Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си внесе и мозък - тогава ще е спокоен!
17
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дедо, разкажи за метаморфозата - как ортодоксалните комунисти станаха върли капиталисти!
16
1
 
48
 
! Отговори
ЗТМ-- РАДОМИР преди 5 години
Когато се докарваше нова машина в завода работниците се командироваха примерно в Чехия за 6-месеца ,ако трябва и пак ще се командироват ,то това да не е халва да знаеш всички нови машини как работят и прочие и никога не ебило така излизаиш от училище и даваи на машина дето струва милиони и е единствена на балканите отиваи и я разкатай..тоя си говори като че ли всички срещу него са алабашкочани и само той знае..
15
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом дава по 2-3 хил. лв. заплати, кво го бърка минималната дали ще е 500 или 1000? или дава високи заплати пък осигурява на минималната, или изобщо не дава такива заплати ..
14
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами досега що не е внесъл?!Много ни уплаши"
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко в следващите месеци цените на стоките ще скочат и ще догонят заплатите . :) Тогава пак ще има вой от непознаващите икономическите закони .
12
0
 
72
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Защо българския работник на запад е производителен и работи, а тук не? Отговора е ***, защото нашите работодатели не инвестират в ефективно производство и работна ръка, а в коли,почивки, имоти, любовници, отбори. ВИНАТА Е ВЪВ ВАС ДРАГИ "РАБОТОДАТЕЛИ" И "БИЗНЕСМЕНИ", А НЕ В РАБОТНИКА. РАБОТНИКА РАБОТИ С ТОВА, КОЕТО МУ ПРЕДОСТАВИТЕ.
11
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само робите работят за без пари като почнете да плащате тогава търсете служители сега пускайте обяви, че търсите роби което май е подсъдно така, че тоя ако предлага връщане на робството нека си откъсне опашката и сам да се предаде на правосъдието.
10
0
 
66
 
! Отговори
ЗТМ-РАДОМИР преди 5 години
Ако заварчика е велик майстор с лекота ще замине за бяла държава и с още по голяма лекота ще вземе минимум 2500 евро заплата ще има и др. придобивки---- щом кадърните заварчици който бяха бол избягаха в чужбина значи там дават Значително повечеПомислете си само в Радомирския завод колко заварчици имаше сега къде са ??За тези дето не знаят там бяха 14 грамадни завода защо тези хора не работят ? Или не учат други как да работят ,примерно ,ако са остарели ??? Този най-нагло ви лъже...
9
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
.. а като затвори ще освободи ресурс за бизнеса, който може да инвестира и има добро управление
8
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко кадърно, и не само, се измъкна по света.У нас се настани веруюто - учи се и бягай.А българския бизнес е най-нещастната брънка от българската мафия.
7
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не мое да привлече кадри-да си обучи, инак да се хваща и да заварява сам, като не може- да затваря. Никой не му е длъжен- нито да му работи, нито да му обучава кадри.
6
0
 
72
 
! Отговори
Берба преди 5 години
Тоя набеден предприемач си няма идея че 3000 са смешни пари за заварчик. Всичките ни заварчици са в чужбина - главно Швейцария. Отделно, тук се спукваме от работа сраенено с франция и германия - там е супер лежерно.
5
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минвнасяй бе, кво чакаш толкова години. Работника е толкова производителен, колкото и машината с която работи, технологично съкращаване на времето за извършване на дадена операция води до брак, нормиране също не е негова задача. Не е задължение на работника да си запълва произв. график -това е задача на началството, което не произвежда, но също спомага за увеличаване на печалбата на фирмата. Аман от плиткoумни, алчни, некадърни, комунистически активисти и наследници. Истината е, че за да получиш трябва да дадеш, а "бизнеса" в лицето на такива по-лесно да обвинява някой отколкото да инвестира в
4
55
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо пък той трябва да произвежда кадрите? Ако той ще ти произвежда трябва му гаранции че няма да напуснат никога, а това няма как да стане. Ти вместо да му даваш акъл се научи да заваряваш.
3
0
 
87
 
! Отговори
Дядо Хю преди 5 години
Да внася работници, никой не му пречи.Живеем в свободен свят.Социалистите не го разбират това.Няма желязна бариера, не стрелят на границата.Като може да си намери заварчици на 510 лева заплата - да си намери.Работниците в България не са роби,да работят за коричка хляб,вода и да си платиш сметките.
2
2
 
85
 
! Отговори
2 преди 5 години
Много ги харесвам тия "бизнесмени" - нямало хора - еми вземи и обучи хората както ти трябват, изгради ги като кадри, професионалисти, плащай им и те ще стоят при теб.А не да се мрънка как някой трябвало всичко да знае и ти само да го ползваш на готово и то за смешни пари. 2000-3000лв едва ли дава тоя.
1
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахъм, като си купи гръцки остров и совалка. На куково лято - ако зависи от предприемача.