Настъпва "ерата на гнева" – милиони ще страдат, милиони ще са бедни!

Кристин Лагард: Привилегировани категории от населението ще могат да живеят до 120 г.
5 дек 2018 19:30, Елка Василева
221
Настъпва "ерата на гнева" – милиони ще страдат, милиони ще са бедни!
Кристин Лагард. Снимка: архив, Reuters

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова за възобновяване на международното сътрудничество, опасявайки се от настъпването на "ера на гнева", при която неравенствата могат скоро да станат по-големи, отколкото по време на "златната ера" на капитализма през 19-и век, предаде Франс прес.

В реч, произнесена в престижната библиотека на Конгреса във Вашингтон, Лагард призова за "нов мултилатерализъм", който да направи така, че "икономическите облаги от глобализацията да бъдат разпределени сред всички, а не само сред някои".

По думите й световната търговия трябва да бъде "ремонтирана": "Необходимо е да се стремим към деескалация" на търговското напрежение и да подобрим системата за обмен, като "премахнем субсидиите, които водят до изкривявания" и като защитим правото на интелектуалната собственост.

На въпрос за сключеното 90-дневно примирие между Пекин и Вашингтон Лагард заяви, че не е "сигурна" дали това ще прерасне в търговско споразумение за три месеца, но приветства "значителния напредък". Според нея е важно да има разбирателство между двете страни и те да се споразумеят по ключови принципи.

Споменавайки Великобритания, управляващата директорка на Международния валутен фонд заяви,че все повече и повече британците съжаляват за Brexit-а: "Мисля, че има съжаление на много места в Европа. Мисля, че има повече съжаления във Великобритания, отколкото преди 6 месеца."

Освен това в речта си Лагард призова за нова система на международно данъчно облагане.

"Компаниите имат в момента планетарно присъствие, но правителствата не са намерили добрия данъчен отговор"', изтъкна тя, критикувайки стратегиите за данъчна оптимизация, при която много постъпления от данъци не влизат в хазната.

Без това " преосмислено международно сътрудничество" Лагард се опасява, че след 20 години, до 2040 година, "неравенствата могат да станат по-големи, отколкото са били по време на "златната ера" на капитализма през 19-и век".

Тази "ера на гнева" ще противопостави технологичните гиганти-монополисти срещу икономически слабите страни, а привилегировани категории от населението "ще могат да живеят до 120 години, докато милиони други ще страдат от бедност".

Има опасност "бездната между стремежите и действителността" да "подхрани гнева и огорчението", предупреди тя.

Твърдейки, че остава "оптимист", Лагард увери, че "ерата на осъществяването на нови идеи" е възможна. Тогава икономиките ще се възползват от възобновяеми енергии, от по-голяма интеграция на жените на трудовия пазар, а големите компании ще проявяват социална отговорност.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
7
 
! Отговори
BG citizen преди 5 години
Само инструменти с които ви контролираме засега. В бъдеще - естествено ще ви оправяме по-добре - криза, глад, бой и подчинение от самото раждане, което разбира се ще е контролирано според нашите нужди!Да имате нещо против? или да ни кажете нещо? - Нищо?! Благодаря Ви за подчинението РОБИ!!!!
124
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 153Или ще има по-справедливо разпределение на материалните и финансовите блага, или тая цивилизация ще се самоунищожи!Трети вариант няма.............социалното неравенство стана нетърпимо, в целия свят !!!-Факт !
123
4
 
2
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Ами ... хм... аз съм склонен да приема.Тука истински богатите купуват земя и проектират самозадоволяващи се градове. Класически пример: Бил Гейтс.По си мисля, че големите проблеми ще са в ЕвроАфроАзия. То затуй съм дошъл тук де, щото аз нямам нужда да ми обесняват.Е ся... и тук има Южна Америка, но решаваме въпроса. Виждате...А може северна корея да направи десант в парагвай и да ги запука Дончо с еко ракети.
122
7
 
2
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
За да се сподържа цивилизацията са необходими , лекари , инженери , учители и учени по природни науки и математика.. Всичко останало се утилизира . като лош биоматериал.. към лошия материал попадат сите икономисти и лъже-наукиТакъв е проекта на новия световен , няма раси и етноси .. има годен и негоден материал.
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вещицата подготвя стадата-роби за мизерия и заколение, така ли?
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или ще има по-справедливо разпределение на материалните и финансовите блага, или тая цивилизация ще се самоунищожи!Трети вариант няма.............социалното неравенство стана нетърпимо, в целия свят !!!
119
2
 
6
 
! Отговори
:))) преди 5 години
Икономист, идеалист, инженер, анонимен - май някой тук сам си приказва, ползвайки различни никове.
118
2
 
9
 
! Отговори
BG citizen преди 5 години
Вещице, не обяснявай ПЛАНЪТ - кажи на хората защо режисьорите са решили чрез теб да си огласят намеренията? Кукловодите вече не искат да се крият - бедните, затова се раждате, за да ни обслужвате! Богатите - още по-богати, с парите на всички правим всичко - НО САМО ЗАС - БОГАТИТЕ! Законът - това сме ние, властта - това пак сме ние, политика- познайте, пак сме ние! Глад, безработица, финансови кризи - е, не може да сте толкова прости! : -))) Да, досетихте се - това сме пак ние.
117
2
 
9
 
! Отговори
...икономическите преди 5 години
облаги да бъдат разпределени сред всички..."Много добре казано, но нека да се уточни - по равномерно разпределение може да се получи, ако годните за труд работят, а не чакат на социални помощи. Ако предпочитат социал, какво става?В богатите държави мързеливецът,разчитащ на социал, взима малка част от благата. И го е яд, и завижда.В страни като нашата,лентяите,разчитащи на социал, източват милиарди, което намалява почти наполовина трудовите пенсии и старците, работили по 40 г. и те мизерстват
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шепотХората ще стават все по бедни.--и така ще се избиват един друг ... догато накрая остане само един! може би ще да е "бог", но вече няма да има кой да му се кланя, освен този в огледалото!
115
3
 
6
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
До икономист Аз ще ви оправям автоматизацията и роботите , икономиста да ръси ъкъл и да се прави на началник .. да се тъпчете с наркотици и да учите децата си на предателство да бегат от родината и аз да ви бачкам родителите и наркоманите ви да взимат пенсии.. Ще настроя роботите да ви избият до крак , всички негодници , предатели , наркомани и ***..
114
0
 
6
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До ИдеалистА не допускаш ли, че може в един момент на "слугите" да не им трябва елит? Особено като се има предвид, че въпросните слуги се очертава да бъдат над седем милярда, озверели хора.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 135Да, тук ще лажат някои, да *** той работил , по-умен е добре, да е така, щом е по-умен ще има 2,3,4 пъти повече,-и пак не е правилно: Един може да е "по-умен" в едно, друг - в друго, трети да е по-силен и от двамата. Ха кажи ми сега, на кого уменията са по ценни? Как ще претеглиш? Защо някой счита, че той е по-важен от другия и неговата работа е с по-голяма тежест ? не е справедливо! Даже чистачката, ако не е почистила, "умния може да се подхлъзне, да падне и да умре, нали? По равно!!
112
1
 
5
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Тази женица ,въобще не я е зор за бедни.То тя ги прави такива.Тя упо-требява думата литерали.От тазикаста е назначена.Това е посланиекъм богатите,но тук става малко сложнощото те цицат и от двата нюанса.Хората ще стават все по бедни.
111
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До икономистДа,бе,като в Азия,където в някои държави работят до пълно изтощение и за мизерно заплащане и замърсяват водата и природата им! Да не говорим,че са толкова бедни,че са принудени да продават децата си за роби,за да оцелеят семействата им,затова в ЕС не купуват продукция произведена от деца,забранено е.Трябва труда да се зплаща достойно и да са строго контролирани производствата,раб. време и да не замърсяват природата.
110
1
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
В момента сме в етапа на преминаване от класово в кастово общество, което е по жестоко за индивида. От класа в класа може да се премине, от каста в каста е почти изключено. Няма да е далече времето, когато на елита няма да му трябват и слуги. Постепенно ограничавайки се и затваряйки се в ограничението да не допуска външни пришълци постепенно ще се изродят, въпреки генетичното инженерство на което ще се подлагат.
109
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Утилизация..................вие нормални ли сте , бе??Говорим за хора, не за пластмасово бутилки!!!!Много сте зле................пийте си хапчетата и ходете редовно на психиатър!Пенсионерите са вашите майки и бащи, които са градили тая държава, когато вас вие нямало...............неблагодарници !!!
108
0
 
12
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До ИнженерТеб пръв ще те подложим на утилизация! ***, не е нужно някой да храни когото и да било. На планетата се произвеждат достатъчно блага за всички, просто трябва да бъдат разпределени равномерно между всички членове на обществото. Вече не е нужно да работим по цял ден като роби, защото трудът се автоматизира. Ние трябва да създадем едно хармонично общество, което да използва оптимално потенциала на всеки един индивид. Планетата е на всички нас, а не само най-способните от нас!
107
1
 
7
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
До икономист Икономиката не наука , а религия за грабеж.. икономисти са измамници.. Ако дойде Новия Световен Ред.. Икономистите ще са първите утилизирани..
106
5
 
7
 
! Отговори
Инженер преди 5 години
Хората или светът ще се разделят , не по-раси и етноси а на ГОДЕН И НЕГОДЕН - МАТЕРИАЛ..Едните ще живеят в нормални условия .. А другите в Гета и ще подлежат на утилизация.. В момента имаме 60% пенсионери(родители на предатели които работят на запад) и половин милион младежи наркомани и шизофреници..България ще е първата държава от Новия Световен Ред.. Защото няма накъде , няма годно население което да храни негодното..