НАТО иска Русия да върне пленените моряци

Действията са пряко военно нападение, отчита Алианса
26 ное 2018 21:40, Красимир Ангелов
163
НАТО иска Русия да върне пленените моряци
Снимка: БТА

Като пряко военно нападение определи НАТО действията на руските военноморски сили в района на Керченския пролив и в Азовско море срещу пленените украински моряци. Генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг съобщи след извънредно заседание на комисията НАТО-Украйна, че това мнение е било подкрепено от всички съюзници.

Още по темата
По неговите думи съюзниците призовават Русия незабавно да освободи задържаните украински моряци и плавателни съдове. Според НАТО няма оправдание за използваната от Русия военна сила.

Всички съюзници изразиха пълна си подкрепа за териториалната цялост и суверенитета на Украйна, добави Столтенберг. Той призова за спокойствие и сдържаност, както и Русия да осигури безусловен достъп до украинските пристанища и свободно движение на украински плавателни съдове през пролива и в Азовско море.

Столтенберг отбеляза, че днешното заседание бе свикано след разговора му тази сутрин по телефона с украинския президент Петро Порошенко. Той поясни, че Украйна има правото да поиска такова заседание в случай на пряка заплаха за териториалната си цялост, политическата независимост или сигурността.

По думите на Столтенберг последните събития само припомнят, че от четири години Украйна е във война. Всички съюзници осъдиха агресивното руско поведение. Русия трябва да спре подкрепата си за отцепническите военни групи. Наблюдаваме много внимателно обстановката, за да преценим с какво още можем да помогнем на Украйна, посочи Столтенберг.

Той определи вчерашните събития като "много сериозни". Столтенберг посочи, че последните събития се вписват в продължаваща с години линия на поведение на Москва и влошават обстановката.

НАТО подкрепя търсенето на мирно решение и поставя многократно въпроса на заседания на двустранния съвет с Русия, отбеляза генералният секретар. Столтенберг съобщи, че в телефонния разговор с Порошенко е получил уверения, че военното положение в Украйна няма да навреди на работата на демократичните институции, нито ще засегне предстоящите в страната президентски избори.

Столтенберг утре ще приеме председателя на украинския парламент Андрий Парубий.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските *** не им харесва че пада цената на петрола и правят поразии
86
3
 
10
 
! Отговори
Константин преди 5 години
нато може да се пробва, що мисли, че Русия упражнява военно нападение. Аз нямам никакво желание да се бия, за който и да е от блоковете.
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е сложил минус на Иван Вазов е кpeтен и зодия олигофpeн.
84
10
 
15
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота! Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий наро
83
1
 
16
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Аз предлагам да подсилим украинския флот с българската непотопяема фрегата "мИнджев" (единствената ни която още е в движение и не е бракувана). Начело с капитан Рошко Банов и боцманът със страховито име СТРАНДЖАТА. Те ще извършат десант направо през Севастопол. Свобода за Крим! "Рашките" нямат шанс срещу българските фашизоиди, нищо, че същите преди няколко 10-лия смазаха Фашизма в цяла Европа. Ще назовем операцията на Плювно "Кравешко аки". Моля, гласувайте ;)
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е сложил минус на Иван Вазов е кpeтен и зодия олигофpeн.
81
7
 
18
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
До Бай ПеткоТака е бай Петко. Ама какво да очакваш от хора на 5 ракии, без редовни интимни ласки с противоположния пол, проповядващи джендъризма и с тежка зависимост към зоофилията, които драскат сорошки г-сти по нощите?! По-скоро ще научиш едно магаре да умножава и дели, отколкото един русофоб-фашизоид на история и колко велика страна е Русия. Те си мислят, че там е още комунизъм, горките, кво да ти кажа, баце. Иначе са забавни. Признавам Затова ги гъбаркам понякога с лошия чичко Вова ;)
80
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоа с тия ръце,дирижира куклите които са конци в вашингтона,срама немат
79
10
 
17
 
! Отговори
Иван Вазов преди 5 години
Мамо, мамо, я ги виж! Що е? Идат, погледни ги.С пушки, с саби... Що стоиш?Скоро, чедо, поздрави ги!Тях ги бог прати насам,да помагат, чедо, нам. И детето дава крушкина солдатите без страх и крещи на тях:здравствуйте, братушки!
78
3
 
9
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Странджата седни слаб две.Напиши драги в гугала кой са двете супер сили и виж какво ще ти излезне
77
8
 
21
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Сорошнята да не срича само зелени домати, а да понаучи малко история. Истината е, че ако не беше намесата на СССР на Парижката к-ция от 1947 г., която определя днешните бг граници, сега БГ щеше да е с размерите на Косово. Тогава САЩ и Англия, които ни бомбиха, бяха готови да дадат на гърците Южна БГ до Асеновград, а Франция предлагаше на Румъния да си върне Ю. Добруджа. Отделно Югославия искаше Пиринския край. Само категоричният протест на СССР спира осакатяването на България.
76
1
 
4
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Не става братчед няма го Горбито
75
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Двете супер сили в света са САЩ и Китай... - други въпроси...
74
20
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
НАТО няма да стреля по Русия, НАТО знае от опит как да се бори с yшанките, НАТО помни поуките от "Студената война"... - санкции до дупка, глад и мизерия и ще клекнат - няма къде да ходят...
73
6
 
14
 
! Отговори
Anonimous преди 5 години
След време пак ще ги посрещнем с "Сдраствуйте Братушки"...
72
1
 
6
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
Абе, уважаеми форумци, НЕ мога да ви разбера, честно ви казвам. Уж имате вид на знаещи и редовно четящи, а пък дрънкате постоянно за усрани мечки, нямали танкове били изостанали дори повече от нас, алкохолици и тем подобни, на баба МУ фърчилото.Та искам да ви задам един въпрос.Как са казват двете супер-сили в света
71
4
 
18
 
! Отговори
Тошко преди 5 години
Сорошнята да не се прави на ощипана мома. Преди 9.09.1944 фашистите избиха 30 000 хиляди българи, включително и част от интелигенцията. Бяха и съюзници на Хитлеро-фашизма, а 85% от българското население беше селско. После да не рИват, че дошъл Народния съд и индустриализацията, която направи НРБ сред 27 най-развити страни в света. Факт. Сега когато сорошнята разсипа всичко, Путин, арменския поп и баба Гицка били виновни. Българска карма.
70
1
 
16
 
! Отговори
трагикомедия преди 5 години
Урките са толкова смели -ама срещу рибарски лодки!Срещу гранична полиция ....направо свирепо се предават!А иначе не спират газта на 'агресора' и се ограничават да лаят смо от под полата на НАТО.
69
1
 
15
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
След голяма война идва голяма революция. От това богатите държави се страхуват най-много. Затова - локални малки конфликти, малки частни армии, че наборните армии могат да обърнат пушките. Е това е. НАТО е безполезно.
68
2
 
18
 
! Отговори
Сталин Й. В. преди 5 години
Който не чува Лавров (умишлено или не) му се налага в един момент (ако трябва и със сила) да слуша Шойгу1