Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
37
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ей,оууу ! Големата депресия е продължила десет години 1929-1939 ... Такива като тебе ни репресират вече 29 ! Взехте заводи за по 1 левче,хората ви работят за по 200 -300 ?,няма събота,няма неделя,профсъюзите ваши,какво повече искате,бе нек***дъни ,лакоми дирници?
97
13
 
9
 
! Отговори
от 96 до 99 преди 5 години
И аз съм съгласен с теб. Много работодатели се замозабравиха, но не всеки, който прави бизнес е лошият. Това е опасно мислене и ни праща в Северна Корея. Понеже се нагледахме в комунизма какво е всичко да е държавно и още страдаме от наследниците на онези тогава. Пак те ни управляват. Затова някои наши са по-наши. Не всеки работодател е лош, но работници съвестни наистина са малко, тук се пият кафета и се чати по цял ден, на Запад се работи. Не сме образовани и лесно ни лъжат политиците.
96
8
 
6
 
! Отговори
до 97 преди 5 години
Представата ми за щастие не се изчерпва с това да обясняваш в анонимен форум колко си щастлив и то с това, че си щял да бягаш някъде навън, понеже тук мизерстваш от доходите си, понеже явно нямаш потенциала да изкараш достатъчно (и в Бг има бая народ със заплати над 3 хил лв и това далеч не са заварчици). Но щом твоята представа за щастие е чергарския начин на живот, за да си купиш хляб и държиш да губиш време събота сутрин в това как си щастлив с живота си - ок, с теб сме.
95
1
 
27
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
До 96Пич, абсолютно съм съгласен с теб. Но не може човек учил, квалифицирал се, самоусъвършенствал се да му плащат едни пари, като е на ясно, че труда му струва десет пъти повече, а някъв нягляр с два пръста чело да му чете морал, щото видиш ли има вуйчо владика. То и затова хората ги няма.
94
1
 
32
 
! Отговори
Хепиенд преди 5 години
Не може след като 28 години си лъгал и мачкал работниците, да очакваш разбиране и мотивация.
93
2
 
18
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
Грешиш, ние се научихме да бъдем щастливи! Не завиждам на този на пикчето. Сега като не получавам адекватно заплащане аз отлитам, нищо не ме задържа тук, вие му мислете, че има и фалити. Пък и не дай си боже да стане война, ще трябва да защитавате имотите си, ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ ха ха ха!
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментар 78 е казал всичко важно, но малцина тук могат да го разберат. Най-лесно е друг да ни е виновен. Щом сме бедни, значи сме прави... формулата на ***.
91
0
 
47
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Ей пезевенк не ме ядосвай ! Работя повече от 20г за най голямата фирма за безалкохолни напитки която печели милиони в БГ и когато става дума за заплати казват : Ами в България нивото на заплатите е такова и затова не ви даваме по високи заплати .В другите подобни фирми нивото на заплатите е същото...което се казва КАРТЕЛ
90
1
 
33
 
! Отговори
Кеф преди 5 години
Радвам се много, като гледам псевдо бизнесмени как се гърчат в собсвената си помийна яма от напъни да се докажат колко са велики! Този Дачев стар ДС-ар преквалифициран фабрикант няма бизнес нюх за 5 стотинки, ама работниците му виновни! Плаща малко, а иска много! НЯМААА, няма да ти се получи старче, отиваш към края си(нямам предвид физически, напротив Господ още 5 години да ти даде)! Фалит за тебе деденце, знаеш ли когато си имал всичко, като го загубиш как боли? Ния нямаме нищо, но сме свободн
89
0
 
31
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
.....има и по-прости и нагли - работих в една фабрика за зах.изделия. Там шефа купуваше машини на по 20-30г от Европата и тука ги съживяване(не той, а гениалния бг маханик) и започваха да работят, уж. Е сами се сетете каква производителност имаха. И после имаше наглостта да излезе пред хората и да им обяснява, че не произвеждали достатъчно и затова им били ниски заплатите...незнам думи колко беше нагъл. Единственото ново нещо във фабриката беше S класата.
88
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работодатели да са ви проблемът на вас. Има добри в бизнеса си хора и доста справедливи с работниците. Ама форумните лузъри видят ли работодател и той им е виновен за тъпия живот. Хич и не се замислят, че по-виновни са си те самите - че пак са се вързали на глупостите на поредния политик, обещаващ им без капка икономически познания пенсия 1500 лв или тройни заплати или магистрала до 2 години. Хора без грам икономически познания купуващи си по 3 безсмислени телефона на кредит тръгнали да плюят.
87
1
 
34
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Много точно казано в коментар 84! Ако един заварчик прави днес условно 10м заварка тук в БГ, а английския му колега да не би да прави 100м, че взема 10 пъти повече? Още повече, че най-вероятно ще работят със една и съща машина. Разходите за консуматив, ел.енергия и пр. тук да не са по-високи, че да му изядат печалбата? Какъв е извода - не ти се дават пари, бе, искаш коли, ковpи, яхти, вили, всичко на гърба на работника... И това са по-ентелегентните работодатели...
86
1
 
30
 
! Отговори
Работник без потник преди 5 години
Когато ни дадете нормални заплати, тогава ще започнем да работим. Обратното не работи, не видя ли за 298 години! Все ни изкарват най-мързеливите, все не сме достойни за негово величество бг работодателя, ние мизерстваме, а те си купуват острови, коли, любовници, на едро. Ми сори, ама веме не ви минава номера. Лъсна ви ***.
85
1
 
28
 
! Отговори
Ще Ви работим ама др преди 5 години
Ще Ви работим ама друг път! Тоя полицай от Тошово време се е объркал нещо! Ще ви работим, когато почнете да ни плащате! Щом не давате пари да ви бачкат ци ганете! Скоро, севсем скоро ще има ново преразпределение на благата, незаконно заграбени от вас Дачев!
84
1
 
46
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
То ако чакаме на изкуфели дъртаци като тебе да ни дават акъл,мерси. Дрънкаш едни и същи клишета. Не разбрахте ли вие, великите бг работодатели, че вече няма кой да ви работи без пари. Внасяйте откъдето щете работници, да ви видя. Фалирайте поне да се знае. И кой ти е казал, че искаме капитализъм. Искаме нормален живот, а 28 години ни крадете, мамите и ви бачкаме за без пари, докато си купувате бентлита, вили, яхти и любовници На народа му е дошло до гуша. Няма да ти мине номера
83
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ние отдавна работим ама........!Кво работите - четири по сто с шопска?
82
2
 
8
 
! Отговори
Пуста ДЕМОКРАЦИЯ.... преди 5 години
Абе ние отдавна работим ама........!
81
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дали е наясно, че ако мога да чета ръководство от 3600 страници на технически английски, няма да съм работник в България!!!
80
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всеки опит за промяна БСП скача с популизъм и лъжи.Е, щом народа вярва на комунисти - да стои гладен.
79
0
 
33
 
! Отговори
Наработил се. преди 5 години
Като чета, как фирма за компютри и софтуер взима лиценз за доставка на лекарства за животни, как да уча фармация ?