Дания не иска нито един бежанец от квотите за 2018-а

Страната още не била интегрирала тези от последните години
4 окт 2018 16:15, Анисия Иванова
31
Дания не иска нито един бежанец от квотите за 2018-а
Снимка: БТА

Дания заяви днес, че няма да приеме нито един бежанец по силата на квотите през 2018 г., за да благоприятства приобщаването на новоустановилите се, предаде Франс прес.

През 2016 г. скандинавската страна прекрати участието си в програмата на ООН с квоти за презаселване на бежанци и оттогава не го е възобновявала.

"Още сме в положение да водим борба за интегрирането на многобройните бежанци, пристигнали в Дания в последните години", посочи в комюнике министърката на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер, аргументирайки решението на властите.

Член на либералната партия "Венстре" в правителството на премиера Ларс Льоке Расмусен, Стьойбер ръководи ограничителната миграционна политика в Дания от 2015 г.

"Въпреки че повече бежанци станаха част от трудовия пазар, има още много, които не успяват да удовлетворят нуждите си", добави тя.

Според данните на министерството през 2017 г. в Дания са били регистрирани 3500 кандидати за убежище, най-ниското равнище от 2008 г. насам. От началото на тази година са депозирани 2600 молби.

От края на 2017 г. новият закон за имиграцията, приет с подкрепата на социалдемократите и популистката Датска народна партия, предвижда решенията за броя на бежанците от квотната програма да взема по свое усмотрение министерството на имиграцията и интеграцията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Ама то нормалните народи в Скандинавия вече на палец и показалец се броят: датчани и финландци. Другото е май безгръбначни ***, неспособни да обършат толерастките си *****!
23
0
 
4
 
! Отговори
Galia69 преди 5 години
Браво на датчаните! Те и финландците не са *** толерасти като шведските и норвежките ***!
22
0
 
3
 
! Отговори
Galia69 преди 5 години
Браво на датчаните! Те и финландците не са *** толерасти като шведските ***!Конгеригет Данмарк и Суомен Тасавалта
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мразя расисти но когато видиш един такъв бежанец до датчанин те обзема едно странно чувство че нещо в тази картинка не си е на мястото.Иначе за датчаните нищо лошо много трудолюбива красива и толерантна нация и мога да кажа че към българите се държат по- добре от доста други и не ни взимат за прислуга.Но имат едно изискване което на много нали сънародници не им допада искат всички да работят и сами да се издържат ако трябва те ти намират работа но това искат а това бежанците не го желаят.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ли ,ами щото техните политици не са продажни като нашите ,защото си развиват икономиката и социалните услуги така както вие ги сънувате че може да станат тука .Ами Баста стига вдигнете се вече Б.б да ходи да си харче милиардите където поиска -да го изгонима -само заедно можем-на парче не става -само ще го гледаме по тв-то как оправя това и онова -вярвате ли че за година неговият доход е 50 хил.лв -АЗ не.Ако и вие не вярвате излезте на улицата -хвърляйте полски яйца гръцки домати и т.н
19
1
 
11
 
! Отговори
бр.Вини преди 5 години
Интеграция- излага ция,от нация,без кастрация
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки е толкова учтив - ама вземи ги ти, взвми ги ти... Само да не ги изключат от незнам къде си, че не вземат сирийски бежанци от Афганистан, Пакистан и Африка.Дано лорд Билирубин (основателя на световната колониална комунистическа партия) не се обиди и побелее от стрес.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги интегрирате, ми се обадете. Но побързайте! Да не ви интегрират те преди вас :)
16
0
 
17
 
! Отговори
scbg преди 5 години
Може да им споделим с опит с нашите тъмно-зелени "индийци", никакъв шанс за интеграция. Това е опита
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е точно СА почти не приемат братски apaбecки, никва толepacтия не упражняват.
14
0
 
44
 
! Отговори
Maks преди 5 години
За разлика от Швеция, хората в Дания се усетиха и спряха приема. В Швеция ако си позволиш да говориш срещу бежанците започва репресия от държавата и за това в някои квартали с бежанци и полицията не може да влезе. Тепърва ще има убийства и изнасилвания там, заради глупавата толерастия.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо никой не казва за бежански квоти във къща меркел, юнкер, и таканататък....
12
2
 
24
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Веднага Дания да бъде наказана,това не е хуманно.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пратете ги при нас .Ние ще ги вземем.Богата държава сме.Хлеб ще има за нас а и за тях.
10
0
 
31
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Че няма да ги интегрирате е ясно но гледайте те да не ви анихилират
9
0
 
30
 
! Отговори
мак преди 5 години
Добре правят, защото ако приемат една "партида", ще последват нови, те нали не спират да идват, и така до безкрай.
8
2
 
16
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
До питанка, тоя го рендят за друго. Повода са бежанците, но истинската причина е, че са същата олигархична *** като тук. Орбанчо просто не слушкаше като тиквунчо.
7
0
 
44
 
! Отговори
шш преди 5 години
Браво на датчаните!!!
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Нищо, нищо, Бантускотия на ГЕРБ ще ги приеме по старата изпитана схема - за пред обществото разправят че не щат бежанци, а иначе тайно ги приемат и ги разпръскват из странатаА така кажи, кажи да знаят хората.Пъро смениха козичките в Странджа с 600 000 бежанци(съвсем тайно), сега искат да сменят и прасетата по северна България с бежанци.Идат на талази, до Нова година ще дойдат 500 000.Става страшно!
5
1
 
59
 
! Отговори
питанка преди 5 години
ЕК ще им отнеме ли правото на глас както стори с Унгария ? За един прЕАтел питам.