Официално от МС: Въздържаме се от Пакта за миграция

Кабинетът смята, че с решението се защитава българският интерес
12
Официално от МС: Въздържаме се от Пакта за миграция
Снимка: БТА

Министерският съвет реши страната ни да се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция.

Още по темата

Няма да участваме със свои официални представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се проведе в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември.

Наскоро външният министър Екатерина Захариева обяви, че управляващите имат забележки по текстовете.

Правителството реши още при последващо гласуване на резолюция в Общото събрание на ООН за утвърждаване на вече приетия пакт Постоянният представител на Република България в ООН да гласува с "въздържал се". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Темата за по-ефективното управление на миграционните процеси е от основно значение за България. На този етап българското правителство смята, че решението за неприсъединяване към пакта защитава в най-пълна степен интересите на страната и нейните граждани.

Република България ще продължи да изпълнява вече съществуващите и поети международноправни задължения в областта на правата на човека, както и да упражнява засилен контрол на националните граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главата в трънка, дуп*ето навънка! Как веднъж не застанаха открито на ясна позиция!? Или си "за" или си "против"! Тези *** ориентации не могат да ни представляват където и да е!
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е правилно решение . Правителствотона герп няма капацитет да решава проблемитена населението на българска територия и нему е работа да се меси , където не му е работа .То не може да решава проблеми на чуждислаборазвити държави с икономическа емиграция .
10
2
 
3
 
! Отговори
До Полска 2 преди 5 години
не съм чул и видял за едно реално работещо решение. Нито ще останем изолирани, нито процесите ще ни подминат. Следващата вълна е въпрос на време и всичките Ганьовските номера накуп няма да ни опазят и спасят. Трябват ни ясни правила за пристигащите - искат да останат тук, добре, но през КПП-то, регистрират се и приемат ангажимента за определено време да научат български, да се образоват, да изучат децата си, да работят и да се впишат в обществото. Иначе, не! От тия на помощи и сега си имаме бол.
9
3
 
2
 
! Отговори
До Полска преди 5 години
За съжаление, нито е умно, нито е за браво. По-скоро си е баш по нашенски тарикатско. От колко време има засилена мигрантска вълна? За тия поне 4 години освен спорадичните телевизионни изяви на някои нашенски политици да си чул, видял или прочел за разработването на нещичко на национално ниво, което да започне с прилагането на някаква система от правила и мерки за приемане, обучение, квалификация и работата с тези хора, или поне за създаването на някакви звена за целта? Освен имитация на дейност
8
2
 
8
 
! Отговори
Vale_Karo преди 5 години
Крайно време беше,да започнат да изпълняват предложенията на опозицията.
7
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво преслагаш директно са ги бесим или можеби да оцепим някакеа територия в Африка и да направим нещо като емиграндска държава под Контрол на ЕС ( второто не е зле ама с тия ляво комунистически политици )
6
2
 
13
 
! Отговори
не е за учудване преди 5 години
До макче нашите политически мижитурки пак се снишиха -нямало да присъстват на обсъждането и ще гласуват с "въздържал се". То една поговорка гласи, че не може "хем душата в рая, хем това в онова", което означава, чеили решаваш твърдо какво искаш - и го гониш до дупка без да се съобразяваш с никой..., или решаваш, че са ти по-важни отношенията с другите - и тогава гледаш първо да не навредиш на някого, с риск да навредиш на самия себе си... Т
5
3
 
14
 
! Отговори
Американофил преди 5 години
Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция крие спорни точки и подписалите документа го правят на собствен риск. Американската администрация се обяви категорично "против". Поздравяваме България за позицията й.
4
1
 
27
 
! Отговори
мак преди 5 години
"Регулирането" няма да ги спре, пак ще идват, пак ще рискуват и загиват, много от тях ще бъдат приети. И защо нашите се въздържат, нямат ли смелост да се опълчат на агитиране и да кажат твърдо не?
3
0
 
27
 
! Отговори
ДО 1 преди 5 години
КВО УМНО, ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ ТОЕСТ НЕ СА ПРОТИВ А КВОТО РЕШАТ ДРУГИТЕ, ПАК ***, ХЕМ ДА НЕ ГИ ОПЛЮЕ НАРОДА ХЕМ ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ЗАРЪКИТЕ НА ГОСПОДАРИТЕ СИ...
2
1
 
10
 
! Отговори
ТЕ мигрантите преди 5 години
си знаят мястото - Германистан и околните западни държави, с пакт и без пакт
1
6
 
11
 
! Отговори
Polska преди 5 години
Нещо умно, браво!