Те идват, съвсем различни: В Австрия се готвят за нова мигрантска вълна

Виена предупреждава за 20 000 мигранти от БЛизкия изток
Обновена: 4 ное 2018 14:03 | 4 ное 2018 13:21,
125
Те идват, съвсем различни: В Австрия се готвят за нова мигрантска вълна
Снимкa: Reuters, архив

Под заглавие "Сега идват съвсем различни", водещият австрийски ежедневник Die Kronen Zeitung публикува материал с предупреждения на експерти за опасностите от нова мигрантска вълна.

Източници от Министерството на вътрешните работи във Виена предупреждават, че над 20 хил. мигранти от Близкия изток и Африка, повечето от които въоръжени поне с нож, заплашват да пробият босненско-хърватската граница в най-скоро време и оттам – да поемат в посока страните от Централна Европа, пише "Фокус".

Още по темата

Представителите на правоохранителните органи са категорични – това не са бежанци от военния конфликт в Сирия, а пакистанци, иранци, алжирци и мароканци.

"Към настоящия момент хърватите полагат максимални усилия да се справят самостоятелно със ситуацията. Те разположиха спецчасти на границата", подчертават от австрийското вътрешнополитическо ведомство. "Но сега идват други мигранти – сред тях няма семейства, няма жени, 95% от тях са млади мъже, почти всички от които носят със себе си оръжие. Вече имаше случай на нападение срещу полицейски служител", припомнят източниците на вестника.

Виена предупреждава, че всички тези мигранти ще се опитат да достигнат Германия и скандинавските страни, където властите са създали най-добрите условия за пребиваването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Ти знаеш ли изобщо къде се намира босненско-хърватската граница и как се стига до там?
96
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младите,въоръжени мъже,без документи,трябвада се спрат още на границата с ЕС.
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама преди да стигнат до Австрия ще "дебаркират" в България! Айде пак сме на грила, ха честито!
94
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Кифладжиятанямам против да разбера това!..Не че има някакво значение за теб,не ме разбирай погрешно!..
93
0
 
0
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
До ПроСоТоНе съм фен на Тиквун, нито на герб.Малко са символите в коментара, за да се изкаже човек.
92
1
 
19
 
! Отговори
байуй преди 5 години
Ако ще ни натрисат този пакт за вкарване на бежанци, трябва да се вдигнем пак както срещу Истанбулската конвенция докато не стане късно. Оня трябва да разбере, че мястото му изстива директно, ако подписва такъв предателски пакт. Не стига че живеем бедно, ами ще ни съсипят и живота с разни елементи, каквито плъзнаха около Халите например. Германците поне имат пари, а ние уйй.
91
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До КифладжиятаНЕ съм "решил"!..-Просто ПРЕДПОЛОЖИХ../не четеш ли?!/..Но ти така и не потвърди,нито отхвърли подозренията ми..Та?..а ако не си чувал/ а израза "Вее га_щи",аз НЕ съм виновен!
90
0
 
8
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Както казва колегата отдолу, тва са едни подписи на хвърчащи хартийки, а хартийките не могат да спрат куршумите.НЕ СПЕТЕ! ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СЕ!
89
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Другарят Драгунов отдавна е намерил решението!
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЛОБАЛЕН ПАКТХърватия също не е подписала въпросният пакт, ама както виждаш това не спира мигрантите.Та трябват по-твърди мерки, а не пактове-мактове, конвенции-монвенции.
87
0
 
17
 
! Отговори
ГЛОБАЛЕН ПАКТ преди 5 години
Защо България желае да подпише на 11.12. т.н. Глобален Пакт за Миграция, който ще отвари вратата на Европа за милиони мигранти от Африка и Близкия Изток ? Този пакт обрича на бавна смърт Европа. ЗАЩО НЕ СЕ ВОДЯТ ДИСКУСИИ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ПАКТА ? ООН не е демократично избрана институция и не може да упражнява ДИКТАТ върху СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ. САЩ, АВСТРАЛИЯ, УНГАРИЯ, ПОЛША, ЧЕХИЯ, АВСТРИЯ И ДАНИЯ няма да подпишат Глобалния Пакт за Миграция, те да не са по-глупави от нас.
86
0
 
2
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
До ПроСоТоКак реши, че съм гербосимпатизант? За източници ползвам ÖE24, почти всеки ден им чета малкия вестник в гр. транспорт. Всеки ден минавам покрай новопостроена сграда за мигранти и такава която се строи в момента. При случайна проверка с Google Earth установих, че това е бил един прекрасен хотел преди 3 години. Има и още хотели които са затворени и вместо скъпи гости приютяват, както казах, но *** ме изтри, НАЙ-ГОЛЕМИТЕ *** НА ПЛАНЕТАТА.Извинявай, какво е развявала Данчиту?
85
0
 
1
 
! Отговори
2027 преди 5 години
Интересно по какъв маршрут ще стигнат до границата между Босна и Хърватия... Защо Хърватия се ерчи самостоятелно да ги спира - това не е по силите на една държава. Какво става със солидарността? Да идват тук охранените и самодовлони евроотвроковци, всички НПО и либерастите - ходом марш на граничната полоса. Там да ги убедят да хвърлят оръжието, за да влязат като мирни люде. Пък после ще им оргаизират семинари и уъркшопове по евроценностите - по азбучен ред да ги усвоят и да заживеят кротко.
84
0
 
6
 
! Отговори
Танкист преди 5 години
Дори архаичната Т-34 минава през тълпа като ютия през масло:) Малко трудно се чисти после, но пък ние няма да я спираме от употреба.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
имам позната алжирка, която работи в банка в столицата им. брат й живее във франция, женен за французойка и с 3 деца. питах я тя колко деца смята да има - отговори: 'понеже следвах, предполагам 4. ако не бях учила мисля 7 или 8'. говоря ви за образована жена, което знае 4 езика и също смята да се мести в европа.
82
0
 
24
 
! Отговори
Още по-лесно преди 5 години
е да изкараме армията на границата и стрелба на месео! Значи САЩ могат да си ползват армията, ние не?! Наследството на измисления Холокост. Аз съм готов да се кача в танка и да бъда максимално ефективен. Нито жени ще ме спрат, нито деца, нито НИКОЙ от тези твари!
81
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за лондон може да се поспори кое е коренното население:) през двете световни войни, британците мобилизират над 5 милиона войници от колониите си, а после им дават поданство, процесът върви от 100 години. аз лично познавам англичани, родени в джагдалпур (индия) и хараре (зимбабве). за британците и французите никак, ама никак не ми е мъчно - каквото са дробили, да го сърбат.
80
0
 
14
 
! Отговори
Не е трудно преди 5 години
Да се гласува забрана мигрантите и тукашните роми да носят хладно оръжие и да използват като оръжие подръчни материали. Поради особеностите на традиционната им култура, която е различна от европейската и не е желана тук.Ако не им харесва, да не идват в ЕС, а които са вече тук, са свободни да напуснат.
79
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Кифладжиятам/у другото,ама НАИСТИНА м/у другото,оня ден Фъндъчката вееше / ... / във Виена,на един от националните им празници-"Вси Светии"..Барабар с мъжо и щерката../на държавна издръжка предполагам,но да не грубеем!/..Та:-Тъй като ПРЕДПОЛАГАМ си поне гербосимпатизант,да не кажа "гербоактивист",питай нея!..Тя със сигурност ще да е добре информирана..
78
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Кифладжиятамотивирай се!..-Цитирай източници!...МОЛЯ!