НАТО иска Русия да върне пленените моряци

Действията са пряко военно нападение, отчита Алианса
26 ное 2018 21:40, Красимир Ангелов
163
НАТО иска Русия да върне пленените моряци
Снимка: БТА

Като пряко военно нападение определи НАТО действията на руските военноморски сили в района на Керченския пролив и в Азовско море срещу пленените украински моряци. Генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг съобщи след извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна, че това мнение е било подкрепено от всички съюзници.

Още по темата
По неговите думи съюзниците призовават Русия незабавно да освободи задържаните украински моряци и плавателни съдове. Според НАТО няма оправдание за използваната от Русия военна сила.

Всички съюзници изразиха пълна си подкрепа за териториалната цялост и суверенитета на Украйна, добави Столтенберг. Той призова за спокойствие и сдържаност, както и Русия да осигури безусловен достъп до украинските пристанища и свободно движение на украински плавателни съдове през пролива и в Азовско море.

Столтенберг отбеляза, че днешното заседание бе свикано след разговора му тази сутрин по телефона с украинския президент Петро Порошенко. Той поясни, че Украйна има правото да поиска такова заседание в случай на пряка заплаха за териториалната си цялост, политическата независимост или сигурността.

По думите на Столтенберг последните събития само припомнят, че от четири години Украйна е във война. Всички съюзници осъдиха агресивното руско поведение. Русия трябва да спре подкрепата си за отцепническите военни групи. Наблюдаваме много внимателно обстановката, за да преценим с какво още можем да помогнем на Украйна, посочи Столтенберг.

Той определи вчерашните събития като "много сериозни". Столтенберг посочи, че последните събития се вписват в продължаваща с години линия на поведение на Москва и влошават обстановката.

НАТО подкрепя търсенето на мирно решение и поставя многократно въпроса на заседания на двустранния съвет с Русия, отбеляза генералният секретар. Столтенберг съобщи, че в телефонния разговор с Порошенко е получил уверения, че военното положение в Украйна няма да навреди на работата на демократичните институции, нито ще засегне предстоящите в страната президентски избори.

Столтенберг утре ще приеме председателя на украинския парламент Андрий Парубий.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия :Няма да ги върнем, и сега ко шъ ни напрайте бе тъпири.
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО е САЩ, тоя на снимката е само поставено лице за празно плямпане и плашене на гаргите ако може(в случая няма как).
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пленените моряци поискали Руско гражданство!
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братоубийствена война м/у руснаци и украинци..............единствено западните масони и сатанисти печелят.........................................гадините като Сорос!!!
123
0
 
1
 
! Отговори
ЪКП преди 5 години
Кое Военно положение не е помагало на сатрапи като фюрко Итлюр, Мяу Чу Туни и та нема да помогне на ПърдашьонкоДа здраствует Урина, Киниеф и Пърдьошенко, УКП
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KOI E TOZI NATO BE BRA4ED.
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ако не ги върне ко шъ напрайте ва смешници?
120
0
 
2
 
! Отговори
нннАТОМ преди 5 години
Потърсете повече инфо за кубинската криза и за всеки случай си заредете мазето с провизии за 2-3 години.
119
0
 
5
 
! Отговори
Прасе с каска преди 5 години
Тия от НАТО да внинават за танкери и товарни кораби.Една натовска фрегата вече потъна поради голямия им "професионализъм".
118
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ПеткоПрав си трябва да ги варосаме за такива като теб.Това което пишеш е заплаха и е наказуемо !!!!!
117
1
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Ще трябва пак да варосаме килиите в лагерите Ловеч, Белене и Скравена
116
0
 
0
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Драги да ти имам самочуствието на селска даскалица
115
1
 
4
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Всичко нарезаха американските протежета
114
1
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Имено от такива талибани-бежанци като теб
113
2
 
15
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Преди седмици украинци захватили търговски руски кораб и екипажа. *** Столнберг и паркинсонова Европа нещо за тях да каже? Или щом руснаци , законите не се прилагат?
112
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джон Рамбо да ходи да освободи украинците, снощи пак ни промиваха мозъците по тв....:-)
111
3
 
13
 
! Отговори
до 134 преди 5 години
Армията и подкрепата, която сме имали позволи навремето на Тодор Живков да арестува турските шпиони и на последвалото официално посещение в Турция да забие директен шамар на Демирел. Сега приятелю и 34-ки няма, а подкрепата на нато стига до едни официални изявления , с които се измиват ръцете :)
110
4
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
За онова време имахме повече самолети от турция и гърция взети заедно.Над 300 изтребителя 2000 танка основно Т-55 и Т-72
109
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И когато руснаците покажат поредния среден пръст на нато какво става? Ми нищу хаха
108
19
 
7
 
! Отговори
ДЕБИЛОФОБ преди 5 години
Абе промити русофилни хомофобни зомбита, айде с влака и към Сибир като ви е толкова зор да ядете борш и да пиете водка като нямате стотинка да си купите телефончета или да изразите свободно мнение.Гледам пропагандата ви тресе жестоко ама то е така с ниско интелектуалните *** дето, чули-недочули и разбрали-недоразбрали плющят навсякъде "***", "ЛИБЕРАСТИ" и т.н. без дори да знаят какво означават тея. Айде пийте по едно и си изтрийте пяната от устите че ми дойде до гуша от простотия.