Даряват кръв, продават дрехите си - учители в САЩ на прага на бедността

Списание "Time" публикува покъртителни истории за ниските заплати в системата
Обновена: 16 сеп 2018 19:49 | 16 сеп 2018 19:28,
301

В навечерието на първия учебен ден у нас - списание "Time" публикува покъртителни истории на учители, които живеят на прага на бедността заради ниските си заплати.

Да даряваш кръв и да продаваш дрехите си - понякога това плаща сметката за електричество или месечната вноска за колатa, но се оказва, че не е дългосрочно решение на проблема, разказва Bulgaria ON AIR.

Все повече преподаватели в системата казват, че не получават адекватно заплащане за работата, която вършат.

Следват протести. Учители от шест щата изразиха недоволството си от размера на заплатите.

Назряват и още. И всичко това на фона на взети мерки, които са в ущърб на съсловието.

Тази година законодатели от щата Колорадо гласуваха да повишат годините, на които се пенсионират учителите и да намалят облагите им.

Според данни на Националния център по образователна статистика, годишната заплата на учител в държавно училище сега е близо 59 хил. долара - сума, която варира в различните щати, но недостатъчна за високите стандарти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
12
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
В америка беше добре до към 1970 год после по техни предложения 1971 се въведоха централни банки почти във всички демократични държави. СССР остана по-настрана. Ето защо 3апада дръпна нпреде, ама сега дължат много пари. А Изтока си остана беден ама и няма толкова дългове. Всичси притежатели на долари в един момент ще се окажат със една купчина вестници в ръцете си, златото ще скочи до небесата. САЩ имат много злато и ще се разплатят ЕС и подобни ще потънат много.
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28 АнонименМи що не остана там ?
27
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Америка за живот, който в България минава за луксозен ти трябват около 20 хиляди долара годишно. Един учител средно в същата тази Америка взима около 50 хиляди на година.Българският му колега, който му се присмива, с парите под масата да пише тройки на синчетата на новобогаташчетата му се събират около 3 500 долара годишно.За това е казано ПРИСМЯЛ СЕ ХЪРБЕЛ НА ЩЪРБЕЛ.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25 АнонименЕ, не са като тебе да пият африканско "мляко" от бежанци
25
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко следващо поколение по света е по-*** от предишното.Особено в САЩ където се захласват по дирниците на Пърдащян,'оливудските бози, спайдърмени, супермени,рапъри тапuнгери, и още и още безсмислици.Та и по целия свят ги разнасят.И масата подрастващи не им се учи,затова и учителите са на този хал горките.Ама простовати хора трябва на световния елит за да ги комадерят по-лесно.
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Част от населението на Германия вече започва да закъсва, най-вече пенсионерите. Рано или късно новия световен ред ще доскапе нещата, в това число и в Америка! Ето това е единствения начин да ги настигнем - като и те се скапят!
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честно казано,струва ми се невероятно с доход от 5 000 долара на месец,да не могат да си позволят елементарни неща? Единственото ми обяснение е,че училищата са държавни,където учат най-бедни и безпереспективни деца,а държавата отпуска пари,колкото до някакво формално средно?!
22
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си е добре в Щатите - нали трета поредна година ходя на бригада там.Животът си е супер - не е като в сви нар ника на Тримата Прас човци.
21
5
 
10
 
! Отговори
Grinder преди 5 години
Средните годишни заплати на учителите са 40-60 хиляди долара. Във всички филми се оплакват, че е малко, което е истина.
20
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама разбира се, доста по-добре е при Боко. Стойте си тука и търкайте билетчета.Само да кажа, че американците мрънкаха адски много колко са обеднели, като бензинът им стана 2.50 долара галона (един галон е 4 литра). Смятайте сами колко е един литър. При Клинтън е бил по долар галона, само за сравнение с цените, дето ЛукОйл и компания дерат тука. Но и през ум не им мина да оставят ескалейдите и събърбаните си.
19
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе колкото и да са зле още не са стигнали да пият одеколон.Като едни други.
18
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Социалното неравенство по целия свят придобива огромни размери.Едни не си знаят милиардите, други продават органите си, за да хранят децата си.Капитализмът е гнила система.......................няма да продължи дълго............скоро ще има пак революции.
17
14
 
20
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Иначе руснаците били зле!
16
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Америка не е зле. Поне още не е. Но рано или късно бутафорната им икономика ще се спука. Защото цветнокожите ще надделят, а те бачкане не барат!
15
6
 
9
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
Ф капиталистическия кинеф си е много гот,супер е.
14
11
 
21
 
! Отговори
Прости янки преди 5 години
Хаха хах Тия мизерници се оказа, че няма какво да сложат на масата да ядат, а се дървят на велика Русия. Голям смях! Хаха хах
13
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промиват ви мозъците тука. В САЩ бедни няма. Там най-бедните са два пъти по-богати от тукашната така наречена средна класа. България е клоа ката на Европа.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастките *** пак са окупирали темата да ни убеждават, колко добре се живее в Борисово-Цветанова България.
11
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живял съм 7 години в САЩ - Синсинати, Охайо.Цената на хранета е като в БГ, дори малко по-евтина.Заплатата ми беше около 10 пъти по-висока от тукашната.
10
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стойте си в Тикво-Ко чина та бе.Къде другаде ще намерите такъв Рай - цял месец да блъскате като роби и накрая да видадт 650 лв, които не са и 400 $ - седнал *** да се присмива на американците.