16 души платиха за нехайството на цялата държава!

Експерти са подавали сигнали, че пътят край Своге е опасен
95

16 души платиха за нехайството на цялата държава, коментира Диана Русинова от Института за пътна безопасност в студиото на Bulgaria ON AIR след адската катастрофа край Своге, която погуби 16 души и рани тежко десетки.
Още по темата

Вчера от Института за пътна безопасност обявиха, че са подавали многократно сигнали за това, че пътят при Своге е много опасен. Диана Русинова подчерта, че той е осеян е с множество паднали камъни, които са запушили канавките, а покритието на асфалта е нарушено.

Правят ѝ впечатление също множеството огъвания на предпазната мрежа над мантинелата на пътя, както и растителността, която по думите ѝ създава риск от пътнотранспортни произшествия.

"Ремонтът на този път е завършен на 27 декември 2016 г. Стойността на ремонта е 22,957 млн. евро", отбеляза Русинова, цитирайки официална информация от АПИ.

"Виждаше се спирачен път, което означава, че спирачките са работели", посочи тя и добави, че сега трябва да се изследват настилката, уменията на шофьора и техническата изправност на автобуса.

"Общината не е в състояние да осигури обезопасителни мерки, защото не е собственик на пътя. Собственик е Агенция "Пътна инфраструктура", подчерта експертът по транспорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Следи от спирачен път..." трябва да остане в миналото. На мен като ми работи перфектно ABS-a какво излиза? Ще ми пишат, че няма следи от спирачен път? Демек - заспал съм? Аре у лево, господа "експерти".
27
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остава на харманлийският *** Радев, прикрил престъпленето на баща си и отговорен за колапса на държавата! ДОЛУ ОТ ВЛАСТ! НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП! БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Автобуса тръгва, втория шофьор предупреждава: Сложете си коланите, защото полицията глобява 50 лева (вместо: Сложете си коланите, защото може да ви спаси живота) !Някой пътници направиха някакви опити (с мъркане: стяга ме, пречи ми, не мога да изтегля колана,...) и до първата почивка останахме само трима човека, със сложени колани, от които другите двама бяха семейство поляци !От изявлението на Радев по повод най-новата автобусна катастрофа става ясно, че са необходими нови самолети !
25
2
 
12
 
! Отговори
как не ви омръзна преди 5 години
Стига с тоя борисов и ***,бе!
24
6
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До месараЯсно вече се вижда, че има разлика между Борисов и Българската държава. Следователно, време е Борисов да остави кормилото на нейното управление, да си подпише оставката и вървим към нови предсрочни парламентарни избори, каквито трябваше да има след 26 март 2017 г., а не да мис е правите на велики и да правите "Борисов 3", на инат. Сега, инат, не инат, ЩЕ СИ ХОДИТЕ!
23
2
 
2
 
! Отговори
alian преди 5 години
miaza na religiozen ritual ...koi znae s kakvo sa gi oblachvali i opushvali v manastira...
22
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРи Радев е така - катастрофи с много загинали, баща му гази с мерцедеса си инвалиди и престъплението се прикрива, убийства, самоубийства, обири, палежи, силово страхуване, бедност, мизерия, нищета, беззаконие, анархия, смутни времена, безвремие, пълна абдикация на институциите! Искахте Промяната на арманлийският ***, на ви сега, халал да ви е реалността от БСП!
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яко са отчаяни червените ***. За всяко нещо, влязло в новините, е виновно правителството и лично премиера, нали? Ей, ***, помня как от трибуната на парламента обяснявахте как в БСП вината са моемат само с мезета!!! Няма избори, които за ви върнат на власт. Това ви яде отвътре.
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от сайта имВсички НПО-та са зависими от този,който им плаща!
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и другото може ли да нямаме медицински въртолети, бил съм свидетел на подобни тежки ПТП в Хърватия по 2-3 въртолета пристигат, а тука къде сме държава 2 пъти по-голяма от Хърватия да няма един медицински въртолет към бърза помощ
18
5
 
13
 
! Отговори
Неразбирко преди 5 години
Най-глупавото е да се хвърли пак вината върху шофьора и катастрофите и загиналите да продължат да се увеличават.
17
12
 
11
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Винаги държавата се изкарва виновна. Малко е банално ... Хора сме, правят се грешки. Веднага излизат "експерти" и обвиняват правителството. После избори, после нови управляващи, после пак инциденти. И този кръг е затворен. По целия свят стават катастрофи. Хората правят грешки...
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а диана русинова що ще в този ИНСТИТУТ ПО ПЪТНА БЕЗОРАСНОСТ ? ами - да взема мерки, не само заплата !
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23 млн евро опукани а няма качествена мантинела, абе луда работа, и ясно се вижда че завоя е с обратен вираж, асфалта е гладък като ламиниран паркет, е може ли такова нещо, правен ремонт преди една година ми по изправете малко завоите, оправете им страничните наклони, сложете в участъка грапав асфалт........ а те турили един знак опасен завой и айде питали си опинците
14
15
 
13
 
! Отговори
месара преди 5 години
айде пак държавата виновна! и за катастрофата на новинаря пред исул, пак държавата е виновна,..... и за всички тия дето карат пияни и дрогирани, за дъждовете, за вятъра, за слънцето,........... бе тая държава много виновна! ами заминавайте на марс, и без това търсят доброволци!
13
18
 
16
 
! Отговори
Разбирко преди 5 години
Защо всички търсите под вола теле?На *** ли се правите или сте си?Ясно е ,че вината е на шофьора.Пътят бил такъв ,онова било онакова,само глупости пишете.Шофьорска грешка и толкова,аман от простотиите ,големи експерти всичките.Че са били и без колани да,но шофьора е виновен и затова.Светла им памет на загиналите.
12
5
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Колективна оставка на цялото правителство "Борисов 3" и нови предсрочни парламентарни избори! Няма какво да се помайвате, Борисов, вади я от папката и подписвай!
11
6
 
18
 
! Отговори
За Д. Русинова преди 5 години
Образование: Университет Робърт Кенеди Колеж, Швейцария - Магистър по Планиране, управление и административни дейности (незавършена, в процес на завършване);Университет Джордж Вашингтон САЩ, (2005-2012)- Бакалавър и Магистър по Икономика и управление на Бизнеса.СУ Св. Климент Охридски, България, (2005 г. -2011 г.) - Бакалавър по Социална педагогикаТА ПО КАКВО Е ЕКСПЕРТ ТАЗИ ГОСПОЖА И ЗАЩО НИ Я ПРОБУТВАТЕ КАТО ЕКСПЕРТ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ???
10
5
 
33
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Борисов съсипа Страната.
9
2
 
33
 
! Отговори
младен преди 5 години
"16 души платиха за нехайството на цялата държава!"А....не. Не са само 16 а и сметката още не е платена цялата.!