МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката

Уволненият полицай заради инцидента не си свършил работата
268
МВР: Бащата на президента е бил длъжен да спре на триколката
Кадър: YouTube

МВР излезе с официална позиция за катастрофата на кръстовището в Харманли между бащата на президента Румен Радев – Георги Радев и инвалида, който карал триколка.

Още по темата
Заради случая вече беше уволнен младши автоконтрольорът Митко Станков.

Началникът на сектор "Пътен контрол" към ГД "Национална полиция" гл. инспектор Росен Рапчев днес обясни, че има промяна на първоначалните данни от инцидента, а служителят, който е отстранен от длъжност не е изискал сведения и не е прегледал видеозаписите.

Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството.

"Предмет на проверката е да установим дали полицейските служители са действали правилно. Служители на МВР не са декларирали, че над тях е имало политически натиск при инцидента", увери той.

Според него най-голямото нарушение от служителите на МВР, е че те не са събрали очевидци, които са необходими свидетели, за да се разреши произшествието.

А за уволнения полицай Станков Рапчев настоя, че той не е осъществил служебните си задължения по законосъобразен начин и заради това си поема отговорността.

Другото нарушение на полицаите при инцидента в Харманли било, че не са обезопасили и не са регулирали движението, след пътния инцидент.

"На мястото на инцидента е имало граждани, които са наблюдавали процеса, което е грубо нарушение. Най-големият проблем е, че при толкова свидетели, служителите на МВР не са набрали необходимите свидетели, за да се установи произшествието", посочи Рапечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
11
 
33
 
! Отговори
РВ преди 5 години
И как разбра че се е обадил "на когото трябва"? Станало е птп,извикали са полиция и спешна помощ, съставили са протокол,тест за алкохол и така...не мислиш ли че все пак,в малък град,всеки знае кои е Георги Радев и полицаят просто не е напълнил гащите просто защото мисли още по комунистически? Не виждам как е прикрита вината. Ако искаха да се покрие случаят,повярвай ми,никой нямаше да разбере. Но явно герб използва всичко възможно да очерни президента. А пропо,кво стана с министъра на шейната?
194
28
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
Този иднцидент може да се случи на всеки от нас днес. Проблема е че Георги Радев вместо да си плати глобата, се обажда "на когото трябва" А това се нарича корупция.Обществото е много чуствително на корупционните практики.Аз като гражданин искам президента да бъде добър пример.
193
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еии не знаех ,че при всяка грешка ги уволняват....от това по политическо уволнение няма на къде !!!!
192
8
 
29
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Хайде стига сте търсили под вола теле. На всеки може да се случи такъв инцидент. Ако не беше баща на ген.Радев,никой нямаше да разбере за това произшествие. Мерцедес бил карал, не знам си кво бил направил...кара 20 годишен мерцедес за 3000 лв. Може да е слаб шофьор,написали са му акт,няма пострадали слава богу. Защо все някой трябва да хвърля пумия? Като гледам,не го пази НСО и не живее в резиденция в София. Като толкова не щете ген.Радев,защо не си избрахте леля цецка?
191
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А честито на всички шофьори, герберастите направиха най-големия натегач в кат, неин шеф! По инициатива на тоя при проверка на пътя, тормозеха и пасажерите за неплатени глоби! Какво ли ни очаква с тоя, начело на кат? арест за неплатени глоби ли?!? Нови 56 лазерни камери купили тъпоъгълниците от кат, ми купувайте, аз карам с включено WAZE на таблета - да ме пази от ченгесаро-гербаджийския рекет! Май таргета ви за глоби ще е само *** чичаци от село, дето не могат да работят със смартфон/таблет!
190
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този случай отдавна е ясен.Старецът-джигит,качен на Мерцедес, е виновен и повика "другарите"от БСП,да покажат на милицията,какво да прави.Мръсното в случая е,че са се изгаврили с инвалида,прилагайки му стари методи,да си мълчи,щото видите ли,едва сега,изведнъж,специалният дедо ,е решил да му стане приятел.Къде е бил досега?Дори не го е забелязвал...
189
20
 
14
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
Абе вие малоу-мни ли сте?!? НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТРИКОЛКАТА Е МПС ИЛИ НЕ! Говорим за ДВИЖЕНИЕ В НАСЕЛЕНО МЯСТО! Ако беше на магистралата, тогава да! Въпросът щеше да е: "Какъв х.й търси въпросната триколка там?!?" Обаче в случая става ВЪПРОС ЗА ГРАД! След като се движи в дясно и спазва правилника за движение по пътищата ВСЯКО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО ИМА ПРАВО ДА УЧАСТВА В ДВИЖЕНИЕТО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е МПС, БЕЗМОТОРНО ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО (велосипед, триколка, каруца) ИЛИ КОРАБ НА ИЗВЪНЗЕМНИ!
188
23
 
10
 
! Отговори
СатНат преди 5 години
А защо не пишете, че Радев-баща е бил на три ракии?
187
22
 
14
 
! Отговори
Че Гевара преди 5 години
Какво трябваше да направи Бащата на Президента в случая и да излезе с достойнство ? -Да се извини публично за грешката, да се прегърнат пред камерите и да купи нова количка на потърпевшия .Какво направи той ? - Използва целия наличен Бсп апарат ,за да прикрива ненужно случая ,провейки лошо на полицая ,на себе си ,а донякъде и на сина си .
186
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 195Леко де! Милиционерът и промилите ли те дърпат!!?
185
9
 
18
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Това ако е мерцедес на 5-6 години, депутатите карат направо тесли дето още не са проектирани :))) ей вие герберастките *** сте безобразни наглеци
184
17
 
6
 
! Отговори
ТА..АК БЪЗИК преди 5 години
ОСТАВКА! ХАХА А, КАК Е ТРОЛЧЕТА? С ВАШИТЕ КАМЪНИ, А? СЕГА НЕ СТЕ НА ВЛАСТ И КВИ ЗУЛУМИ ПРАВИТЕ, СМАТАЙ АКО ПАК С ЕДОКОПАТЕ! НЕ КТБ, МИ ЖЯЛАТА ДЪРЖАВА ЩЕ ФАЛИРАТЕ, САМО ДА ВИ ПАДНЕ В РЪЧИЧКИТЕ! ТОЯ ПЪТ ПРОШКА НЯМА ДА ИМА!
183
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЖАЛКИТЕ РУСКИ ПУДЕЛИ ТУК ГОЛЕМИ ОПОРКИ ВАДЯТ, ОТ 10 ДЕРЕТА ВОДА, ЗАКОНИ ВАДЯТ, ДЕТО НЕ ГИ ЗНАЯТ... ЕЙ, ТРЯБЕВА ДА ВИ СЕ ИЗДИРЯТ АДРЕСИТЕ И ДА ВИ СЕ ВЗЕМАТ КНИЖКИТЕ, НЕГРАМОТНИЦИ! КАКВО АЛА БАЛА - ВИНОВЕН Е - ТОВА КАЗВА ВИДЕОПОВТОРЕНИЕТО, НАГЛИ КОМУНИСТИ! БЕ ТЕ ТИ ПУСКАТ ВИДЕО, ТИ НА ЧЕРНОТО БЯЛО ВИКАШ1 НЯМА ТАКОВА БЕЗОЧИЕ! ВИЕ СТЕ НЕВЕРОЯТНИ! ПРОСТАКЪТ Е НЕПОБЕДИМ - ГЬОТЕ!
182
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бащата на радев кара Мерцедес на 5-6 години! Моля червените прости бабички пак да гласуват за него, д а може баща му да си купи още по -нов! А те нека реват за 200 лв пенсия...
181
11
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
След като преборихме корупцията в лицето на най-корумпираната Иванчева, сега ще озаптим и джигитите, като арестуваме най-върлия дедо Радев с 20-годишния мерджан. Ей жалки смешници сте и това е
180
11
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Виждаш го че идва ,не го знаеш истински или мним инвалид е ,има ли номер, фар ,но ти е ясно ,че е Човек и се движи по път с предимство ! Ми дай му път бе другарю ***, за къде бързаш та да не изчакаш 20 секунди и човека да премине по живо и здраво .От това бързане, незачитене па Здвп и най-вече мерене на п.и.ш.ки по пътищата гинем всеки ден .
179
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Рапчев е категоричен, че триколката не е трябвало да се намира там, но това не означава, че шофьорът Георги Радев не трябва да му даде предимството."Малко ми звучи като: Крадецът не трябва да се намира във вашият дом, но това не означава, че не трябва да му предложите и жена си.
178
2
 
16
 
! Отговори
369 преди 5 години
Дребни душици.Ясно е, че рикшата не е МПС. Една съседка, млада жена, наскоро я удариха на зебрата. От удара в главата получисериозна травма и не излиза от къши. Бяха осиновили две деца - върнаха ги. Истинска трагедияЕй, за това трябва да пишете нещастници. Но, кой се интересува ит обикновенните хора.
177
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВЪПРОСИ ??? 187А пешеходец който върви по шосето има ли гражданска застраховка? Длъжен ли е шофьора да пази пешеходци/колоездачи и ако се наложи да отстъпи предимство - длъжен е! Трябва ли да бъде отнесен пешеходеца/колоездача ако е на шосето - НЕ? Шофьора е длъжен по закон да пази по-уязвимите от него! Това е в правилника за движение! За това се тепате като гъби в тази Милиционерия! Защото сте милиционери по акъл и душа!
176
10
 
23
 
! Отговори
ВЪПРОСИ “??? преди 5 години
Триколката има ли регистрационен номер ? Има ли застраховка 'Гражданска Отговорност' / и ако да...закоето се съмнявам,дано не е в 'олимпик'/ ??? Има ли платен данък в общината ?????? Има ли винетка/евентуално/ ???? Има ли закони в тази държава ???? Има ли държава изобщо ?????