Даряват кръв, продават дрехите си - учители в САЩ на прага на бедността

Списание "Time" публикува покъртителни истории за ниските заплати в системата
Обновена: 16 сеп 2018 19:49 | 16 сеп 2018 19:28,
301

В навечерието на първия учебен ден у нас - списание "Time" публикува покъртителни истории на учители, които живеят на прага на бедността заради ниските си заплати.

Да даряваш кръв и да продаваш дрехите си - понякога това плаща сметката за електричество или месечната вноска за колатa, но се оказва, че не е дългосрочно решение на проблема, разказва Bulgaria ON AIR.

Все повече преподаватели в системата казват, че не получават адекватно заплащане за работата, която вършат.

Следват протести. Учители от шест щата изразиха недоволството си от размера на заплатите.

Назряват и още. И всичко това на фона на взети мерки, които са в ущърб на съсловието.

Тази година законодатели от щата Колорадо гласуваха да повишат годините, на които се пенсионират учителите и да намалят облагите им.

Според данни на Националния център по образователна статистика, годишната заплата на учител в държавно училище сега е близо 59 хил. долара - сума, която варира в различните щати, но недостатъчна за високите стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
заминаха за Щатите без Зелена картаРазбира се, то визите са няколко типа. Въпросът е те с каква са били. И дали не са случайно останали лееееко нелегално.
48
5
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Кой е средна класа ?Учител с 60 хиляди долара ,не ставай смешен Ако имаш деца ,кола ,кредитни карти ,ипотека Дане говорим студентски заеми ..си умрял Те ако са средна класа ше протестират ли бе ??
47
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен42Що намеси ГЕРБ?Като бяха твоите шамандури от БСП по-розово ли беше положението?
46
10
 
9
 
! Отговори
? преди 5 години
59 000 $ заплата...А колко е в Русия?А колко е у нас?
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз познавам няколко абсолютни от.репки, които без особен проблем заминаха за Щатите без Зелена карта.Който не е решил - не е отишъл.
44
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията е сензационна дори за Америка. Учителите никъде не са богати, но в Щатите мнозинството от тях, ако са на пълен работен ден, са средна класа и могат да издържат семейство на заплатата си. Е, ако са в Сан Фран, Бостън, или НЙ. може да им е трудно да купят имот, но там цените са ненормално високи.
43
5
 
9
 
! Отговори
Моля за коректност! преди 5 години
Точната дефиниция е Петродолар - добрият,стар златен долар и обезпечената със злато банкнота отдавна са в Историята и в Кошмарите на САЩ - върнат ли се на старото разплащане губят лихвата от всеки зелен гущер в Световен мащаб - а това е недопустимо! Американците сами вдигнаха летвата на жизненият си стандарт - както някога Стефка Костадинова си вдигна летвата на рекорда - но не може все да си шампион - идва време да се оттеглиш - а рублите,юаните,турските лири и златото заемат стартови позиции..
42
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно кафе в Щатите е 2 $, а една бира 3 $. Хиче не е скъпо, при положение, че повечето хора получават над 5 000 $ на месец.За сравнение в София кафето ми е 1 лв, а бирата 2 лв. Получавам 840 лв заплата.Сметнете си сами стандартите.
41
1
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
Особенно в Бг повече се взима пример от повечето страни
40
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия лъжи може да повярва само панелен про шляк, жител на Ко чината, който никога не е бил в САЩ. Лично аз съм бил над 15 пъти. Често пътувам по служба.
39
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧОВЕК Е НЕНАСИТНО СЪЩЕСТВО!!! И ОТ 4-5 ХИЛЯДИ ДОЛАРА ДА ИМ НАПРАВЯТ ЗАПЛАТИТЕ НА 7 ХИЛЯДИ ДОЛАРА ПАК ЩЕ ЛАМТЯТ ЗА ОЩЕ :DЗА УЧИТЕЛИ ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА ДАЖЕ ВИСОКИ КАТО ЦЯЛО!
38
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ минималното заплащане на час е 14.50 $ и това основно за по-бедните щати.На север заплащането на час достига до 21 $.Хайде сега, герберастките тролчета да вземат по един калкулатор и да с метнат колко парички изкарва "бедният" американски учител и колго богатият български.
37
5
 
18
 
! Отговори
ined преди 5 години
Щом $59000 годишно му се виждат малко да дойде да поработи година в България и после и $20000 на година ще му се виждат много
36
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В почти всеки по-голям американски град има руски квартал. Аз не знам в някой руски град да има американски квартал. Не знам да има и вълна прибиращи се матрьошки, разочаровани от живота в Америка. Всичко останало е лалане.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е из целия свят изключение в родината на Мутроландия.имат съвест,доброта и съпричастност към народа си изключвам управляващите тероридтки ..
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, рускините и украинците пиеха каквото мляко им кажеш, само и само да "въйти замуж за американца". Па ако ще и да е вожда Седящия бик, само и само да им осигури синия паспорт :)
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПравославенИначе руснаците били зле!ти пък намери с кого да ги сравняваш. На тия им дай да дрънкат с танкове по парадите и одеколон.
32
11
 
19
 
! Отговори
Тото преди 5 години
Fake news,59 хил. въобще не е ниска заплата, и една бутилка вода не е $5 а $1. Учителите тук имат един от най- силните профсъюзи и затова обичат да вдигат шум от време на време за да държат правителството под напрежение. Това е заплатата на начинаещ учител, по старите взимат много повече, а ако има някаква научна титла спокойно стигат до 120 хил на година.
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не са незаконите частни уроци на Бг учителите ,ще трябва те да си продават органите за да приживеят!
30
1
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 5 години
Ами защото не ми разрешиха продължаване на визата.Ти да не мислиш, че в САЩ приемат всеки.