Нов орган за пътна безопасност? Ненужен!

Алекси Стратиев се надява това да не стане факт
Обновена: 30 авг 2018 21:53 | 30 авг 2018 21:10, Петя Славова
41

Няколко дни след трагедията на пътя край Своге, където автобус падна в дере и 17 души загинаха, на заседание в Министерския съвет правителството реши да бори войната по пътищата със създаването на нов орган, който да поеме контрола и политиките в областта на пътната безопасност. Бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев обаче беше категоричен, че се надява това да не стане.
Още по темата

"Действително е твърде безсмислено да се създава още администрация. Преди повече от 20 години имаше подобен орган, който беше Централна комисия по безопасността на движението и загиналите бяха два пъти повече от сега", каза Стратиев в студиото на "Денят ON AIR".

Бившият началник на "Пътна полиция" дори попита какво би правил такъв евентуален орган, в трагичен случай като този от края на миналата седмица край Своге.

"Този орган е излишен, той е просто да се замаже ситуацията, за да се каже, че нещо се прави за тази безопасност без реално това да се случи", настоя Алекси Стратиев пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен също, че повече резултат в борбата с жертвите на пътя ще има, ако новият Закон за движение по пътищата бъде написан правилно и добре.

Освен това, според Стратиев, трябва в законодателството да се вкарат и санкции за хора от приемателни комисии и пътни органи, които също имат отношение към пътните произшествия и жертвите.

По думите му това трябва да остане като извод от трагедията край Своге.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Лаик преди 5 години
До АнонименТе не могат да го напишат, защото са неграмотни
35
0
 
0
 
! Отговори
Лаик преди 5 години
казваше се Национална комисия по безопасност на движението!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко свързано с комисии, бюрокрация е неефективно, един вид саботаж на нещата да работят както трябва. Бог да пази България.
33
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Стига органи,бе!!! Спазвайте законите !!!
32
0
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Поредната олигофрения на управляващите!В цял свят намалят администрацията, само Баце се чуди как от всяка трагедия станала в България да се направи повод за създаване на държавно хъхрекска паразитираща *** в която да настани роднини на приятелчетата си.И накрая с нашите данъци тая тиква си купува верни гласоподаватели които строени в редичка ходят да гласуват за него с ясното знание, че докато той е на власт заплатополучателното им място е гарантирано+нови органи където да се насади родата си
31
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Нови агенций , нова лапачка. НЕ СЕ ЛИ НАЯДОХТЕ. Търсите работа за онази дебелата ?
30
1
 
4
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
До АнонименПо времето на Костов дейността на КАТ по организация на движението, която включваше сигнали за неизправни пътища беше премахната. Остана в някаква форма, най-вече рушветчийска - съгласуване на масички и столове по тротоара в населените места.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния безсмислен полов орган натъпкан с безделници с огромни заплати вършещи едно голяямо НИЩО ,наред с още десетките такива които уж трябва да спират катастрофите!Пък преди години някоя лобистка кратуна измисли фаровете да светят!*** с най много милиция,органи,комисии,агенции и т,н, на глава от населението в целия свят!А кой ще бачка да ви храни ве да виеа ммта!Шуробаджанаци!
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Три са проблемите на пътя: лоши пътища, знаци и маркировки неотговарящи на пътните условия и най важното е пълната липса на контрол, заради което всички шифьори непрекъснато нарушават правилата, като чужденците го правят най-опасно и най-много.
27
1
 
8
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
що за тъпо предложение искаш да превърнеш хората в патрулките в експерти даващи оценка ? мислиш ли, че адекватно ще определят 'какво не им харесва' по пътищата.
26
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 5 години
ПОПРАВКА: "...които сега отговарят за това НЕ можели да го вършат, та да..."
25
1
 
10
 
! Отговори
nina преди 5 години
Да,бе, НЕНУЖЕН! А Лиляна Павлова какво ще прави? - нали остана без работа! Трябва да й се намери "орган", който да ръководи.Всичката Мара втасала, раздуваме щата, за да си отидат още парички на данъкоплатеца.Защото, видите ли, тези, които сега отговарят за това те можели да го вършат, та да назначим други, които отново няма да го вършат. Просто, политиката ни е такава!
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, на КАТ какво пречи, освен да контролира движението по пътищата, да пишат всеки месец по един доклад хората от патрулките - какво и къде не им харесва по пътищата. Много нередности могат да видят и да ги отразят в един редовен доклад всеки месец. Друг е въпроса кой ще го чете и обмисля. Няма да им натежи на работата.
23
1
 
14
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
То са органи,агенции,дирекции по три най-малко от вид.Сега нови чантаджии,бюра,офиси,компютри,автомобили,секретарки,юристи,счетоводители и никакви действащи работници!Е колко чантаджии-кияци може да храни България,която е най-бедна в ЕС?!Колко са седящите в знайни и незнайни никому ненужни хрантутници?!Спрете се бе!!!!
22
0
 
10
 
! Отговори
Африка преди 5 години
На бас,че ЛИЛИТО няма да се съгласи. Само много голям *** ще оглави този нов орган. Днес орган, а утре в панделата.Масово пътищата са правени не по стандарти. Доста хора са за затвора. Тук не става дума за двама, трима... Това са близо 10 000 човека, които са отговаряли,тествали и работили некачествено. Тук става дума за стотици хиляди километри в цяла България. Ако ги бяха посипвали само с пясък нямаше да има толкова жертви и проблеми.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак смях! Африканска държава... Що не направите 1 милион отдели,органи,институции за едно просто нещо като пътищата.Ако си търсите някой купанар, който да вкарате в затвора е друг въпрос.АЛО, ИМА ЛИ КУПАНАРИ ДА ВЗЕМАТ ДЪРЖАВНА ЗАПЛАТКА И КАТО УМРЕ ЧОВЕК НА ПЪТЯ ЩЕ ГО ОБВИНИМ,ЧЕ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА?
20
1
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
И този като останалите,ще е само за почесване.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато продаването на книжки продължава...Докато взимането на подкупи от КАТ продължава...Докато лесното отпадане на глобите в съда продължава...Докато даването на условни присъди за убийства на пътя продължава...Докато неплащането на глоби и липсата на начин за събирането им продължава...Вие нали не очаквате, да се оправят нещата?
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този орган за опелото на жертви от асфалта ли ще отговаря?
17
6
 
5
 
! Отговори
Сийка преди 5 години
Всеки един орган е добре дошъл.