Джамбазов 370 000 лв.Д-р Балтов 2 апартамента - С-я и Арапя, 350 000 лв.Д-р Мутафчийски - 2 апартамента за 2 год. купени. 150 000 лв. влог.Д-р Болтаджиев - Председателят на сдружението на частните болници ,1 милион и 200 хиляди лева. И частна болница.(кво става с прогресивния данък? защо хора на държавна работа взимат заплати по 40 - 80 хилки. ,капиталисти ли са, или комунисти - от моите данъци и осиг. им плащате
117
0
 
42
 
! Отговори
Циник до 120 преди 5 години
Прочети във Фрог нюз биографията на милиардера - Спас Русев.Новия собственик на Виваком.Много сладурска е! Физкултурник от село Гълъбник..ли беше..*** ли му майкЯта.Като в приказките - за 7 - 8 години - милионер със седалище в лондонското сити.Опари се и той заавлията от КТБ..кой знае колко милиона - загуби?! Бълха го ухапала!Истински комунист!
116
0
 
40
 
! Отговори
Кротко от ЛУната преди 5 години
Tozi "бизнесмен " се прочу с това че вече бил ограбил над 2 000 000 000 $ от работещите с цeл да лети до Луната с еднопосочен билет.За него 300euro заплата на тези които работят с а истинско разхищение на пари готвени з а лунни преживявания.Хиляди бедни работници в Свищов го сочат като тартор на тези които не дават нормални заплати на работническата класа.
115
0
 
32
 
! Отговори
БГ е БОГАТА преди 5 години
Проф. Начев -шеф "Св. Екатерина" -15 апартамента и къщи, 514 декара гора,70 000 лева, а на влог държи 4 млн. лева, 350 000 евро и 567 000 долара.Над 1 милион в инв. ондове, акционер в три клиники.НЗОК д-р Дечо Дечев -депозити -237 000 лева и 260 000 евро,мезонет в Гърция, 4 къщи, 2-апартамента, магазин в С-я.д-р Миразчийски -12 апартамента, 4-ри джипа,26 ниви, сто хиляди лв.Д-р Ананиев -5 апартамента, половин милион лв, 4-ри коли.Д-р Костов - половин милион лева, къща и апартамент.
114
0
 
57
 
! Отговори
ii преди 5 години
Аман от пишман набедени капиталисти. Тоя не е видял 2 дена сериозна работа през живота си, а ни учи на морал и политика в пазара на труда. ПАЗАР НА ТРУДА. Плащаш- взимаш. Като на пазара бе смотан!
113
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е това недоразумение?!? Не давайте трибуна на назначени хора, които нищо не са развили сами. Нека внася работници - от дания, германия, белгия, нека...
112
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е поредния номенклатурчик , докопал пари от партията майка на всички текущи партиики и вижте само какви клишета вкарва : "...тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи"Ми хайде де - вкарайте пари в нови машини и технологии - такива като на водещите икономики и ще стане номера.. Да ама даването не е като лапането - та за това само ще пропагандират и няма да стане нищо, ще продължават да си лапат и да обясняват ,че пари нема, дейставайте .
111
1
 
25
 
! Отговори
до 114 от 92 преди 5 години
Трябва да си много наивен, за да вярваш, че капиталист ще седне да пише тук. Работя за под 1000 лв, но въпреки това смятам, че главният проблем е необразоваността ни - само необразован човек може да гласува за манипулатори, които обещават 1500 лв пенсия или магистрала до 2 г. Или размахващи знамена и лозунги като за футболни запалянковци. Това сме ние, такива ни управляват, но по-важното е, че такива ги избираме ние. Пък после сме много умни по форумите. Ей това е.
110
0
 
35
 
! Отговори
usa = на джудже преди 5 години
Един заварчик дали ще работи в Словакия ,Чехия или Германия прави едно и също. Защо тогава има такава разлика в заплащането. Така е и в другите браншове. Бизнеса си прави собственият кеф. А как в Скандинавия може всички да са Сити и щастливи ? Значи е възможно. Всички неравенства създават социално напрежение ,революции и размирици. Сащ са близо до това. Човешката лакомия няма граници. В Бг. би могло заплатите да са масово по 1500 евро. С какво сме по различни от една Словения или Чехия.
109
2
 
34
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Анонимен92 Понеже си много отворен по икономическите въпроси и защитаваш българските комунисти-капиталисти(може би си един от тях), отговори на един *** въпрос: Защо при доказана средна производителност на бг работник 45% от западната, работната заплата е само 25% от западната? Аз знам отговора.Проблемът ни е в манталитета на българина и т.н. "работническа класа". Трябва борба, организирана, сериозна, жестока, както е било на "Запад", за повишение на заплатите, но няма кой.
108
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бобчо, на кого колко са му мазни е въпрос, който вълнува теб - изследвай въпроса, направи комисия ако искаш. Живеем в свят без предишните задръжки поне. Никой не те задължава да живееш с години в някое село, вече няма и софийско жителство. Щом не те кефи заплатата си в Горно нанадолнище, отивай където смяташ, че е по-платено и по-лесно. Няма смисъл да се нервираш и да задаваш въпроси на кого с каква масленост са му фекалиите. Споровете кой откъде е са комплекс - всеки да живее където иска.
107
0
 
18
 
! Отговори
Циник до 110 преди 5 години
Пхахаха...не знаех!Прав е Жорж Ганчев!Навремето се снимах с него на Елените!Що се хабите мърцина - за "героите на прехода"КурСланинова, Гергов, Божков, Делян Пеевски...? Що бе? Аз им показах отдавна червен картон - не помня през 89 имаше ли Терминал 2?
106
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!-----------------------------------------------------------------------------Не пич.... високи доходи, когато хванем пътя през Терминал 2.
105
1
 
7
 
! Отговори
дядо Пенс преди 5 години
До ЦиникЕй ,плагиат !!! Последното изречение на Жоржи Ганчев!
104
0
 
9
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Знам с статистиката, ама там разликата между София и останалата част от страната бе 30%, а не 300%!!! И ти пиша за магазини, дето имат еднакви цени и еднакъв оборот. А в София са им по-високи разходите - за заплати примерно. И отново май ще стигнем до баналния спор София или провинцията. И ко вие там по-мазни л****** ли серетe от стреса?
103
1
 
43
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Най-обичам някой да почне да ми говори за производителност на труда. Хората в БГ са съсипани от бачкане, много хора даже през събота и неделя.И излезне някой който не е сътворил нищо освен да лапне някоя соц фабрика и започне да говори за производителност на труда.И не мога да разбера - бг чистачката по-малко ефективна ли е с парцала от немската чистачка. Бг сервитьорката по-малко поръчки ли носи от немската?
102
0
 
38
 
! Отговори
Алооо работодателЕ преди 5 години
Вижте какво става в Румъния! Браво на комшиите! Бг бизнесмени, това заслужавате и вие!!
101
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Бобчо, не знам какво работиш, за да ти отговоря. В по-малкия град обикновено работата е по-спокойна и по-малко. Освен това в по-малкия град разходите за живот са по-малки. Това е обективно,наскоро имаше новина колко пари са необходими в провинцията и колко в София. В столицата, за да отидеш където и да е, може да си висиш в задръствания по 1 час, таксито не е 2 лв, а поне 10. Бензинът ти е с пъти повече като разход. Нервите да не говорим. Човек сам избира къде да живее.
100
3
 
27
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Направих си труда - да прочета коментарите. Най-добрия е на Вал 72.Кой ви е виновен, че сте още в koчината? Докато има още балъци да им слугуват - ще има и ченгесари като този , да ги юркат.Във Вивакома - получиха подарък-термочаша - с отпечатани по нея слогани - най-добрата фирма...високи технологии..добро работно място...и...НИСКИ ЗАПЛАТИ! Имам снимката...ще я постна в рубриките.Чакайте още - да ви "оправи" поредния поскомуняжки филанкишия! Малък...изчезващ...но много *** народ!
99
0
 
22
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
До 100Пич, ако живееш в голям град бива. Ама по малките населени места е страшно. Пример от мен - работя в голяма фирма в средно голям град(не София). Заплата - 2000лв. Колега във фирмата на същата длъжност в малък град - 1000лв. Вършим едно и също, с еднакъв обем на работа и отговорности. Защо е така - според работодателя такова било заплащането за региона. Е колегата каква мотивация д има з работа? А колегите във София не ми се мисли какви пари вземат...