16 души платиха за нехайството на цялата държава!

Експерти са подавали сигнали, че пътят край Своге е опасен
95

16 души платиха за нехайството на цялата държава, коментира Диана Русинова от Института за пътна безопасност в студиото на Bulgaria ON AIR след адската катастрофа край Своге, която погуби 16 души и рани тежко десетки.
Още по темата

Вчера от Института за пътна безопасност обявиха, че са подавали многократно сигнали за това, че пътят при Своге е много опасен. Диана Русинова подчерта, че той е осеян е с множество паднали камъни, които са запушили канавките, а покритието на асфалта е нарушено.

Правят ѝ впечатление също множеството огъвания на предпазната мрежа над мантинелата на пътя, както и растителността, която по думите ѝ създава риск от пътнотранспортни произшествия.

"Ремонтът на този път е завършен на 27 декември 2016 г. Стойността на ремонта е 22,957 млн. евро", отбеляза Русинова, цитирайки официална информация от АПИ.

"Виждаше се спирачен път, което означава, че спирачките са работели", посочи тя и добави, че сега трябва да се изследват настилката, уменията на шофьора и техническата изправност на автобуса.

"Общината не е в състояние да осигури обезопасителни мерки, защото не е собственик на пътя. Собственик е Агенция "Пътна инфраструктура", подчерта експертът по транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "експерти" да кажат кои пътища са безопасни и не стават никакви катастрофи, за да знаят шофьорите откъде да минават.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
16 души платиха за нехайството на цялата държава. Коментира Диана Русинова/ Другарко Русинова пардон госпожо нали така ве4е ви зовът. Държавата се състои от народа а същият този народ си избира управници. Без народ няма да има държава. Та същият този народ които представлява държавата никои от управниците които си избира не го бръснат за слива. Управниците за които гласуват едва една 4етвърт от народа се правят на управници без да имат грам сиво вещвство. Резултатите са пла4евни Другарко госпожо
6
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писах го и пред и ще го кажа пак - Пътищата убийци на Бойко Борисов от Банкя и неговата престъпна организация ГЕРБ..
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Птичка пролет не прави... Така, че Русинова най-вероятно е права...
4
1
 
29
 
! Отговори
няма такова нещо преди 5 години
Много е лесно да се обвинява "държавата"!Държавата сме всички ние,включително и "експерта"!Аз не съм виновен!Виновните си имат имена!Това са ръководители на институции,които си взимат големите заплати,изобщо не работят,и не искат да носят отговорност!
3
2
 
11
 
! Отговори
от сайта им преди 5 години
Институт за пътна безопасносте независима неправителствена организация, чиято цел е да обедини експертния потенциал на гражданското общество в страната
2
9
 
24
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Важното е да има пари да се отчитаме в касичката на *** и еврогейския халифат да ни пазят от "руската агресия' а това че пътищатани са гробници няма значение!
1
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"16 души платиха за нехайството на цялата държава, коментира Диана Русинова от Института за пътна безопасност"Този "Институт" някакво НПО ли е и по какво е експерт г-жа Русинова? Какво образования има и в какво се състои експеризата й?