Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?

Трябвало да има подходящи условия в килията на убиеца
324
Германия ни пита заради Северин: Затворите ви европейски ли са?
Снимка: Колаж Facebook

Българските власти трябва да отговорят на запитване на германската прокуратура дали затворите у нас отговарят на минималните европейски стандарти.

Още по темата
Едва тогава ще се вземе окончателното решение за екстрадацията на Северин Красимиров, каза пред "24 часа“ говорителят на прокуратурата в град Целе Бернд Колкмайер.

"Има европейски стандарти като минимален размер на килията, условия в нея и така нататък, очакваме българските власти да ни пратят потвърждение, че затворите ги изпълняват и ще се произнесем“, заяви той.

Планът на прокуратурата е бил това да стане до края на деня, но писмото от България, удостоверяващо европейските стандарти на затворите, не бе пристигнало до 15,30 часа.

Майката на Северин пък призна пред Нова телевизия, че синът й се страхува, че ще бъде убит в български затвор и е поискал да го съдят в Германия.

Според нея той е невменяем.

Северин е дал информация за случая пред съда. Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България. Това означава, че ако всички документи са налице, той ще бъде върнат до 10 дни.

Какво точно е казал и дали задържаният е признал или отрекъл престъплението председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни.

"Той даде информация по този въпрос“, каза Вирт, без да дава подробности.

Германските власти очакват да пристигне европейската заповед за арест, за да задвижат процедурата. Тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това все пак ще отнеме известно време, разясниха от съда. Днес съд в Целе ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
249 - Къде сте регулатори на форума? Тези призиви за убийства на българи /249/, не би трябвало да минават. Опправете си програмата. Досега "Днес" беше читаво издание, без ексцесии. Не го оставяйте дапотъне в помията като много други.
225
16
 
0
 
! Отговори
възродителн процес преди 5 години
Правилна постъпка от страна на Северин - видиш ли българин/българка, тегли им едно яко *** до нассиране и бой до умиране! Защото криводзурлатите балканоидни диваци ако се оставят малко на спокойствие, почват да правят поразии, като например организиране на "възродителни процеси"!Поздравявам всички тзсигани, които са направили добро за човечеството, като са пребили някоя и друга българска чуттура!
224
0
 
14
 
! Отговори
oт Cиднeй_Aвcтpaлия преди 5 години
немската проКУРатура само за затворите ли ще пита? Няма ли да пита и за доходите, данъците, пенсийте, болниците, детските градини, образованието.Ако случайно попита, кажете и поздрави от дъждовно сидней австралия на 3км от Операта и харбър Бридж.Благодаря Предварително!
223
4
 
0
 
! Отговори
Голем си додо преди 5 години
Защо седиш в ада на земята , щом знаеш каде е рая.Русия е твоята мечта , но даже не ти стиска да я збъднеш.Голям бъзльо си да знаеш , уж громиш фашистите от раз , но срещнеш ли дори един и то жена , от страх се напикаваш и с ръката поздравяваш.Русофилите сте голями шубета и жените ви яко ви пердашат , но така ви учат да се криете от истинските мъже и тихо да ревете със спирта в уста.Дори не се виждате от скоро , че сте нощни твари скрити с клошари е добре , поне не гнусите хората.Каде се скрихте
222
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей не знаех че Германския съд ще ни пита за затворите дали са ни Европейски убици и изнасилвачи не заслужат Европески затвори !Но Еврейте не заслужаваха това което им причини Хитлер !!
221
0
 
17
 
! Отговори
Дуро преди 5 години
За затворите не знаем,но убийците ни са европейци от всякъде!
220
1
 
27
 
! Отговори
Дипломата преди 5 години
Скъпи немци, дайте ни и на нас милиарди евро като на Гърция, направете така, че минималната заплата в България да е поне като в Словения и тогава задавайте *** въпроси. За такъв *** точно българските пандизи са най-подходящи.
219
0
 
17
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Много е лесно така, изнасилваш и убиваш, бягаш веднага на запад и после се надяваш там да лежиш. Ами те немците може и след 5 години да го пуснат. Какво им дреме на тях за българка че да му плащат престоя. защо това е дори въпрос?! Ей, идиотска демокрация.
218
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ ГЕРМАНИЯ СИ ОСТАВАШ ВИНАГИ ЧУЖДЕНЕЦ ! ДОРИ И 50 ГОДИНИ ДА СИ ЖИВЯЛ ТАМ, КОЕТО Е НОРМАЛНО И ... ПРАВИЛНО ! ВСЕКИ ДА СИ ЗНАЕ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА !!!
217
2
 
0
 
! Отговори
До 239 преди 5 години
Значи стрдаш , че като идеш в Германия никой не ти дава пари и квартира , защото си бял българин от Своге.Поне малко немски да беше учил , но и това те мързи , нали.
216
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска ми се от Германия да проявят същата грижа и за мен, защото по западните стандарти не се вписвам в критериите за нормални условия за живот в тази страна . А.пък не съм затворник или престъпник. Но в България се чувствам точно като в един затвор!!!
215
1
 
4
 
! Отговори
НЕМЦИТЕ СА СМЕШНИЦИ преди 5 години
НЕМЦИТЕ ДА НЕ НИ СЕ МЕСЯТ, А ДА ПОГЛЕДНАТ СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА НА КАКВО Е ЗАПРИЛИЧАЛА .... !!!!!!!СМЕШНИЦИ !!!!!!!!!!НЕ ГИ СЛУШАЙТЕ, ДА ГЛЕДАТ СЕБЕ СИ !!!
214
1
 
11
 
! Отговори
Дами и господа, преди 5 години
Добре дошли в Края на света. Времето, когато всичко добро, справедливо и правилно се почерня, а всичко пошло и долно се вдига на пиедестал. Времето, когато няма вече любов, детска невинност, природа, нрави, морал, доброта. Времето на капризите на извратените и неориентираните. Времето на хищните и безпощадни парични и политически игри. Времето на големите претенции. Времето на Кулагин. Времето на безбожието и безсърдечието. Дупе да ни е яко. Виктория е на по-добро място. Бог да ви пази!
213
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тя "държавата" ни не е Европейска те за затворите питат.Докато има ГЕРБ и БСП нищо Европейско няма да имаме.
212
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Север и по дори и за затвор не е подходящ, ще яде държавни пари. Най - подходящ е за донор.Има хора които с години чакат за бъбреци, черен дроб и други части. А той е млад и здрав и най вече подходящ. Само мозъка му не става за донор.
211
0
 
4
 
! Отговори
Мопс преди 5 години
Абе какво дело за екстрадиране? Пращат ни го опакован и толкова.Нали сме едно семейство с Германия.Отдавна трябва да имаме подписани споразумения.Защо се важничат пред нашата система,те щели да преценят дали да ни го пратят -разследван за брутално убийство с множество доказателства.НЯМАТ ПРАВО ДА НЕ НИ ГО ПРАТЯТ СЛЕД КАТО СМЕ ЗАЕДНО В ЕВРОСЪЮЗАПРОКУРАТУРАТА ДА ОБЯСНИ АКО ВСЕ ПАК СЕ ЗАЦЕПЯТ=ДА ПРИБИРАТ С ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ ОСТАНАЛИТЕ ОТ МААЛИТЕ В РУСЕ.ВСИЧКИ ДО ЕДИН-турко-*** и т.н.
210
2
 
1
 
! Отговори
Помните ли скинарите преди 5 години
Стига сте ревали , точно малцинствата най много бой са яли.Аз лично бая съм натимарил и това си беше нормално 90те в София.Но после нахлухте от цяла България и вместо да се приобщите към културните софиянци , вие се изолирахте в Люлин , Надежда , Обеля и др.И вместо модерна музика ни заляхте с чалга и мутри , които изметохме и рециклирахме.А сега изкупуваме на безценица , ваще родни имоти.Кръговрат
209
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излезли на улицата с брадвите да се показват колко са диви. Накрая ще приключи всичко в бг с една хубава гражданска война и всичко ще се оправи. *** такива
208
4
 
7
 
! Отговори
anna преди 5 години
Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела".
207
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как всеки представител на спиртните напитки е невменяем и не помни нищо точно когато е извършил някоя сериозна поразия?