Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи

Заподозрените руснаци често пътували до Швейцария
140
Ключът по случая "Скрипал" - женевските срещи
Двамата заподозрени. Снимка: Reuters

Руските граждани, заподозрени от британското следствие в отравянето на бившия офицер от военното разузнаване на Москва Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри през март, десетки пъти са пътували със самолет до Европа и по-специално до Швейцария. Това съобщава британският в. "Дейли телеграф", който цитира източници от правителството в Лондон, информира "Лента".

Още по темата

Според самолетните билети на мъжете, използвали псевдонимите Александър Петров и Руслан Боширов, двамата са посещавали най-често Женева и са прекарали там общо няколко седмици. Британската страна вижда в разкриването на женевските им контакти "абсолютен ключ за продължаващото разследване" на покушението в Солсбъри.

По-рано се разбра, че двамата руски граждани са се представяли за бизнесмени от Санкт Петербург, за да получат британски визи. Истинските им имена не се посочват, но Лондон изтъква, че следствието вече ги знае, напомня "Лента".

"Дейли телеграф" уточнява, че имената на заподозрените са били известни и преди, но британците не са ги споменавали заради световното първенство по футбол, протичащо в Русия, добавя електронният вестник.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам хората м които верват на лакърдиидте на ушанките, иювестни с това , че се кланят на междунараден терорист скрил се в кремъл, За капак си го избират непрекъснато с 80% успеваемост , също като некои ......
81
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"...се оказаха британски актьори, Пол Колинсън и Джефри Фийлдс,."--- Така е, британски актьори са. Само, че това са комиците Роуан Аткинс (Mr. Bean) и Норман Уиздъм (Mr. Pitkin). :)
80
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кадиров към Путин - Казвах ти да пратя мойте снегорини, а ти не. Имал си модерни невидими Новичоци !Сега ми пращаш тези двамата, дето вече цял свят ги познава, да ги крия.Къде...в джамията ли да ги крия !?Путин- Където искаш ги крий, защото ще размажа твойте терористчета в Идлиб !
79
2
 
7
 
! Отговори
дзъ дзъ ссссъс преди 5 години
казачокновичок3.14чок
78
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 95Стига си цитирал изтъркани фейкове...вече стана известно, че и Скрипал са измислени герой от Ромео и Юлия !!!
77
7
 
17
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПО-ДОЛУ ЕДИН МОЙ ПАРТНЬОР /СПИСАТЕЛ /ПИШЕ ЗА ДЖУГАШВИЛИ : :" ИМА ЧОВЕК-ИМА ПРОБЛЕМ " !!! СПОМНЕТЕ СИ ЧИЛИ 1975Г. : " ИМА ПРЕЗИДЕНТ -ИМА ПРОБЛЕМ ... НЯМА АЛИЕНДЕ -НЯМА ПРОБЛЕМ "!!! ПОДПИС :... Ц Р У !!!!!!!!!!!
76
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин нямаше да е Путин, ако беше мъж на място и да предложи на Мей да го напръска с оня Новичок от шишенцето на Скрипал, та да види цял свят резила на джендърите !!!
75
9
 
26
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Аз често пътувам до Германия, това прави ли ме терорист?Пълни глупости.
74
8
 
19
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КОИ ВСИЧКИ ЗАПАДНИ СТРАНИ СА ПОДКРЕПИЛИ "ВЕЛИКОБРИТАНИЯ " В ТЪПИЗМА ИМ БЕ НЕДОУЧИЛ ??? КАНАДА НЕ Е СТРАНА - ТЯ Е ПРОТЕКТОРАТ - С "КОМАНДВАЩ" АНГЛИЙСКИ ГУБЕРНАТОР !!! ПРЕДСТАВИ СИ : ЧЕ НИЕ СМЕ ГУБЕРНИЯ НА ЕРДОГИ ТУРКИШ-ФОГИ ...А ...А !?!? И АВСТРАЛИЙЦИТЕ СЕ БИЯТ ЗА "НАТЮ" , ЗАЩОТО БАБИШКЕРАТА ИМ З А П О В Я Д В А !!! ЕХ РОБСКА БАНЯ ...ЕХ КЕФ ...РОБСКАТА БАНЯ ...ГОЛАМ КЕФ !!!!!!!!!
73
7
 
21
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АНГЛИЧАНИТЕ НА ВЛАСТ -ТОЛКОВА СЕ ЗАДРЪСТИХА ОТ САМОМНЕНИЕ И "ВЕЛИЧИЕ" , ЧЕ СМЯТАТ ДРУГИТЕ НАРОДИ /ПА И ТЕХНИЯ / ЗА *** !!! "НОВИЧОК" ОТ 1975Г. СИ Е "СТАРИЧОК" !!! ТОЛКОВА МОДЕРНИ,НОВИ И РЕЗУЛТАТНИ НАЧИНИ ИМА ДА СЕ ЛИКВИДИРА СКРИПАЛ /СКЪРЦАЩИЯ/ , ЧЕ "УМ ДА ВИ ЗАЙДЕ" !!! НИТО Е ОХРАНЯВАН -НИТО Е ЗАЩИТАВАН-АХ !!! ОХ " ТЪПИТЕ -*** РУСНАЦИ " СПАСИЛИ АНГЛИЯ ОТ ХИТЛЕР !!!!!!!!!
72
5
 
13
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
Яловата Мей-зер ги хвана за ключовете 😁
71
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл е в цугцванг !КГБ'то вече подразбира, че англичаните знаят много повече отколкото са си представяли чекистите и сега се чудят до какво ниво от ребятата, да бъдат самоубити и кои да изчезнат с Гуруз200 По всяка вероятност Путин ще си излее цялата злоба в Сирия, което ще го издаде !
70
4
 
5
 
! Отговори
ЦРУ преди 5 години
До Анонимен...74.....Уж натискам правилните клавиши. а какво излиза ? Пиша на някаква РУСКА техника - ПОЛЕВОЙ...тежи около 15 кг ...да не би затова да има грешки ???
69
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тези двамата на снимката не бяха ли играчи от сборная Команда...за ръсене на Новичък !?
68
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Щото всички западни страни подкрепиха Великобритания."Те и всички западни страни подкрепиха щатите, от което по твоята логика значи че Саддам е имал ядрено/химическо/извънземно оръжие. Малкия проблем е, че още го търсят това оръжие. А изводът, който се налага е, че смешната ти теория издиша.
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цигуларчика бил двоен, троен, петорен агент, ама точно руснаците /удобно/ го убили /или пък не/. По-скоро е трябвало да ви снесе нещо важно, някой от 1000-та му врагове го е отстранил и сега ревете като вдовица за... знаете за какво.
66
7
 
23
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
И като са ходили до Швейцария какво от това?
65
16
 
11
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 5 години
Следващата визита в Европа на плешивата кремълска Борджия ще е в Хага!
64
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До без пардонАко руснаците бяха селендyри, като самообявяващите се през вековете престъпници-убийци за британски благородници, такива обвинения с истински доказателстма за престъпленията им щяха да им друснат, че наглеците щяха да се скрият, за да не бъдат въдворени.Ей това е грешката на Иванушка - наивната му добрящина и вяра в човека. Иванушка-дурачок, тия и бащите си са клaли, и майките си са тpoвели, за да им вземат престола, а вие и сега им подавате ръка. Велика глynoст от велик народ!
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 70Защото така го е учил дядо му Джугашвили ...има човек, има проблем !