Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи

Заподозрените руснаци често пътували до Швейцария
140
Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи
Двамата заподозрени. Снимка: Reuters

Руските граждани, заподозрени от британското следствие в отравянето на бившия офицер от военното разузнаване на Москва Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри през март, десетки пъти са пътували със самолет до Европа и по-специално до Швейцария. Това съобщава британският в. "Дейли телеграф", който цитира източници от правителството в Лондон, информира "Лента".

Още по темата

Според самолетните билети на мъжете, използвали псевдонимите Александър Петров и Руслан Боширов, двамата са посещавали най-често Женева и са прекарали там общо няколко седмици. Британската страна вижда в разкриването на женевските им контакти "абсолютен ключ за продължаващото разследване" на покушението в Солсбъри.

По-рано се разбра, че двамата руски граждани са се представяли за бизнесмени от Санкт Петербург, за да получат британски визи. Истинските им имена не се посочват, но Лондон изтъква, че следствието вече ги знае, напомня "Лента".

"Дейли телеграф" уточнява, че имената на заподозрените са били известни и преди, но британците не са ги споменавали заради световното първенство по футбол, протичащо в Русия, добавя електронният вестник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Швейцария има много руски и украински мафиоти.., но защо тия мулета ще пътуват като някакви гейове заедно и с един полет? Толкова ли са *** да забъркват невротоксини по хотелски стаи и после да хвърлят шишета с отрови по парковете? Това е провокация а тия две глупави мулета се намират на дъното на някое езеро. Много зле скалъпена история....
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шпионите се афишират навсякъде Интересно къде са ги тренирали или пък са ги вземали направо от Аула Ей съвсем са объркахте в Лъжите си
100
2
 
11
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Ключът в случаят е за отключи наглите лъжи на кървавите колонизатори!!!!
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаганда и фалшиви новини без край.
98
1
 
11
 
! Отговори
несериозно,Уотсън! преди 5 години
В английската теза,че това са убийците /те са обвиняеми!?/ има много уязвими места,но не може да не направи впечатление едно обстоятелство-защо "убийците" така демонстративно се регистрират с паспортите си,показват банкови сметки,позират пред камерите и вървят винаги заедно!?Логично е да се предположи,че те са всичко друго,но не и убийци -напр.може да имат задача да отвлекат вниманието от истинските извършители!?В такъв случай реакцията на англичаните е прибързана,глупава, необмислена!?
97
4
 
12
 
! Отговори
Въпроси преди 5 години
Не е шега работа A234. За да се изработи трябват специална апаратура и съставки.Няма да разнасят подобно вещество по самолети.И тук стигаме отново до Портън Даун.Като знаем престъmната дейност на тази лаборатория, опитите с цивилни граждани и животни. Загинали при странни обстоятелства учени 11 от ПД.Заведени дела.Мисля че, Британия има 14 колонии, какво да коментираме повече?Кой е агресорът, в 21 век, как да ги уважаваш ?След тях, винаги е имало кървави конфликти, продължаващи до днес.
96
4
 
17
 
! Отговори
Аспарух преди 5 години
Трябва да си първолаче,за да вярваш на най-големите манипулатори Англичание.Мислите ли,че колонии по цял Свят се държат с честност и почтеност???
95
3
 
19
 
! Отговори
extremist преди 5 години
АБЕ ВИЕ МИ КАЖЕТЕ КОГА БИВШАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ СИ ПЛАТИ ЩЕТИТЕ НАНЕСЕНИ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ КОИТО Е ВЛАДЯЛА И ГРАБИЛА С ВЕКОВЕ ???
94
22
 
6
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 5 години
Следващата европейска визита на плешивата кремлинска Борджия ще завърши в Хага!Венсеремос!
93
4
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, само да ви припомня, че според авторитетни източници като "да ви виси", Дойче зеле, реутерс и прочие, "новичок" е усъвършенствана версия на табуна.
92
3
 
20
 
! Отговори
buhahaha преди 5 години
...заподозрените са били известни и преди, но британците не са ги споменавали заради световното първенство по футбол...no comment
91
18
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Много комунистически ДС и руски КГБ *** се навъдиха !!!!! Не на българските предатели !!!! Комунистите заедно с руските КГБ предатели съсипаха България !!! А Людмила Живкова кой я уби ???? Борис трети кой го уби ?????Георги Марков кой го уби ????
90
5
 
15
 
! Отговори
БАСТА преди 5 години
ДО КОГА ЩЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ВИДЕНИЯТА НА ТЕРЕЗКА-НА РК ОМ АН КА А..НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНАХА ПРОСТОТИИТЕ НА АНГЛИЧАНИТЕ--НАЙ-ГОЛЯМИТЕ ДУШМАНИ НА БЪЛГАРИЯ-ОТ ВРЕМЕ ОНО ДО СЕГА .ТЕЗИ НАРКОМАНО - ХОМОСЕКСУАЛИСТИ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ ОТ КРЪСТОНОСНИТЕ ПОХОДИ ,КОГАТО НАШИЯТ ВЕЛИК ИМПЕРАТОР КАЛОЯН ИЗКОЛВА КАТО ЯРЕТА РАЗНИ РИЦАРЧЕТА И ТЕХНИТЕ Х О М О ДР УГ АРЧЕТА-ПАЖОВЕТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ОСМОНСКОТО РОБСТВО,АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ,ОСВОБОДИТЕЛНАТА РУСКО ТУРСКА ВОЙНА И ВТОРАТА СВЕТОВНА
89
7
 
11
 
! Отговори
Предателите преди 5 години
Всички лидери на цветни революции преминават уроци по предателство но Родината в Лондон. Там ги вербуват, оттам им плащат, там ги убиват.Чуете ли българин - Лондон - бягайте, това са бъдещите доносници, еквивалент бившите слуги на ДС, които съсипваха съдби!
88
7
 
14
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Факт - крайно време е всички английски олигарси в затвора.Крайно време е всички ара бски шейхове в Лондон в затвора.Кой у би Даяна?Защо убийствата стават само в Британия.Има нещо гнило в тази страна.От доста време олигарсите нямат родина - те са граждани на света.Елементарни неща не научихте.
87
5
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Доста НАРОДНИ пари са откраднали и ги укриват в чуждите банки !!! Затова руските и нашите олигарси -В ЗАТВОРА !!!
86
5
 
18
 
! Отговори
Ха преди 5 години
Първото в докладите веществото A234- било 120 грама, при което всички ученици с 4-ти клас химия хлъцнахме, това значи цял Солсбъри да бъдат у бити.После били сбъркали, било 1 грам.После отишли до хотел, в който не ги помнят и не са регистрирани, и няма снимки, а има камери на входа на хотела.Но пък открили A234, като се върнали да вземат в-вото , нямало следа от него.Но атентаторите живи и гостите на хотела живи.Само дето атентаторите не са били там изобщо.Не сме канарчета!
85
3
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
Крайно време е всички руски олигарси,да БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ и да ВЛЯЗАТ в Затвора !!!!
84
6
 
18
 
! Отговори
Ели преди 5 години
И как разбраха, че са руснаци.След като имената им били фалшиви, паспортите им били фалшиви - как да откриеш фалшиви хора.След като не предоставят пръстови отпечатъци, как да се открият.Кой да търсят Фостър от Глостър с фалшив паспорт.Скрипал не се прибирали цял ден, а са отровени от дръжка на врата, духът им е отворил врата.А дръжката била гел, не било гел, било парфюм в кош на 12 километра.А този парфюм бил запечатан, значи не е бил отварян.ХБОВ щяло да убие 4 хил, а полицаи без з. облк
83
3
 
9
 
! Отговори
Аланглета преди 5 години
оповестете името на новия Артър Конан Дойл или и то ср знае, но е засрктетено. Поне ще му се повиши тиража сред бългсрчетата евроатлантиченца.