Министър поправи Бабиш: Взимаме 50 сирачета от Сирия!

Десетмилионна Чехия можела да даде убежище на децата
49
Министър поправи Бабиш: Взимаме 50 сирачета от Сирия!
Снимка: Reuters, архив

Чехия има възможност да предостави убежище на 50 сирачета, които са загубили родителите си във войната в Сирия. Това заяви първият вицепремиер и и.д. външен министър на Чехия Ян Хамачек, цитиран от ТАСС и БТА.

Още по темата
"Десетмилионна Чехия може да даде убежище на 50 деца, които са загубили родителите си във войната в Сирия", заяви Хамачек.

Изказването му бе направено малко след публикувано днес интервю на премиера Андрей Бабиш, в което той заявява, че Чехия няма желание, нито възможност да приеме бежанци от Сирия, включително сирачета.

В интервюто за пражкия в. "Право" Бабиш казва, че Чехия няма да даде убежище на нелегални мигранти, дори и на загубили родителите си непълнолетни и малолетни сирийци, ако те са влезли незаконно в ЕС.

"Защо да сме длъжни да ги приемаме (сирийските сираци)? Имаме наши сираци, които трябва да подготвим за навлизане в живота. И ако говорим за сираци, защо никой не споменава войната в Украйна? Там няма ли (сираци)? Защо тогава да сме длъжни да се грижим именно за сирийците?", запита чешкият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: войнаЧехиясирациСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Jas преди 5 години
50 сирийски сирачета на са проблем за Чехия, макар тя да си има предостатъчно собствени такива. Проблем ще е след това, като се обявят 20-30 близки и далечни роднини на всяко дете, които ще искат събиране с децата. Следващ проблем ще бъде реалната възраст на "непълнолетните" сираци, след опита в Западна Европа, където уж 15 годишни се намъкнаха брадати 18-25 г. Накрая защо сираци от Сирия вместо същите от Украйна?
34
0
 
2
 
! Отговори
мен преди 5 години
До 17 защото запада я разруши до преди те да финансират борците за "демокрация " бяха с подобър стандарт от нашия и то от добрите ни години
33
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сираците от Сирия в Русия. Не в Источна Европа.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До късата паметамериканци, французи и британци раздадоха оръжията с които беше издигната Ислямска държавада бе, затова ИД се снимат навсякъде с Калашников. Ей така за заблуда.
31
3
 
8
 
! Отговори
късата памет преди 5 години
американци, французи и британци раздадоха оръжията с които беше издигната Ислямска държава, наричана "умерена опозиция" от своите създатели
30
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямът няма място е християнска Европа.
29
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо човешко не е останало в това озлобено племе. Опростачване и мизерия. Нищо чудно, че бг се топи и изчезва. Смятай, с колко увредени изчадия е пълна тая *** покварена. Това са сираци, бе *** адова. Деца, сираци! Скотове и гадове!
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сираците от Сирия в САЩ и Саудитска Арабия.Не в Источна Европа.
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С мустаци и бради...
26
2
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Много съм го закъсал, нямам пари за хероин, някой иска ли да ме обижда изозаде за два лева?
25
1
 
18
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Да ги вземат,но при условия-щом са сираци,значи никакво водене на по 30 роднини,възпитание по европейски,никакво бъркане на НПО-та,учат и после работят по европейски.А за другото е прав-по света има много сираци,защо Европа да приема само мюсюлмански.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо, ама като чуя или прочета за "сирачета", все се сещам за едно момченце от Банкя, което остана невръстно сираче едва на 38 годишна възраст. Разплаках се, когато го чух по медиите. Сега горкото остана само с едни магнолии в двора.
23
19
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Това да отказваш да приемеш сираци, след като си в най-богатите икономически съюз в света и черпиш непрекъснато от неговите блага, но не подкрепяш ценностите, които именно са го изградили и като толкова богат, неизбежно ще те върне в бунището на народите с деградирали идеали и дребнаво съществуване. Жалко за Чехия с този слабоумник, който издигнаха. За бг зверилника е отдавна ясно. Естествено, че ще има Европа на две скорости. Ние сме на задна скорост и скоро ще отпаднем в ориента.
22
1
 
15
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До До минБаце е много зает да оправя България,а и си няма нищичко-сиромах човек,къде да ги сложи сираците?Обаче Цветелина Бориславова яко захлеби по негово време-нека отдели едно хотелче да ги настани.
21
1
 
23
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Чехите си падат малко евреи-не мож ги излъга с разни сълзливи историйки а ла Дойче веле!Едва ли ще успеят да им пробутат от брадатите "демократи" прикрити като "сирачета"...
20
1
 
21
 
! Отговори
българин християнин преди 5 години
Терористи,терористи са те.те мечтаят да завладеят европа и сложат край на християнския сят.не го ли ниждате, ***?
19
5
 
7
 
! Отговори
българин преди 5 години
браво
18
2
 
33
 
! Отговори
До мин преди 5 години
Бойко Борисов,защо не дадеш своя адрес и не заявиш съгласие,че ти би осиновил едно сираче? Нали си приятел на Меркел? Докажи и осинови едно сираче!Четеш ли Бойко Борисов, министър председател на България. Хайде ,нали си европеец. Ако не искаш да осиновиш сирийче,защо тогава да хабим държавни пари за сирийчета? Нима няма бг сирачета?
17
4
 
22
 
! Отговори
Войдан преди 5 години
Дано не се е "поправил" след натиск от богоподобния Брюксел. Много се надявам да не е така.
16
42
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Как ни въ изсрам!? Путин срина до основи Алепо, изпробва си новите оръжия, те взели да гонят ким на американците. Путин, защо тогава призовава запада да възстанови Сирия,защо?