Нешка Робева спира с художествената гимнастика

Легендата се оттегля поради здравословни причини
2 сеп 2018 08:46, Елка Василева
52
Нешка Робева спира с художествената гимнастика
Нешка Робева. Снимка: архив, Булфото

Легендарната българска треньорка Нешка Робева е подала оставка като старши треньор на ансамбъла на Германия по художествена гимнастика поради здравословни причини, съобщи самата тя в профила си във Facebook.

"Честно казано, радвам се, че най-после болничните ми свършиха и ще мога да бъда по-често с вас, макар и във Facebook. Преди месец и половина успоредно с болничния лист, подадох и оставката си като треньор на германския национален отбор ансамбъл“, пише Робева.

„Направих го по няколко причини. На първо място, защото здравето ми се влоши и лекарите препоръчаха да избягвам всякакви вълнения. На второ, след като нямаше да мога да работя, мисля, че морално беше да освободя поста, за да могат да наемат друг треньор. И на трето, защото мисля, че им дадох всичко, което бях в състояние да дам, а те, убедена съм, са поели толкова, колкото са били способни да поемат“, обяснява треньорката.

„Съобщавам ви всичко това, за да избегна всякакви спекулации по въпроса. На тези, които проявяват по-силно любопитство, каква е диагнозата и с какво е свързана, няма да крия и откровено ще заявя - със старостта. Забравих - и със стреса. Може би. . . ", написа Робева в социалната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
5
 
! Отговори
Ника преди 5 години
До плюещитеИма чудесна поговорка:Като не знаеш какво да кажеш,по-добре си мълчи
44
1
 
4
 
! Отговори
Ника преди 5 години
До плещитеИма чудесна поговорка:Като не знаеш какво да кажеш,по-добре си мълчи
43
3
 
8
 
! Отговори
За Нешка с Нещо! преди 5 години
Дано си здрава.Мисловните,любовните и политическите забежки са до време.Кой ги има е щастлив.За да успееш в спорта,трябва да се лишиш от ЖИВОТА!Тя го знае и направи спортисти.Сега някои отглеждат Гришовини-тела,подходящи за секс и шоу,но слаби духом за големи постижения.Ние не можем да се лишим(а това е АБВ на спортните постижения) и за това сме посредствени физически.Тя създаде школа-не само в красотата на изпълнението,а и в катарзиса на ЛИШЕНИЕТО.Която бе умна,капитализира тез години!
42
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обича да послъгва. Беше си изхвърлика златния Скункс, който получи покрай партията на Цветан Василев, в гората. Намери го Ивайло Крайчовски, лека му пръст, Когато я питаха, нешка Излъга, че и е вкъщи. Поне да го беше хвърлила в кофата, а не да замърсява парка.
41
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистика. Беше любимка на правешкия овчар, а накрая водеше децата да танцуват по сборищата на оня мошеник Цветан Василев. Гнус!
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не плюйте-един ден когато станете на 72 и ви натиснат годините БОЛЕЖКИТЕ и старостта тогава пишете ако можете отново ТУК !!
39
10
 
23
 
! Отговори
Фен преди 5 години
Нешка няма грешка !
38
10
 
15
 
! Отговори
пенко преди 5 години
ДА СИ СПОМНИМ И ДРУГ СОЦ ДИКТАТОР В БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ : МАРИЯ ГИГОВА ,КОЯТО В СВЕТОВНАТА ФЕДЕРАЦИЯ СЕ ПРАВЕШЕ НА ХУЙУЕЙ- БЕЗ БЪЛГАРИЯ!!! НЕШКА-ГРЕШКА Е ОБИКНОВЕН ПРОДУКТ НА БЪЛГАРСКИ БОЛНИ АМБИЦИИ НАРЕЧЕНИ " ИВАНОАБАДЖИЕВИ ОБОРИ " !!! НО СОЦ СПОРТЪТ БЕШЕ ЛИЦЕТО НА ОБЩЕСТВОТО НИ - 70% СПОРТУВАХМЕ И БЯХМЕ ЩАСТЛИВИ С / ИНТЕРНАТИ ; СТОЛОВЕ ЗА СПОРТИСТИ; СТИПЕНДИИ ; ТРЕНЬОРИ , УЧИЛИЩНИ ШАМПИОНАТИ И СЛАВА ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ И... /!!!!!!!!!!!
37
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после!Това означава ли,че ще престане да пуска обиди срещу колежки в нета?
36
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, й? Робева приключи с българската художествена гимнастика много отдавна. Дълги години имаше частна танцова трупа, с която изнасяше представления. За последно беше треньорка на Германия, не на България. Общо взето за последния четвърт век се е занимавала повече с политика и бизнес, отколкото с гимнастика.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия има треньори по балет на 90 години, не подценявайте възрастта.
34
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще бъде запомнена с това, че пристана на Бареков и финансираната му от Цветан Василев "партия".
33
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Робева: "Леля Ванга блъскаше по масата от яд, че сме влезли в НАТО"Справка: Ванга умира през 1996 г. България става член на НАТО през 2004 г. Комунист и лъжа са синомими.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32В спорта е така! Едно е да тренираш за здраве и кондиция,съвсем друго за високи резултати и постижения!
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Иван Абаджиев не го пнасяха, но създаде плеяда шампиони.---------------------------------------------------------------А колко от тези шампиони си отидоха млади или са със завинаги увредено здраве?
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е добре да напише мемоари , а *** по открити. Да ни са интересни, за работите извън състезанията.
29
21
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Самата художествена гимнастика ще даде банкет по случай случая. Този спорт само ще спечели от това оттегляне.
28
8
 
20
 
! Отговори
От преди 5 години
То и Иван Абаджиев не го пнасяха, но създаде плеяда шампиони.
27
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27Груби или не точно тези методи направиха момичетата"златни"! Иначе коя щеше да е Илиана Раева днес,всъщоност донякъде дължи и настоящата си идвестност на Наско Сираков,на връзките му в спортните среди и извън тях!А останалите и колежки къде са ? С какво са известни след напускането на спорта-единствено със скандали и несполучливи опити да оплюят този или онзи,но и това не могат да направят както трябва!
26
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замисляли ли сте се, че нейните възпитанички,големите шампионки от "златното поколение" не могат да я понасят, а би уж би трябвало да я боготворят или поне да я уважават? Явно методите й са били доста груби, както на оная "треньорка" от Бургас