Меркел с реч за конференцията по миграцията в Мароко

България е сред правителствата, отхвърлили Пакта
52
Меркел с реч за конференцията по миграцията в Мароко
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел пристигна в Мароко, за да участва в конференцията на високо равнище, на която се очаква да бъде приет Пактът на ООН за миграцията, предаде ДПА.

Още по темата
Меркел планира първо да се срещне с мароканския крал Мохамед Шести тази вечер и да вечеря с премиера Саад-Един ел Османи.

Германското правителство очаква да бъдат обсъдени двустранните отношения и регионалните проблеми, особено политиката към миграцията.

Утре сутринта канцлерката ще произнесе реч за приемането на спорния пакт, преди да отлети обратно за Берлин.

Документът е първият, определящ насоки за по-добро справяне с глобалната миграция. Пактът включва 23 цели за подобряване на международната миграционна политика, справяне с нелегалната и неорганизирана миграция и повишаване на сигурността на миграцията.

Документът е необвързващ и подчертава суверенитета на страните членки, но някои се опасяват от подкопаване на националния им суверенитет. Сред правителствата, отхвърлили пакта през последните седмици, са Австралия, Австрия, България, Израел, Чехия, Полша, Унгария, Словакия и Швейцария.

Една от управлявалите досега партии напусна правителството на Белгия заради намерението на премиера да подпише пакта, припомня ДПА.

Германският външен министър Хайко Маас отправи в интервю за сп. "Шпигел" критики срещу страните, противопоставили се на приемането на Пакта за миграцията. Той заяви, че подобни решения помагат на тези, които "водят злонамерени дезинформационни кампании против пакта". Документът "за пръв път предлага международна рамка за контрол, организиране и регулиране на миграцията", добави той.

Самият Маас е обвинен, че германското правителство твърде късно е уведомило парламента за пакта, което засилва позициите на критиците на документа в самата Германия, отбелязва ДПА.

По данни на ООН в света е имало 258 милиона мигранти през 2017 г. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Той заяви, че подобни решения помагат на тези, които "водят злонамерени дезинформационни кампании против пакта". Документът "за пръв път предлага международна рамка за контрол, организиране и регулиране на миграцията", добави той."Мале как се уплаших, че двойникът на Химлер ни критикувал. Нали уж документът уважавал суверенитета на държавите? Кой си ти да ме критикуваш за отказа ми? Аз не искам "контрол, организиране и регулиране" на нежеланата миграция а окончателното й елиминиране.
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България отхвърлила ? Ами да пратят делегация и да го заявят на конференцията . А не да се въздържат . Да излезе мъжкаря от Банка и да го заяви пред поне българският народ ,ама то трабват топки . А дано ,ама надали ?
6
0
 
21
 
! Отговори
кукла преди 5 години
Да бездетната баба Меркел отива в правилните страни, от където може да дойдат много, ама страшно много деца. Надява се горката да докара някои дечица, да й бършат старческия ..... щото скоро я чака старост. Не знам дали в Мароко са чували за Истанбулски конвенции и пр простоттии. Все още има пари, но няма да й стигнат за да нахрани мароканските деца.
5
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Документът е необвързващ и подчертава суверенитета на страните членки"Има една голяма пробойна в това уверение и това е фактът, че една от управляващите партии в Белгия напусна правителството заради намерението на премиера да подпише пакта. Това е ясен сигнал, че документът Е обвързващ при всички положения, без значение дали си го приел или не. Добре е, че в нашия отбор има доста несъгласни държави, когато сме в сноп няма да ни пречупят.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега го подписват а после ще излизат от договора.Тия хора си мислят,че тва е като да пазаруваш стока от амазон или али баба-поръчваш много черни човечета с манталитер на диваци от преди 10000 години като не ти харесва или ти дойдат малко агресивни отказваш се и ги вртщаш по куриер.Едно време Хитлер е смятал че за няколко седмици ще превземе Европа и Русия просто защото толкова отнемало навремето пътуването с влак и преспиване в хотел.А може би просто им харесва да ги палят,колят и изнасилват?
3
44
 
1
 
! Отговори
Либерал преди 5 години
Браво на г-жа Меркел! Невероятна жена! За съжаление отново имаме проблеми с националистите и ксенофобите от Централна и Източна Европа, които напоследък саботират всякакви проекти! Така и не разбрахме какъв проблем имат с този документ? Вероятно не са го и прочели!
2
1
 
11
 
! Отговори
Прекрасно е! преди 5 години
Изпитвам нирвана когато наглите немчуги страдат! За проклетото си и отвратително садистично високомерие си го получават от 1945 но сега - в конски дози! Хип хип-ура!
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли още милиона атомни физици ще ни натресе тая на главите, докато не се разкара от оттам? И не мирясва пустото му комунистическо бабище!